Posledice 1x večjega vnosa tune od priporočenega so primerljive s tem da bi živel v Idriji. Načeloma kot posamezenik težko zaznaš kakšno posledico, se pa na ravni populacije kažejo določeni trendi. Recimo določene kronične bolezni in rak so nekajkrat pogostejši na območjih kjer je prisoten večji vnos živega srebra.
Pri večjih "predoziranjih" se bodo pojavili pa akutni problemi, ki so povezani z zastrupitvijo s težkimi kovinami. Samo to bi moral res pojest en kup tune da bi opazil te probleme.
Pa BTW, na splošno je res tunino meso z večjo koncentracijo živega srebra. Manjša kot je riba manj ima živega srebra. Tako da sardelce ipd. načeloma imajo precej manj vsebnosti nevarnih snovi od večjih rib. Ampak za naše območje je treba bit previden, širše območje tržaškega zaliva je eno najbolj onesnaženih območji z živim srebrom (pa tudi ostalimi težkimi kovinami in kemikalijami) na svetu in tuna ulovljena nekje s sredine atlantika ali pa domača sardelica .. no bi se dalo razglabljat!