koliko računate/bi računali za to delo?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Da windowse gor daš, rabiš 10 minut, 40 minut rab računalnik. To je tko, kt da bi mehanik gledov, kako mu 30 minut olje ven teče. Dobr je edin, če maš res slab spomin in vedno rad bereš, kaj imajo windowsi novega.
evil.gif

mehanik ti za menjavo olja ne bo računal 10 minut (tolk kolk je rabu za odšraufat in zašraufat vijake) ampak polno uro
smirk-1.gif

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Dejansko je tvojega dela ok. 5min ima prav
wink-1.gif
Dejansko narediš 100 klikov z miško in 150 klikov po tipkah na tipkovnici. En pritisk tipke traja 5ms. Torej dejansko rabiš 250*5ms=1,25s za vse skupaj. Vse ostalo je samo čakanje in gledanje v zrak, za kar pa pošteni ljudje ne zaračunate...
stupid-1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik nakoruzi pravi:
Citat:
wink-1.gif
Dejansko narediš 100 klikov z miško in 150 klikov po tipkah na tipkovnici. En pritisk tipke traja 5ms. Torej dejansko rabiš 250*5ms=1,25s za vse skupaj. Vse ostalo je samo čakanje in gledanje v zrak, za kar pa pošteni ljudje ne zaračunate...
stupid-1.gif
Dejansko pisanje OS ni nič drugega kot tipkanje (in tisto risanje) torej, zakaj nam ga kdo sploh računa.
Tisti, ki gume menja tudi v mašinco vstavi, da mu loči itd.
Ne bodi "pameten" vse se plača in prav je tako....
jezen.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik nakoruzi pravi:
Citat:
wink-1.gif
stupid-1.gif

Nevem zakaj potem imajo ljude težave. A so tako zabiti, da ne znajo klikat?
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.408
6.180
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Da windowse gor daš, rabiš 10 minut, 40 minut rab računalnik. To je tko, kt da bi mehanik gledov, kako mu 30 minut olje ven teče. Dobr je edin, če maš res slab spomin in vedno rad bereš, kaj imajo windowsi novega.
evil.gif
Večina sporočil v tej temi govori o nameščanju pri strankah / prijateljih. Torej to ni enako kot avtoservis (ker računalnika ne prinesejo do tebe), temveč kot pomoč na cesti (ker moraš iti tja in tisto uro ne moreš početi ničesar drugega).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.408
6.180
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
""Namestitev operacijskega sistema 108,00 €""
Lepe cene, me je kar prijelo da bi s.p. odprl, samo da jim konkuriram. Bi dal polovične cene, samo vem da bi imel 2 stranki na leto, glede na to, da vsak petošolček zna postaviti praktično vse za delovanje računalnika.
Sosed naj bi imel sicer v prvih 11 mesecih leta 2008 za 90.000 EUR prometa, mesečno pa trenutno opravijo 300 servisov. (Vir: Finance)

SynTax64

Pripravnik
6. jan 2009
74
0
6
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all
Ni čudno da je delo tako podcenjeno če se pa greste tak dumping...
sicer pa odvisno kaj delaš:
-točka 1: 15 EUR za osnovne nastavitve, če je v igri kakšno dodatno nastavljanje, konfiguriranje, menjava firmware pa se izpod 30 EUR sploh ne smemo pogovarjati
-točka 2: a to ti prinese prazno kišto in ti to gor zloži? Če nima kakšnega univerzalnega image potem za tako stvar potrebuješ vsaj 2 do tri ure (od nameščanja, posodabljanja XPjev do nameščanja in posodabljanja Office in ostale krame). Izpod 50 EUR no go. Če pa je v igri še prevoz na lokacijo, ki ni za vogalom pa še vsaj 15 EUR več (to ti pokrije nekje potovanje do 40 km).

