Kolk let šteje moj OS?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Tako preprosto, pa vseeno ne najdem na spletu; zanima me kdaj sem inštaliral operacijski sistem (v tem primeru XP pro), kam moram pogledat? Hvala!
cheer.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zdej pa še vsi ostali povejte, koliko stare OS-je imate!!!
grin1.gif

Fak, datum izvirne nastavitve piše 4.6.2007, 21:04:20, pa to ne more bit res.
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Datum izvirne namestitve: 7.5.2005, 17:24:05

Opažam, da ni res potrebno ponovno nameščat sistem vsakih šest mesecev.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Punca ima iz približno podobnega časa pa melje in melje na začetku z onim pozdravnim oknom, po minuti se pokaže namizje brez ikon, še po dodatni minuti, oz. raje dveh, pa začne mlet in zmelje vse ikone v 5 sekundah
smile-1.gif
Tak da verjetno bo kar treba počasi menjati ker ne vem kaj ga bremza. Sicer je potem normalno hiter.

Sicer pa vsaj XP-ji zdaj res zdržijo več, so kar stabilen sistem če še sam malo popaziš, pred SP2 pa res niso zdržali veliko več kot pol leta.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Viper_XxL,

sej to se tud men dogaja, zato ne ugašam kompa razen hibernacije. Sicer bi že zdavnaj formatiral...

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Klikneš start, izklopi rač., se ti pokažejo tri ikone, držiš shift in se ti ikona stanje pripravljenosti spremeni v Mirovanje oz. hibernation, res super zadeva. požre zanemarljivo malo energije in vse ostane tako, kot si pustil nazadnje. lahk si tudi naštimaš avtomatično prižiganje/ugašanje kompa potem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.041
10.796
113
kod Džej-Zija
Zadeva ne požre NIČ energije, ker je računalnik takrat dejansko ugasnjen (za razliko od stand-by načina). Vsebina RAMa se shrani na disk, nato se računalo ugasne. Naslednjič pa samo staro vsebino nazaj v RAM naloži in je že pripravljen na delo.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
To ne drži, zakaj potemtakem, ko zmanjka elektrike, mi vrže novi zagon?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Pa tole!

Special care should be taken not to forget that the system is hibernating as opposed to being shut down, as removing the hard drive and moving it to another system can lead to an unusable hard drive.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Datum izvirne namestitve: 7.5.2005, 17:24:05

Opažam, da ni res potrebno ponovno nameščat sistem vsakih šest mesecev.

ja ja, seveda.
wink-1.gif
Lej mojga:
sysinfo.jpg

Pa vem zagotovo, da sem ga formatiral lani poleti... Mislim, ne napadam tebe osebno, hočem povedat, da ta datum ne pove nič. Oziroma pove, kdaj so bili teli winsi prvič inštalirani. Če pa si ti potem še trikrat formatiral računalnik in spet naložil, pa tega ne pove.

Raje preizkusite PsInfo - Najdete ga v paketku PsTools, poleg drugih blazno koristnih programčkov. Microsoft freebie
wink-1.gif

http://technet.microsoft.com/sl-si/sysinternals/bb896649(en-us).aspx

In tu mi pove bolj realen datum:
Install date: 8.7.2008, 19:44:47

Pa poglejte v naslednjo vrstico takoj za to, pa povejte kaj vam piše
tongue-1.gif

@Viper_XxL
Mislim da je treba najprej to omogočit v Power Options v Control Panelu, zavihek Hibernation... Jaz mam tut vedno v hibernaciji, le včasih ga resetiram, ko posodobim antivirus.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
To ne drži, zakaj potemtakem, ko zmanjka elektrike, mi vrže novi zagon?

Pri hibernaciji se ne zgodi nič dramatičnega - tako kot je že mosserro napisal - vsebina RAMa se shrani na disk - po defaultu na C:\hiberfil.sys, zasede pa natanko toliko prostora kot imaš inštaliranega rama. Ko zaženeš hibernacijo in se ustavijo vsi ventilatorji, lahko računalnik dejansko izklopiš iz elektrike in neseš drugam priklopit.
Če pa ti zmanjka elektrike med delovanjem računalnika, pa ni šlo za hibernacijo ampak za hard reset.
smile-1.gif