Koliko je cena priklopov v novem bloku

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Torej kupuje se novo stanovanje v bloku.
V pogodbi pise, da ne vsebuje priklopov na:
- vodovod in kanalizacijo
- elektriko
- toplovod
- telekomunikacijsko omrezje

Koliko stroskov me se caka?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Težko reči. Boš moral kaj več zaupati. Je pa stvar zelo neobičajna za stanovanje. Fora za navidezno ugodno ceno stanovanja?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Novo naselje, stanovanje velikosti 95m2, lokacija Ljubljana.

Ne vsebuje priklopa za toplovod? Ne me h... Kdo ali kaj ne vsebuje priklopa. Stanovanje ali pogodba? Preko koga boš pa urejal priklop kurjave v bloku? Sam z toplovodom? Za blok? U glavnem po mojem kupuješ polizdelek. Če sploh. Tole lahko zgleda poceni, ampak kaj pride potem pa ne vem. Jest bi verjetno preskočil.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.532
113
Se strinjam, nekaj izgleda hudo narobe
confused-1.gif

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Verjetno se nisem prav izrazil. Seveda vse to blok ima. Instalacije in ostalo, potrebno je samo placati priklope na svoj ime.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.141
6.959
113
pri taščici
Poznam blok kjer so stanovalci nekaj mesecev pili vodo iz cisterne, elektriko.imelinpa.iz agregata.
Tako da ne boš.presenecen

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.638
113
Marlbor
Citat:
Verjetno se nisem prav izrazil. Seveda vse to blok ima. Instalacije in ostalo, potrebno je samo placati priklope na svoj ime.
Torej sploh nima uporabnega dovoljenja in dokler vsa stanovanja ne plačajo priklopov, ne bo nihče smel iti notri.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:

Ma ja sej vem. Ampak če ti ta, ki ti prodaja beton ne more dat vsaj točnih podatkov koliko stanejo priklopi z telefonskimi številkami oz. to narediti on potem gre v bistvu ali za neke skrivalnice ali pa za nekega ne bom rekel kaj. V obeh primerih zase vem da nočem imeti opravka s takimi ljudmi. Kako boš uveljavljal kakšno eventuelno reklamacijo če že zdaj tako čudno posluje? Si prepričan da je on sploh lastnik objekta in da ni pod hipoteko? Vsekakor svetujem veliko previdnost da ne boš pol jokal. Ne delat posla preveč "tajno" pa privat, da ne bi še kdo drug izvedel "za priložnost stoletja". Za prepise so za to usposobljena podjetja in osebe. Naj ti ne bo škoda stotaka za nasvet da ne boš vrgu stotaužnt u luft. To je največ kar ti jest znam rečt.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Da nisi ti še kaj zamešal in je potrebno opraviti samo "prepis" na tvoje ime. To se naredi z obvestilom dobavitelju in kopijo kupoprodajne pogodbe, ali zk izpiskom, če boš že not. Prepisi pa so brezplačni.

Če pa je res treba plačati priključnine pa se pozanimaj direktno pri dobaviteljih, ampak je to precej neobičajna praksa v blokih. Me zanima če ima DUTB prste vmes, ali pa kak stečajni?

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Torej sploh nima uporabnega dovoljenja in dokler vsa stanovanja ne plačajo priklopov, ne bo nihče smel iti notri.
Vsaj pri elektriki se motiš. Prodjalec ima ponavadi poseben deal s ponudnikom štroma za čas gradnje in prodaje, ko greš noter, moraš elektru plačat priklop in sklenit pogodbo v svojem imenu.
Za ostalo ne vem, ampak verjetno je podobno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.638
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Vsaj pri elektriki se motiš. Prodjalec ima ponavadi poseben deal s ponudnikom štroma za čas gradnje in prodaje, ko greš noter, moraš elektru plačat priklop in sklenit pogodbo v svojem imenu.
Elektriko dobiš brez problema, tudi za črnogradnjo. Je pa potem spet pogoj tehnični pregled za uporabno dovoljenje. Ko imaš vse priklope, pa objekt nima uporabnega dovoljenja, pač ne smeš noter ... zdaj je samo vprašanje, če lahko samo določeno stanovanje dobi dovoljenje? Zato sem pa hotel avtorja opomniti, da se pozanima najprej kako je z uporabnim dovoljenjem ...

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Za večstanovanjske objekte se za stanovanja pridobiva eno gradbeno dovoljenje in ENO uporabno dovoljenje (za razliko od enostanovanjskih, kjer UD ni potrebno), ki je pogoj za vselitev.

Ločeno UD v takem objektu lahko dobijo samo poslovni prostori (če obstajajo), ki se praviloma delajo z osnovnim GD do podaljšane 3. faze, potem pa novi lastnik pridobiva še GD za zaključek.

Pri urejenih gradnjah je priključnina že plačana, sklene se le pogodba o dobavi, ki pa je brezplačna - sklenitev namreč.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kOT REČENO..ELEKTRIKO MORAŠ PLAČAT (MISLIM DA OKOLI 50 EUR) ostalo bo brezplačno.

Drugače pa vzami telefon v roke in prekliči naokoli VO-KA, elektro LJ, Energetika (je plin ali toplovod?)..to je pa tudi to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Štrom odvisno od moči, je pa za normalno trifazno nekje 620 eur. v MB se čaka ~ 2 meseca.

Drugo pa ne vem
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Elektriko dobiš brez problema, tudi za črnogradnjo. Je pa potem spet pogoj tehnični pregled za uporabno dovoljenje. Ko imaš vse priklope, pa objekt nima uporabnega dovoljenja, pač ne smeš noter ... zdaj je samo vprašanje, če lahko samo določeno stanovanje dobi dovoljenje? Zato sem pa hotel avtorja opomniti, da se pozanima najprej kako je z uporabnim dovoljenjem ...
To z uporabnim je sicer res fajn prverit, ampak tudi tule
Citat:
in dokler vsa stanovanja ne plačajo priklopov, ne bo nihče smel iti notri.
si kiksnil.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Torej kupuje se novo stanovanje v bloku.
V pogodbi pise, da ne vsebuje priklopov na:
- vodovod in kanalizacijo
- elektriko
- toplovod
- telekomunikacijsko omrezje

Koliko stroskov me se caka?

Čudaško. Tudi jaz sem kupil v novogradnji in se s kanalizacijo in podobnim nisem nič ubadal, je že vse bilo. Štrom že priklopljen, edino s pogodbo o nakupu sem šel na Elektro sklenit svojo naročnino. Telekomunikacije so bile potegnjene v flet, samo še sklenil pogodbo s T-2 in monter je našaril njihovo opremo. Voda je tudi že tekla iz pip.

Pazi da ni kaka caka v ozadju...

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Kolikor jaz vem ( a je kdo rekel, da vem vse?), brez teh priklopov ne dobiš uporabnega dovoljenja!
Mučka!!