Koliko denarja bi bilo tole?

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik 3287
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik 3287

AMD Athlon64 X2 7750 (2x 2.7 GHz)
2x PS / 2, 6x USB, 2x Firewire, 1x E-SATA
4096 MB (2x2) 2 slota prosta
ATI Radeon HD4350, 512 MB -1x VGA, 1x DVI, 1x HDMI
1x Western Digital WD6400AACS-0068B1; 640 GB
DVD burner (supported media types: DVD + R / + R DL /-R /-R DL / + RW /-RW /-RAM Speed: 22-/16-/22-/12-/8-/6- / 12X)
Windows Vista Home Premium
Ohišje standardno, napajalnik je 400w (če se ne motim).

Hvala

lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Bom pa takole vprašal: je ta zadeva vredna 200e ali 300e ali 400e ali xye?

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sem imel napisan odgovor, pa sem zaprl okno, ker sem predvideval, da ti ne bo vsec, ker so morda tvoja pricakovanja nerealna, pa se napisal nisi koliko je sploh staro (= zmahano) vse skupaj in kaj je z garancijo.

Edino, kar je nekaj vredno (relativno blizu cene za identicne nove stvari), je RAM, ce deluje OK, ter delno licenca za OS (ki pa je spet Vista bloatware ...).

Disk je WD (nov pod 60, ce bi hotel se enkrat nabaviti WD), DVD vprasanje koliko je ze zmahan (nov 25), napajalnik pravis, da je bolj bogi (nov podobno kilav pride z ohisjem za 40+), procesor je kilav (ce odmislim Sempron, je sibkejsi od najslabsega AMDjevega procesorja, ki ga lahko kupis na Mimovrste, spet pod 60), graficna je podhranjena (3D iger z njo ne bos igral, za pisarnisko delo bi pa bila vrh glave dovolj integrirana graficna).

Ce kupujes, ne zapravljaj vec kot 200 evrov, razen ce si res ne mores privosciti novega racunalnika (nekaj podobnega, a s hitrejsim CPUjem in seveda novo s polno garancijo bi si lahko sestavil za ~350 EUR + kolikor pride OS).

Ce prodajas, vzemi kolikor ti ponujajo, saj omenjas stevilke 200, 300 ali 400..

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ma ne. Ne kupujem zase. Stvar je nova, z garancijo in računom. Vista je originalna. V bistvu ne kupujem in ne prodajam. Rad bi samo posredoval info naprej. Sem gledal na sestavi.si ter na mimovrste pa nisem najdel cen za vse konponente.

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nisi nasel zato, ker je procesor zastarel (ga ne dobis vec), za motherboard sploh ne pise, kateri je vgrajen, ostalo bi pa moral vse najti.

Ce kupujes novo, zahtevaj NOV (moderenejsi) procesor (Athlon II 245 je najnizja tocka v ponudbi, pa je ~10% hitrejsi od navedenega) in uravnotezi komponente, torej ce bos igral igre, zrtvuj 2 GB RAMa za bistveno boljso graficno, ce ne bos igral iger, pa odstrani se graficno in kupi plato z integrirano, za razliko v ceni pa kupi boljsi procesor (2- ali 3-jedrni Phenom II). Ce ne bos obdeloval videa ali drugih masivnih podatkov in bo racunalnik samo za pisarnisko delo in brskanje po Internetu, potem sploh ne razumem zakaj kupujes 4 GB RAMa in potem sprasujes za ceno ...

Aja pa ne rini v Visto, ce ni nujno potrebno, pa tudi 4 GB RAMa ne bos potreboval. Vzemi XP ali Win7, 64-bitno verzijo ce bos vztrajal pri 4 GB RAMa.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Podobno kombinacijo kot jo ti opisuješ sem vzel 2 tedna naza:
Asus 785 z integrirano grafiko
Phenom x2 black edition
disk Samsung 500Gb cca
2Gb ddr3
za 240€, če k temu dodaš še ohišje z napajalnikom za cca 50€ in 20€ za dvd pekač te pride okrog 300€ za čisto spodoben računlnik. Moram povedati, da sem presenečen nad kombinacijo za takšen denar.