Kolko potrošijo naslednje zadeve?

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Katera cena je čisto normalna za eBay? Tvoja al moja!?
confused-1.gif

Pri moji je 5 žarnic za malo višjo ceno kot je na tvojem linku za 1 žarnico!
17758-icon_confused.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Tele s tremi močnimi LEDikami so precej dražje. Medtem ko za take kot si ti dal link je pa to čisto normalna cena. Kot rečeno sem za tri kose žarnic z 48LEDikami dal okrog 20 EUR. So prišle domov, jutri bom pa še poslikal in dal primerjavo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Takole, sem stvar preizkusil.
1.) Slika za primerjavo med barvo svetlobe normalne 50W GU10 žarnice in 3W LED žarnice z 48 diodami. Moram reči, da mi je na začetku skoraj malce preveč na modro vlekla, vendar sem sedaj, ko sem zamenjal vse zadovoljen z ledeno hladno belo.
ovx-DSCN56.jpg

2.) Na spodnji sliki se vidi kakšna je osvetlitev s tremi temi žarnicami. Osvetlitev je, na oko ocenjeno, nekje pol bolj švohna kot pri 3x50W žanicah, vendar za hodnik več kot dovolj. Tako da, s tega vidika sem zelo zadovoljen
cheer.gif
.
lyc-DSCN56.jpg

3.) Edino kar mi je negativno je to, da je zunanjost žarnice bela, kar ne deluje ravno zelo estetsko v mojem primeru. Namreč običajna žarnica je imela zunanjost posrebreno. No, jaz ne gledam gor, tako da, bom preživel
grin1.gif
. Morda bom, če bo čas, prebarval v sivo, pa bo.
1ln-DSCN56.jpg

V glavnem, kar se tiče porabe, je prednost ogromna: 150 proti 9W. Tehnologija napreduje
cheer.gif
. Čakamo še na kaj boljšega.
Sicer pa še primerjava z obstoječima LED žarnicama z 20-imi LED diodami. Pri teh dveh je kvaliteta izdelave bistveno boljša (so tudi posrebrene zunaj), tudi LEDike so prekrite s steklom. Porabijo manj kot 1W. Svetloba pa ni primerjave. Pri teh dveh je usmerjena in je je ravno toliko, da lahko ustvariš romantično vzdušje, medtem ko je pri teh široko razpršena in dejansko lahko nadomesti običajno žarnico. Tudi grejejo se tele nove malenkost, medtem ko sta stari čisto hladni. Cena je bila pa za eno staro 11 EUR pri nas in je znane znamke, tele so me pa skupaj prišle cca. 20 EUR. Sedaj pa nabavim še 4 tele in smo zaključili z ''optimizacijo''.
cool-1.gif

Če bo še koga zamikalo, še link pri katerem prodajalcu sem kupil (trajalo je 15 dni, da so prišle):
http://cgi.ebay.com/220V-3-x-4...A1%7C240%3A1318

Kdaj se mi bo ta investicija povrnila niti ne računam (verjetno za mojega življenja ne
grin1.gif
), imam pa na voljo več kot 10 GU10 50W žarnic za prodat. Od tega jih je nekaj še novih zapakiranih, ostale pa zelo malo rabljene. Več na PM.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja sej malo me moti, da ne piše koliko W so. Ampak če ti praviš, da imaš 3x 3W in je bolj medlo, bi jaz raje imel 5W, vsaj za svojo sobo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo to sem naročil: http://cgi.ebay.co.uk/5-packs-...%3A1|240%3A1318

Upam, da se nisem zaj... 4W in 78 ledic, nekaj bo že iz tega
tongue-1.gif
Cena pa 44,71€ za 5kom s poštnino vred.

Taki mail sem dobil po nakupu:

We will be shipping on the next working day;if it is Friday today, that means next Monday. Be patient, your item has dressed up and is standing in line to catch the plane.
Please check again whether you have left your contact number or your item might miss you if you are not at home.

hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

V glavnem, kar se tiče porabe, je prednost ogromna: 150 proti 9W. Tehnologija napreduje
cheer.gif
. Čakamo še na kaj boljšega.

Kdaj se mi bo ta investicija povrnila niti ne računam (verjetno za mojega življenja ne
grin1.gif
),

Poskusi zračunat
evil.gif

Razlika 141 W oz. če vzamemo da gorijo povprečno 3 ure dnevno, cena kWh 10 centov, 365 dni v letu:

0,141 kW * 3 h * 0,1 EUR/kWh * 365 dni = 15, 43 EUR prihranka letno.

Če v povprečju svetijo 1.000 ur letno....in če računamo da ledice držijo 10.000 ur, žarnice na nitko pa 1.000 ur....bo na dobo 10 let potrebno 10 x kupit navadno žarnico na nitko (koliko? 10 * 1,5 EUR=) 15 EUR? + 154,3 EUR prihranka na energijo.

Koliko časa imaš namen živeti ?
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
je.bi ga...treba na začetku dati več, da na dolgi rok (pri)varčuješ (povsod je tako!).

In to je pogosto problem..ker tisti, ki ima, plača v štartu več in na dolgi rok ima nižje stroške, drugi, ki pa nima, pač kupi kar je poceni a lej ga zlomka na dolgi rok ga stane več, od tistega, ki ima - torej je še večji revež (začaran krog).

(malo sem zabluzil....
smirk-1.gif
)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ouch, tlele te bodo (razen, če boš imel orenk srečo), naši vrli cariniki opalili še za DDV in stroške carinjenja.
Jaz zato raje naročim v večih rundah po dve ali tri LED-ike, pa gre čez brez problemov, ker je pod 22 EUR.