Koliko kW moči vam "zaugajo" gosp.aparati ?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.768
1.457
113
katerega imaš vgradnega? jaz imam tudi vgradnega pa lahko manjšaš up320 al neki.

drugače pa, jaz sem se zaenkrat izognil deževnice... lahko imaš več težav kot plusov. Ne bom reskiral.
Nekaj takšnega, lahko da ravno ta. Izbiram lahko med 6 in 9l. Klasičen sekret greš lahko tudi na 2-3l vode, kar je več kot dovolj. Ima en pnevmatsk ventil, ne klasičnega, fizičnega, ki ga z navojem naviješ do željene litraže, samo dve stopnji. Jajca.

• Žalosti me
Reactions: sajkek

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.437
7.142
113
pri taščici
Ja, sam sebe sem citiral, ker ne mores vec dopisat stare objave.
Komot lahko zena kuha in peče za bozicni vecer. Kadarkoli.
To se tri kw odjemne moci ni. Kje je sele 5.
Ni ji treba pa se cunje prat in likat takrat.
Mal moram pa tud na zeno pazit. Zakaj bi se morala glih na bozicni vecer spotegnit. ;)
Porabo vode imamo sicer nekje v slovenskem povprecju. Cca 100l/osebo/dan.
In ja, voda in elektrika je poceni.
Ampak vsaj pri vodi se je pametno mal ekološko obnašati.
Pa tu ne mislim toliko na samo porabo, kot na porabo kemije ki jo ob tej porabi vode porabimo zraven.
Ker enkrat bo vsa ta kemija zagiftala zemljo da bomo tenko piskal.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Rekreacija

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.603
7.121
113
Ni ji treba pa se cunje prat in likat takrat.

dej nehi, štartal nekako ok, potem pa tole. Ni ji treba sploh, drgač...

Zdaj ne vem, da meni v šali pribije tole pri 45, je to teženje pri 65. ker tole pač tli in če danes premore malo samoregulacije, to z leti pri človeku gre (vseh). en mesec alternative bi dala že danes, da malo tole decu v perspektivo spraviš:
- 2x fen frizura/teden pri frizerju
- 2x kozmetičarka za dlake
- mesečna fitnes karta ali slično za vsakodnevni tuš
- urna potavka, ki jo imam v služb da tole podelam, ker tole je meni odvečno delo, ki mi ga je dec naložil, ker moj čas ceni na nič
- naročanje hrane vsak dan ali zunaj jemo, raje mogoče zunaj, da ne bomo trošili vode in elektrike za pomivanje posode
- čistilnica za vseh 10 strojev na teden

in ker sem to jaz, vse skupaj lično zapakiram v tabelco vzporedno z mesečnim računov za vodo in elektriko za primerjavo. Me zanima, koliko časa bi fural tole svojo šalo.

da mi pride ven z na novo odkrito zeleno skrbjo za mamo Zemljo, pa dva meseca. To sicer upam, da bi jaz zdržala. A sem že povedala, da bi mi bio vse skupaj to zelo odveč, ampak če sem maraton odtekla, lahko tudi tole zdržim, da človeku, ki blekne, preden razmisli, malo stvari v perspektivo dam, pa da imam vsaj na to temo za zmeraj mir.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.603
7.121
113
še enkrat pa... Šparanje na vodi, kot se tukaj pogovarjate ni tako zelo straight forward, kot želite nekateri prikazati. Bo šlo manj vode - mogoče, ki pa se bo morala ogravati v neugodnem času za račune, količina ki se bo mogla ogreti, bo pa vseeno enaka. Če se pač vsi umivajo normalno, ampak ob drugih časih v dnevu, to še toliko bolj drži. Ker izbire, kdaj grelec nabijat, ne bo. ne moreš to prestaviti na 1x/dan ponoči, kot je to opcija pri večjih posodah. Mojih 5c za v razmislek kje in kako šparati, če že... v denarju, dobra volja je subjektivna, malo za povrh, ampak za vaše položnice to res ni noben faktor. Že tko ni, no, tukaj se vrtimo okoli kavic dobesedno.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
987
189
43
To je treba otroke večnivojsko naučit. Voda je zastonj, pri nas okoli 1,70€ / m3, pa otroke učimo, da se z vodo varčuje, v prihajanju je projekt deževnice v stranišča in pralni ter pomivalni stroj, pa že tako je ne porabimo veliko. Če jim pa zapaše topla prha ali banja, mi pa tud 8 letnica izprazni pol 300l bojlerja.

Če sem čist iskren, mi para živce, ko mi otrok par dcl lulanja splakne s 6l fantastično čiste pitne vode, ker sem zasral, ko sem se tastari upognil za viseče Grohe školjke in se zdaj tega bednega vgradnega kotlička ne da nastavit na manj.
Mi smo pri gradnji naredili vzporedni sistem, tako da napeljava sama ni bila draga. Cisterna, vkop cisterne, pumpa, pa občasno filter... pa nanese in nikoli se ne bo izplačalo, če se voda blazno ne podraži.
Tako, da - ekonomsko je sistem za deževnico strel v koleno, če imaš vodovod ok. Če ti prinese užitek ob ekološki zavesti, al pa da v času prepovedi zalivanja vrtov rad špricaš mal po travi...potem ok.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.042
2.960
113
Mi smo pri gradnji naredili vzporedni sistem, tako da napeljava sama ni bila draga. Cisterna, vkop cisterne, pumpa, pa občasno filter... pa nanese in nikoli se ne bo izplačalo, če se voda blazno ne podraži.
Tako, da - ekonomsko je sistem za deževnico strel v koleno, če imaš vodovod ok. Če ti prinese užitek ob ekološki zavesti, al pa da v času prepovedi zalivanja vrtov rad špricaš mal po travi...potem ok.
Slaba ekološka zavest, če namesto 20€ za vodo, spičiš XYZ za investicijo + stroški obratovanja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.437
7.142
113
pri taščici
Jabe
Pa saj hudiča živiš na gorenjskem.
Genov pa nimas ravno gorenjskih.
Ogrevanje vode imam "zastonj".
Ce ni sonca jo grejejo lastna drva.
No, vodo komunali seveda placam.
Dobre 2,5€/m3 ce imam prav v spominu.
Dezevnico imam samo za vrt zalivati na prosti pad.
Ne mislim se za tisto imeti tlacnega sistema.. sem prvih 30 let bil "odvisen" od hidroforja.
Vem kaksni stroski so to.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.884
1.660
113
Kaj ni jasno? Baba je legacy device....pa se pravilno umešča. In ve, da če spusti še higieno na nivo onega fiskulturnika Lukeja...da bo desc z airkrosssom zacel pobirat mladw stoparke....