Kolko cigaret in alkohola po tujini?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
800 čikov, 400 cigarilosov, 200 cigar, 1kg tobaka, 10 litrov žganja, 20 litrov medium alkohola, 90/60l vina, 110l piwa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
V bistvu je za Avstrijo:
Tobacco products
200 cigarettes or
100 cigarillos or
50 cigars or
250 grams of tobacco

Alcohol:
1 liter of spirits over 22 % vol. or
2 liters of fortified wine or sparkling wine
2 liters of still wine

Perfume:
50 Grams

Eau de toilette:
250 ml

Other goods: Up to a value of 175 Euro

Za Nemčijo pa:
Entering Germany

400 cigarettes (or 50 cigars, or 250g tobacco).
2 litres wine or 1 litre spirits (hard liquor).
1 laptop, 1 radio, 1 tape recorder, 1 typewriter, 1 video camera, 1 still camera + 10 rolls of film, 1 bicycle, fishing equipment, skis, golf club

Tisto zgoraj pa za Irsko.

Samo dvomim, da so takšna odstopanja, naj nekdo potrdi zadevo. S tem, da je pri Avstriji ALI-ALI, torej alternativno, eno ali drugo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Najs! Hvala.

Preko dovolj
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Kaj pa za hrvasko, na njihovi carini majo napisnao 2x ,ok prvic je brez carine drugic s carino, pa me zanima ce tam pise 15litrov piva koliko naj bi placal to carine na osebo, mors met vrjetno orginal racun od nakupa platojev na osebo?

Unos osobne prtljage

U putničkom prometu s inozemstvom, osobnom prtljagom putnika, odnosno predmetima u njoj, smatraju se odjeæa, obuæa, higijenske potrepštine, te druga roba (osobni nakit, foto aparati i kamere, prijenosna računala i drugi prijenosni električni uređaji, športska oprema, predmeti za razonodu), u razumnoj količini, što su putniku potrebni za vrijeme privremenog boravka u drugoj zemlji.

Unos osobne prtljage nije ograničen njenom vrijednosti i količinom, a odnosi se na svaku osobu - putnika, koji ulazi u carinsko područje RH. U okviru osobne prtljage, mogu se unijeti bez plaæanja carine, i poreza:

a) duhan i duhanski proizvodi: do 200 cigareta ili 100 cigarilosa (cigare težine do 3 g po komadu) ili 50 cigara ili 250 g duhana za pušenje, odnosno srazmjerna kombinaciju navedenih količina duhanskih proizvoda;

b) alkohol i alkoholna piæa:

- destilirana i žestoka alkoholna piæa s udjelom alkohola veæim od 22 %, etilni alkohol s udjelom alkohola od 80 % i više: 1 litra, ili

- destilirana i žestoka alkoholna piæa, aperitivi iz vina ili alkohola i slična piæa s udjelom alkohola 22 % i manje, te pjenušava i desertna vina: do 2 litre, te

- ostalo vino: 2 litre, odnosno

- odgovarajuæa srazmjerna kombinacija količine navedenih piæa;

c) parfemi do 50 ml i toaletne vode do 250 ml;

d) lijekovi i medicinski proizvodi za jednomjesečne putnikove osobne potrebe

e) homeopatski proizvodi (čajevi, tinkture, kapljice, ampule, kapsule, masti, kreme i sl.): najviše jedno pakovanje.

Putnici do 17 godina starosti nisu oslobođeni plaæanja uvoznih davanja pri unosu duhanskih proizvoda i alkoholnih piæa.

Unos osobne prtljage provodi se samo usmenim deklariranjem (prijavom cariniku).

Ograničenja unosa nekih predmeta u putničkom prometu

Kod unosa duhana i duhanskih proizvoda, alkohola i alkoholnih piæa, vina, piva i kave, može se dozvoliti unos i veæih količina koje se još uvijek smatraju predmetima za osobne potrebe, odnosno nekomercijalnom robom, ali uz obračun i naplatu carine, trošarine i poreza na dodanu vrijednost.

Maksimalnim količinama za osobne potrebe smatraju se sljedeæe količine duhana i duhanskih proizvoda, alkohola i alkoholnih piæa, vina i kave i koje količine uključuju i one navedene kao sastavnim dijelom osobne prtljage:

- cigarete: 800 komada, ili

cigarilosi (cigare koje ne teže više od 3g po komadu): 400 komada, ili
cigare: 200 komada, ili
duhan za pušenje: 1 kg.
žestoka alkoholna piæa: 5 litara, ili
međuproizvodi (alkoholna piæa s udjelom alkohola 22% i manje, kao što su aperitivi, desertna vina i sl.): 5 litara,
vino: 5 litara,
pivo: 15 litara, te
1 kg kave.

U gornje količine uključene su i količine koje se kao dio osobne prtljage oslobađaju od plaæanja uvoznih davanja.

Unos količina iznad navedenih nije dozvoljen.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma daj ne serji, cene piva so enake kot pri nas, ustavi se v prvi trgovini preko meje in kupi kaj rabiš
tongue-1.gif
Mi smo žgano dobili dosti ceneje kot pri nas (liter jegra recimo 14€). Pa čiki so cenejši, hrana je tudi po enaki ceni... Mi letos nismo čisto nič od hrane in pijače preko peljali, vse kupili tam.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Mislim sm znotraj EU. Pač Avstirja Nemčija. Po nesreči sem odgovarjal na zadnji post.
Drugače pa ja komaj čakam , da gre Hrvaška v EU
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ne gre se za sverceraj ampak navajen sem kupit nase in pri nas, me nc ne stane.

Kje ste kupovali hard alko? Recimo nekaj za delat stock colo, torej je lahko jesco ali podobno sranje,sam da je rumeno, pac flasa na dan za dva, tko da jegri ali drazje odpade.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jegra smo nakupili (12 flaš) v Kauflandu, ker poznam par folka preko in so mi povedali kje je najceneje.

Doli pa smo kupovali v vseh možnih trgovinah, pa je bilo vse po istih, kvečjemu še nižjih cenah kot pri nas (Kerum, Studenac, Konzum...).

Resno, ne splača se. Pa še pol prtljažnika ti poberejo zaloge.