ČE pa razni pocarji delajo (delate) za 5 EUR na uro pa si delate medvedjo uslugo (sebi predvsem), saj si zbijate ceno in posledično boste težko dvignili tarfio, pa čeprav ščasoma postanete vrhunski...

se popolnoma strinjam.
tist ki ti vse tole skupaj spravi za 50€ dela tolk pod ceno da je joj. ponavadi nima ne izkušenj ne znanja da pravilno nastavi security, windowse in vse ostalo.

za prazno kišto potrebuješ cca 40 minut samo da se windows instalirajo, potem so tu še vse posodobitve, nastavitev varnosti (ne moreš dat enemu kekcu administratorske pravice, ker to pomeni da bo windowse z*ebal v manj kot enem tednu) - torej group policy, potem je treba instalirat driver-je za računalnik (ponavadi kekci ne prinesejo zraven kište čisto nič - kar pomeni da zapraviš kar nekaj časa da ugotoviš katere komponente (različice) ima v računalniku, potem moraš instalirat še office in ostalo kramo (codec-i,...)...
za tako stvar je dela minimalno 2 do 3 ure. tist ki računa 10€ na uro....je pa po domače povedano: id*ot. in mu že zarad tega nebi zaupal.
Tako je ponavadi zastonj postavijo vse skup gor mladina katera je odvisna od svojih staršev, da vlečejo vsak € od njih ko pa bodo enkrat na svojem oziroma bodo imeli družino ter se bodo morali postaviti na lastne noge bo pa pesem drugačna.

Res pa je da lahko sistem postavi dandanes gor vsak petošolček ampak je odvisno kako ga postavi(dolgoročno gledano), ha to pa je druga pesem .
Tudi jaz vem razmetat mašino od svojega avta, ampak vprašanje kako dolgo bo delovala mašina po tem posegu.

Tako, da tisti kateri svoje delo opravjate strokovno/ temeljito se ne podcenjujte, saj boste spet dolgoročno gledano bolj spoštovani od strank katerim za pošteno in strokovno delo pošteno zaračunate.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
ksz

Se strinjam z Robertom.

Sam zastojn delam samo ožjemu družinskemu krogu, ostali naj gredo do uradnega servisa, ali pa plačajo mojo ceno.

Jaz ne živim od zraka...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Jaz formatiranje in nalaganje WIN + osnovnih programčkov računam 30-40€.

lanzar

Zelenc'
18. jun 2008
7
0
1
Ko sm prebral tole ni čudno, da neateri to delate za pivo in si delate dumping cen in seveda zbijate cene tudi tistim, ki se živijo na ta način in ki svoje delajo opravljajo strokovno.

Glede na točko 1 je cena od 30 do 50 eur povsem sprejemljiva, pod pogojem da ne delaš karitas za znance.

Glede instalacije windows, office, adobe, divx... je pa sledeče.

Če je samo instalacija na novo (se pravi brez arhiviranja) ppotem je cena od 50 do 80 eur normalna.
Če pa je potrebno arhivirati ( ponavadi za 50Gb slik, mp3 jev, dokumentov, filmo), prestaviti staro pošto, imenik, priljubljene strani, razne certifikate... Zaradi tega se seveda spremeni čas dela ki ga je potrebno uložiti v samo predpripravo in potem instalacijo.

Seveda pa obstajajo šalabajzerji, ki tega ne naredijo in rečejo da je vse šlo k vragu in samo formatirajo in gas na novo. Potem pa stranke še plačajo 30 euro za takšen servis.

Če mi bo pa kdo reku da je zmožen narediti solidno instalacijo stare mašine s tem da prenese vse pomembne stvari iz stare v roku 3h, potem pa njega jaz plačam 50 euro in lahko dela za mene
smile-1.gif

lp
Lanzar

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Mene najbolj razp... šalabajzerji, ki nosijo k meni pol nosi računalnik k enemu drugemu in, ker je on še večji šalabajzer popolnoma zje.be vse skupaj in potem spet nazaj k meni prinesejo, da za nekom popravlam. Takih pa nimam rad. Zadnjič glih sem mel enega pacienta, ki mu je en naložo gor windowse in seveda ker še mogoče ni slišal za razdeljevanje particijij mu je naredo eno particijo. Ta model je bil navajen na dve in hodi k meni potem jamrat kako mu je naredo, če bi mu jaz popravo. In sem mu seveda za 10min dela vzel 35€. Malo še zabluziš, da je vse narobe narejeno bilo in, da si moral nevem kaj vse delat, da opravičiš ceno.

lp

Nazadnje urejeno: