Koliko mesa za piknik?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Torej, konec meseca se pripravlja rojstnodnevni piknik, bi pa rad dobil kako okvirno informacijo koliko mesa gre ponavadi na takih piknikih?

Bo okoli 50 odraslih oseb in 20 otrok (mogoče kakšen več).

Ideja je, da bi najprej postregli z bogračem in malenkost narezka toliko, da se poteši prva lakota. Potem se pripelje slavljenca, se nazdravi, nato pa pride še 20kilski gujdek (odojek) pečen v pekarni.
Po prihodu slavljenca se začnejo peči pleskavice, čevapčiči, kotleti, perutnina, hrenovke, seveda bo tudi bolj osvežilna solata ter zelenjava.

Torej kar se tiče mesa, en pujsek bo, me pa skrbi, če ne bi naročili kar dveh? Ampak potem pa spet ne bi rad, da bi pujs ostajal, ker bi ljudje navalili na ostalo žar hrano.

Skratka koliko mesa bi moralo biti za toliko ljudi ter ali bi se po vaših izkušnjah splačalo naročiti kar dva pečena odojka?
Muslimanov ne bo vmes, vegeterijancev pa tudi ne. Bo pa razpon let vse od otrok pa do 70 let.

Mimogrede, koliko piva in vina (cvička) gre na takih piknikih?


cbb, Dentex, Alkoholik in drugi gurmani, imate kakšne izkušnje s tem? need help!
nahrung002.gif
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Po osebi ene 200g mesa, pa malo majn priloge, pa ene 70g zelenjave.Si predstavljam da bo to do večera, tak da dve rundi, bograč+večerja
smile-1.gif
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pujs , ja in ne --ne da ne bi bil dober ampak ne gre v koncept ostalega ponujenega, najprej bograč --koliko litrov ??zraven obvezno krompir kuhan na kocke, narezek ?? nekako ne gre skupaj --ali samo narezek iz mesnin šunke in ostalo lahko tudi hladna pečenka in obvezno luk mladi, paradižnik paprika, ali samo bograč brez narezka kajti bograč je težek in bodo rabili kar nekaj časa da se povrne apetit po drugi hrani kajti bograč je samostojna jed ki nasiti.
Oddojek 20 kg??, to bo bolj koža in kosti mesa malo, raje bi kose spekli na žaru skupaj z ostalim mesovjem, daj zraven prilogo tudi kakšne omake bolj pikantne itd,
Pomfri ali mlad pečen krompir odlična priloga k večini jedi razen bograča ker obožujejo ga otroci in odrasli,

količine?--30-40 dkg v obliki mesa bo za posameznika že dobra porcija, bograča ena velika zajemalka 3-4 dcl.po osebi .
ne pozabiti kruh dober črni in beli .
tako .
1809636-2lufhnr.gif
 

Priponke

  • 1809636-2lufhnr.gif
    1809636-2lufhnr.gif
    185,7 KB · Ogledi: 57.310
Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
E mij dragi pilot, problematična stvar

Kakšen gujdek, klasika al filan brez kosti / s kostmi???

Porcija meskea sploh če gre za celodnevno rajanje je komot tud 500 gramov.

otroci če računaš 5 čevapov in en par hrenovk si zmagu je popolnoma zadost, sej ne bojo jedl, oni majo svojo fešto.

nazadnje ko sem delal žur za moje mulce, bil prisoten tud cbb 2,5 kile odojka + 2,5 kile krompirja pod peko, pol je pa šlo cca 4 kile čevapov, 4 kile polnjenih vešalic. 15 francoskih štruc namazanih in popečenih z zeliščnim maslom čebula paradajz z mozarelo baziliko accetto balsamico cca 6 servirnih krožnikov Za sladice pa panacota iz 2 litrov smetane, 1 torta, 4 banje alu tiramisuja.

Od pijače hmm cca 6 platojev pira in 5 litrov vina + 20 litrov soka.

Blo je cca 13 otrok pa cca 25 odraslih.

Pa zračuni je bla pa zadeva od 11.30 do 22.00
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Aja drgač pa priporočam polnjenega pujska ubiješ dve muhi na en mah, če boš uzel cca 20 kil pečenega si zmagu je odličen tko vroč kot hladen.

Aja pa ne telovadi preveč z narezki, je bolje skoz po malem jih zalagat tko da niso tečni, pobrigaš se za mularijo, tastarim pa par glažov u goltanc zliješ pol jih pa hraniš
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
@32: eh, to da sem gurenc se tokrat ne bo poznalo
smile-1.gif
Je enkraten dogodek da se bo treba izprsit. No sej si bomo otroci delili stroške, ne bo hudega.


Kar se tiče narezkov in bograča.... primarno smo mislili dat bograč na mizo, količina zadostna, več kot preveč. Ampak ker ne vem kaj jedo izbirčneži, sem mislil da bi dal še nekaj malega narezka gor na mize. Ampak okej, verjetno je narezek res slaba ideja. Črtam ven, naj bodo izbirčneži in otroci ki ne jedo bograča lačni.


@retro: 20kil za spucanega odojka je malo?? a česa ne vem?


@dentex, me veseli da si se ti oglasil. Dej mi povej kaj več o polnjenem pujsku, s čim je to polnjen?
A mi mogoče lahko priporočiš koga, ki peče odojke (in jih predhodno seveda zmasira, pripravi, jim pripoveduje pravljico preden grejo spat)? Fajn bi blo da bi blo to kje "blizu" Vrhnike (in radij 30-40km), ker tale s katerim smo se do zdaj pogovarjali je blizu Šk. Loke, malo odročno vse skupaj.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Pujsej je filan z filo (kruhom) je brez kosti, edin problem je logistika, se pravi moraš ga iti iskat, če te bo zanimal sporoči pa ti bom povedu kdo in kje ga dobiš. Preverjeno dobr še več vrhunski. Letošnjo zimo smo uničili 3 komade vrhunsko zgledal. Režeš ga kot narezek
wink-1.gif


Ni blizu vrhnike je gorenjski konec 20 minut iz ljubljane
smile-1.gif
Drugače pa ni panike, on ti ga speče na uro ko se zmeniš, daš ga u protfan in ga pokritega zadekanega pripelješ na lokacijo. Obvezno je fajn da stoji vmes pred rezanjem vsaj uro. Ne bo mrzu, bo še kar fajn topel, če ne vroč.

Javi odločitev pa ti povem kje ga stakneš.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
@retro: 20kil za spucanega odojka je malo?? a česa ne vem?
Vzemi npr. 20 dag mesa, in ga trikrat po delih speči ter živi od njega cel dan. Če boš sit, vsaka ti čast.
Saj kakšne suhe babnice bi to še preživele, normalen dec bo pa sestradan že, če bo 20 dag prva runda.

Sicer pa če ostane kaj mesa, ga imaš še za drugi dan (in tretji).
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
Zanimivo, ker mesarji dajejo nekje 200g po osebi za piknike, če greš k njim in rečeš "dajte mi meso za xy ljudi".

Večina ljudi poje zelo malo mesa...edino kakšni "s kmetov".
 

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
@retro: 20kil za spucanega odojka je malo?? a česa ne vem?
Vzemi npr. 20 dag mesa, in ga trikrat po delih speči ter živi od njega cel dan. Če boš sit, vsaka ti čast.
Saj kakšne suhe babnice bi to še preživele, normalen dec bo pa sestradan že, če bo 20 dag prva runda.

Sicer pa če ostane kaj mesa, ga imaš še za drugi dan (in tretji).

Zakaj ti govoriš o 20dag medtem ko jaz govorim o 20kilah pujsa + XX kg mesa za žar?

Sej ne jedo vsi samo prasca. Bo zraven še masa za žar, hrenovke, kotleti, perutnina.... Res da bo komplet stvar trajala od popoldneva do večera ampak pol kile mesa na osebo je pa pomoje dovolj? Pa dodaj še pilogo, solato, pijačo, sladico....

Ne vem no. A me občutek vara al kaj ampak pomoje bi bilo po vaših nasvetih 30-35kil mesa (od tega 20 za pujsa) čez glavo dovolj za 50 odraslih in 20 otrok preko celega popoldneva in večera?
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
@retro: 20kil za spucanega odojka je malo?? a česa ne vem?
Vzemi npr. 20 dag mesa, in ga trikrat po delih speči ter živi od njega cel dan. Če boš sit, vsaka ti čast.
Saj kakšne suhe babnice bi to še preživele, normalen dec bo pa sestradan že, če bo 20 dag prva runda.

Sicer pa če ostane kaj mesa, ga imaš še za drugi dan (in tretji).

Zakaj ti govoriš o 20dag medtem ko jaz govorim o 20kilah pujsa + XX kg mesa za žar?

Sej ne jedo vsi samo prasca. Bo zraven še masa za žar, hrenovke, kotleti, perutnina.... Res da bo komplet stvar trajala od popoldneva do večera ampak pol kile mesa na osebo je pa pomoje dovolj? Pa dodaj še pilogo, solato, pijačo, sladico....
Potem pa v redu.
smile-1.gif


Ker je nekdo prej gor predlagal 20 dag mesa vsega skupaj.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.885
6.184
113
blizu močvirne prestolnice
20 dag za na žar po osebi, pa še to bo preveč, najprej bograč, potem pujska, saj ne moreš več ko ne pojesti. Pozabil si da so zraven še priloge, pa kruh..., to kar sem napisal je viška vsega.
Spirit, boš kaj povabil?
evil.gif
 
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
To je pravi način pečenje odojka vsaj jaz sem navajan tako, imel je dobrih 35 Kg.
1809780-IMG_0054zz.jpg
 

Priponke

  • 1809780-IMG_0054zz.jpg
    1809780-IMG_0054zz.jpg
    128,7 KB · Ogledi: 2.800
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
400 - 500 g mesa na osebo če je celodnevna in 200 - 250 dag za popoldansko varianto. Otrok ne šteješ ampak samo odrasle. S prilogami in kruhom se izide. Mi tudi vedno delamo nekaj na žlico za ta prve, tako da se izide samo upoštevaj komplet maso mesa za vse kar boste pripravili.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.517
1.744
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz bi na tvojem mestu poslušal dentexa, se z njim popolnoma strinjam. Narezkov ne bi dajal, bograč pa bi dal proti večeru, ko se že ohladi, ljudje že nekaj spijejo in jim paše nekaj na žlico. Torej začel bi kar z žarom in polnjenim odojkom. Količina mesa seveda okoli pol kile na osebo, nekaj zelenjave na žaru, no, da ne ponavljam, tako kot je dentex napisal!
P.S.: Tisti, ki ste napisali 20 dag na osebo!?
hysterical-1.gif
Ja, mogoče za piknik kosilo, ne pa za piknik fešto, ki traja dlje časa!