Koliko mesa za piknik?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
CAR@ ko boš ti kuhal že več kot 34 let boš morda vsaj toliko vedel kot jaz, skozi moje roke je šlo nešteto hrane pripravljene za piknike kosila in tudi večja praznovanja do 60 ljudi, --bograča ne štejem koliko loncev itd..
V mojem kraju je bograč doma in nikoli se ne postreže brez krompirja kuhanega posebej in se jedi doda primerno posebno zato ker se bograč lahko pozneje kar nekajkrat uporabi in segreva, kuhanega v bograču če se poje takoj ...

odojki --poglej si mojo sliko zgoraj ki ti vse pove koliko takih in podobnih ne štejem več , no pa če bi še kaj rad izvedel kar vprašaj, pa verjami da imam nekaj s čim lahko postrežem...to so izkušnje...

pa še nekaj ne strežite bograča pozno znečer ker se zaradi luka ki je v obilici prisoten v bograču komu ne postavi proti in bo zaradi popite pijače vse skupaj izbruhal, bograč ni golaž.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A to je Alter skregat se pr vsaki temi? Skratka zdle naložu 17 kg mesa za jutr nekje 20folka. Takle je pr nas. Hasta manjana:-D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Matr prjatu a te ne skrbii, da bi bli lačni
wink-1.gif


Vrhunsko, prlepi kakšno slikco pol.

Drgač pa poštar, načeloma je v bograču krompir not kuhan, sem pa že videl da ga ponekod posebej nort mečejo, zato da se ne razkuha.

mene ne moti malo bol "močnat" kruha tko al pa drgač zmeri preveč not zbašem.

@spirit.
za popečene štručke ponavadi vzamem takole
za 15 francoskih štruc boš rabil

5x megle maslo z česnom in zelišči
2x maslo navadno
sol poper po bčutku
en velik šop tak za pošteno moško roko šnitlaha

v kastrolo flikn vse oblike masla, dodaj šnitlah in premešaj, da se enakomerno prazdeli. Posoli in popopraj po občutku.

Francoske razdeliš na 3 dele. Vsak del zarežeš tako da se še drži skupaj in ne razpade na posamezne kolobarčke. kolobarčki naj imajo 2 do 3 centimetre debeline.

V vsako zarezo pošteno namaži zeliščnega masla. Ko si zapolnil vse zareze zavij v alu folijo.

Popečeš jih zraven na žaru ko pečeš in dodeluješ ostale mesne pritekline.

V receptu je nekje napisano z odebeljenim tiskom Kuharju po pameti dodajaj
nahrung002.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.517
1.744
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Lej, ne bova se pregovarjala, kdo ima več izkušenj, čeprav bi se lahko mirne duše primerjal s tabo.....
rolleyes-1.gif

Ampak napisal si par takih neumnosti, da glava peče. No, mogoče si zamešal piknike s kosili? Zdaj pa zraven uturi še hladno-tople bifeje, pa smo tam.
@dentex: tale bograč me je še najmanj zmotil, čeprav dodajanje krompirja mi ni, ampak ok!
Samo pomfri, pa mrzla svinjska pečenka....
crazy1.gif


Aja, kakšna je razlika med prašičem in odojkom?
sprasujem se.gif
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
@spirit.
za popečene štručke ponavadi vzamem takole
za 15 francoskih štruc boš rabil

5x megle maslo z česnom in zelišči
2x maslo navadno
sol poper po bčutku
en velik šop tak za pošteno moško roko šnitlaha

v kastrolo flikn vse oblike masla, dodaj šnitlah in premešaj, da se enakomerno prazdeli. Posoli in popopraj po občutku.

Francoske razdeliš na 3 dele. Vsak del zarežeš tako da se še drži skupaj in ne razpade na posamezne kolobarčke. kolobarčki naj imajo 2 do 3 centimetre debeline.

V vsako zarezo pošteno namaži zeliščnega masla. Ko si zapolnil vse zareze zavij v alu folijo.

Popečeš jih zraven na žaru ko pečeš in dodeluješ ostale mesne pritekline.

V receptu je nekje napisano z odebeljenim tiskom Kuharju po pameti dodajaj
nahrung002.gif

Odlično, hvala za recept, ravno zanj sem te hotel vprašat
cheer.gif


Kaj pa krompir izpod peke, kakšen predlog kako ga spečt? Vem da je enostavno ampak vi gurmani-kuharji imate potem določene malenkosti v receptih, ki ga še izboljša
aplauz.gif



Glede bograča, krompir bo že notri, če se pa ne motim se bograč kuha celo večnost, koliko je to? Da je potem meso čisto mehko in se kar stopi v ustih. Sej ga bo itak mati kuhala ampak vseeno vprašam.


Plan je tak, da poleg 20kil gujdeka bom imel še dobrih 10kil mase za na žar, če pa bo hrane ali pijače slučajno začelo zmanjkovati bom pa skočil v Leclerca ker je ob sobotah itak odprt do 21:00, pa tut Spar je v neposredni bližini piknik placa.

Mi mogoče dentex lahko svetuješ čigavo maso za čevape in pleskavice naj vzamem? Tebi zaupam
grin1.gif

Čigave hrenovke so tudi za takle žar dobre?
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Oj... Jeba je s količinami:) Ko delam jaz piknik pri nas za cca 10 odraslih v širši familiji nekak 4 kile mesa porabim, s tem da je kr nekaj kosti - nogice in bremze od kure;) Vzameš nekaj rezerve, pečeš po delih, če ostane kaj pa u skrinjo:)
Kar se tiče polnjenega pujsa... Vidiš, zamudil si novoletno zurko na Podkornu;) sliko ti pošljem, dobiš pa tako žival brez kosti, s podobno filo kot gre v prato v Hotemažah... Dober mesek, čevapi, vašalice ipd dobiš v Trzinki v Trzinu.
 
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Car @brez zamere vidim da nimaš z kuhanjem in pripravo piknikov blage veze, prav tako z kuhanjem bograča, sem napisal kako je z bogračem ne kuha se golaž temveč bograč, tu pa vseeno moraš imeti malo znanja in svojih skrivnosti.sin mi je poklicno -kuhar in natakar- tako da je dosti mojega znanja in videnega ponesel v svoj poklic--a bi še kaj vprašal CAR@??
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
pa dobr a se morate v vsaki temi začet predrkavat s tem kdo ima večjega? Še leve in desne pripeljete v to temo pa bo perfect
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.091
448
83
45
dolenska
Matr ste se razpisali
rolleyes-1.gif
. Za prijatle nabavim švoh pol kile mesa, za sodelavce švoh kilo. Kruha in zelenjave po občutku. Za prijatle je pjače po občutku + sok. Za sodelavce ogromno vina in pira. Dost manj radenske, mogoče kako kokakolo.
 

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
v glavnem...če ne bodo povabljenke same vegi kolegice od pumaxa, potem za orenk dedce kilo mesa na osebo, za babe in moške piækice dobre pol kile, za otroke isto...
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.508
3.826
113
vsak let tema s tem kolk mesa za piknik
smile-1.gif


ljudje so na internetu že kalkulatorje za to naredil
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.517
1.744
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Car @brez zamere vidim da nimaš z kuhanjem in pripravo piknikov blage veze, prav tako z kuhanjem bograča, sem napisal kako je z bogračem ne kuha se golaž temveč bograč, tu pa vseeno moraš imeti malo znanja in svojih skrivnosti.sin mi je poklicno -kuhar in natakar- tako da je dosti mojega znanja in videnega ponesel v svoj poklic--a bi še kaj vprašal CAR@??
Nisem hotel, ampak če si me že izzval: Sem natakar-kuhar po poklicu, delal v firmah, ki so se ukvarjale z organizacijo piknikov, bifejev ipd. Bi napisal na kratko s cateringom, ampak potem bi moral sina poklicat, da bi ti razložil, kaj pomeni ta beseda...
crazy1.gif
Bil sem vodja treh restavracij, imel sem svojo gostilno.... Lej, nisem hotel tega pisati, ampak, kot sem že rekel, si me izzval! Zato psssssst! Če pa je tvoje znanje odnesel v svoj poklic, potem pa se mi mali smili.....
P.S.: Vseeno upam, da si v prvem postu malo zamešal piknik z ostalimi vrstami pogostitve, kar pa se tiče tvoje svetega bograča pa sem že zgoraj napisal, da me ni toliko zmotil kot ostalo. Čeprav se ne strinjam, da se streže v vročini, ampak bolj zvečer, ko se ohladi in paše nekaj na žlico. Pa ne mi zdaj spet od tistega tvojea luka, ker če je bograč dobro kuhan, se čebula sploh ne bo čutila!
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
okej dost kreganja punci
wink-1.gif



Jst imam še eno vprašanje. Katero domačo pivovarno priporočate oziroma kam naj skočim iskat sodček ali dva piva? Imamo možnost dobiti točilni pult in bi izkoristil šanso, da bi imeli točeno pivo.

aja, iskat bi šel pivo nekje v radiju 40km okoli LJ.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Jaz bi izbral med naslednjima opcijama:

1. Direktno v pivovarni Human Fish na Vrhniki (v bivši mlekarni). Imajo do 4 različna piva, odvisno od trenutne založenosti.

2. V Beer Shopu zraven Gas Stationa se da dogovorit za nakup sodčkov Bernarda (po potrebi z najemom opreme)
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
še zadnje vprašanje, če zna kdo priporočati
redface-1.gif


Kateri kajmak je dober oziroma kje ga vzeti?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
To pa pomoje ne boš mogel zadet...ker je ful odvisno od okusa posameznikov. Subotica je bolj kremast in se lepše maže. Dukat je pa bolj trd in bolj intenzivnega okusa. Če si pa kje iz okolice CE pa še vem za domačega.