Koliko traja odpiranje enoosebnega doo sedaj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Odprtje mora biti opravljeno z minimalnem času, ima kdo siguren odgovor koliko časa traja, oz je možno vse opraviti v 1 dnevu?

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
Nažalost ne. Birokracijo že opraviš v enem dnevu.
V ljubljani pa traja cel postopek cca 3 tedne

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja kaj je pa tole reklamiranje na veliko, da se lahko preko spletne VEM točke odpre doo že v 3 dneh?

DCD

Pripravnik
1. sep 2007
94
0
6
darjan ja vsi papirji so hitr v sistemu.
Samo ko pride na sodišče se pa vleče

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
registracija enoosebnega d.o.o.,ob pogoju, da je celotni vložek vplačan v denarju in da je tudi sicer akt o ustanovitvi tipski, se izvede v 1 uri na vseh VEM točkah. tam uredijo tudi vse povezano z davkarijo, ajpesom. Vem točke so GZS, zasebna podjetja (npr. Data), davčni uradi (slednji ne vem, če že izvajajo to storitev za d.o.o.-je, čeprav bi morali)...............
odkar imamo elektronski sodni register, ki je združen s poslovnim registrom Ajpes in ni več obvezne objave v uradnem listu (nadomešča jo brezplačna objava na portalu Ajpes) je v sodnem registru novoustanovljen d.o.o. vpisan naslednji dan! preverjeno v teoriji in praksi!!!
storitev je v celoti brezplačna!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Hvala.

Da zadevo še bolj posplošim.

Je možno v 1 dnevu odpreti doo in začeti poslovati preko njega, če seveda gre za vplačilo v denarju in se odpre na VEM točki?

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Kaj pa je zate poslovanje? Z drugih bank ne bo možno nakazovati na tvoj račun vsaj do naslednjega dne, ko se osveži register računov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
hgard, kaj pa iz računa podjetja drugam?

Numy, likvidna sredstva so z namenom in ne da bi ležala na računu
wink-1.gif

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
več si lahko prebereš tukaj:

http://evem.gov.si/gd/

preko vem točke naj bi sedaj lahko celo odprl začasni račun na banki, tako da odpade tudi ta, še zadnja pot in se zadeve dejansko uredijo na enem mestu. če sem prav seznanjen to sedaj velja le za odpiranje TRR pri SKB banki. poleg opravka na vem točki torej prištej še eno uro, da zadevo urediš z banko!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja, tole sem že pregledal in "preštudiral", a me je zanimala kakšna izkušnja iz prakse. Marsikdaj sem namreč naletel na "nenadoma" zamujene roke, brez pravega razloga.

V bistvu me zanima če je res to, kar promovirajo, ali se zna zadeva zavleči.

Bo zgleda potrebno probat, pa bomo videli
wink-1.gif

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Bil sem med prvimi, ki so izkoristili ustanovitev podjetja preko VEM točke (konkretno DATA d.o.o.). Skupaj s kalvarijo pri pridobivanju ID za DDV je vse skupaj trajalo 6 tednov, sicer pa je bil vpis v register izveden v dveh tednih. By the way, na točki VEM je bilo vse skuapj končano v dobri uri (in to 1. dan, ko itak vse skup še ni dellalo kot bi moralo).

Drugo podjetje smo ustanovili prav tako preko VEM točke pri Data d.o.o., v register pa smo bili vpisani v treh delovnih dneh.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
No, pa da vidimo kako zgleda zadeva v praksi.

22.9.2008 sem preko evem.gov.si oddal vlogo.

Trenutno je v stanju "obdelave".

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, pa da vidimo kako zgleda zadeva v praksi.

22.9.2008 sem preko evem.gov.si oddal vlogo.

Trenutno je v stanju "obdelave".
Me prav zanima, kdaj boš imel rešeno! Jaz grem jutri na občino na VEM točko, da uredim zadevo! Prav tako se mi mudi!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem pa tudi ti sporoči kako je šlo, mogoče so "v živo" bolj hitri.

Verjetno boš potreboval tudi ID za DDV? Sporoči kako boš uredil pridobivanje le-tega.

Nazadnje urejeno: