Koliko brez carine iz Južne Koreje?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Vseeno, 300 eur ni malo.....no tudi drugače nebi mogel, ker tega izdelka nimajo naše pijavke niti nikjer v EU ga nisem zasledil...no ja, sem se pa nekaj zmenil s prodajalcem v USA pa da vidimo kako se bo izteklo
smile-1.gif
...drugače je pa že čas da se naši prodajalci malo začnejo zavedati da folk ni glup, pa naj okol obračajo koga druzga.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
oni se dobro zavedajo da je tam okrog 90% folka dejansko glupega in to dobro izkoriščajo
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Glej z vidika prodajalca: njemu robo dobavi distributer. Distributer dobi od predstavnistva v Evropi, ki ima takeintake cene, na kar doda svojo marzo oz. dobi rabat. Za manj ne bo dobavljal robe, ker se mu ne splaca (sploh pri tehnicni robi, kjer je konkurence ogromno). Ko to trgovina dobi, mora pokriti stroske, placati cesarju, kar je cesarjevega, in nekaj zasluziti. Tudi oni pod doloceno ceno ne bodo sli, spustili jo bodo pa toliko, kolikor le lahko, da se niso v rdecem. Kdor ima manj overheada, lahko ceno spusti nizje, kdor ga ima vec (denimo zaradi velike fizicne trgovine z mnogo osebja ...), tega ne more narediti. Posledicno so cene take, kot pac so.

Ce bi slo za kaksno silno eksotiko (kot je npr. profesionalna merilna oprema za elektroniko - tam so marze lahko kolosalne), potem je razumljivo, da bi lahko spusiti cene, pa bi se vedno bili v plusu, ceprav ne bi prodali omembe vredno vec, ker eksotiko potrebuje zelo malo ljudi in ti bodo kupili tudi ce je cena nekoliko visja ze samo zaradi lokalne podpore in servisa. Ce gre pa za stvari kot so TVji, racunalniki in podobno, pa v celi verigi koncni prodajalci zasluzijo se manj kot kaksen Mercator pri zemljicah in salami, se najvec pa na racun dragega evra potegnejo proizvajalci.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ravno kar se mi je vklopil bul šit alarm. v tvoj spis, ki malo celo drži, si pozabil vključit v prvi vrsti pohlep uvoznikov, v drugi pa pohlep prodajalcev. In na koncu imaš situacijo, kot je trenutno v sloveniji. vse je drago ko praseeca.

Imaš slučajno kako pametno razlago zakaj recimo gamin dakota 20 stane v sloveniji bistveno več kot v avstriji?

http://www.ceneje.si/avto-opre...20_-_CX000EE38B

zakaj ga lahko ima jodlar za 220, požrešni janezek pa za do 350? ker imamo 5x višje davke? ker garmin dobavlja mini sloveniji po 2x višji ceni, kot ogromni svetovni velesili, avstriji?

če se ti tolažiš z takimi zgodbicami in filaš žepe našim požeruhom, kar izvoli. jaz imam rad svoj denar in vsaj polovico vse krame kupim online, izven gnile kokoške. še 4 qurčeve polnilne baterije duracel, ker me pridejo pol ceneje iz anglije kot iz trgovine iza vogala. tudi qurčeve durex fuk mantle, ki jih dobim 50 za ceno 6 pri nas
uf-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.607
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
To je že od nekdaj. Pač monopolist (kao generalni) si lahko privošči kreirat cene po svoje.
gamin se že nekaj časa kupuje v tujini kjer je ceneje. Edino za uveljavitev garancije se moraš potem obrnit na tujino...
frown-1.gif

Aja.. Kje nabavljaš family pack durexa?

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ja sliši se lepo samo marže so nenormalne, in prodajalci vključno z uvozniki nabijajo cene v višave in to je dejstvo, da ne govorim o naših trgovskih verigah, tole je pa itak katastrofa, marže nenormalne, in kaj s tem dosežejo?? Če bi bile marže normalne bi folk kupoval v SLO, trgovina bi živela, uvozniki tudi, mi bi bili srečni ker bi bile cene nižje...in to kar se sedaj dogaja je pa bolano. Itak cene višajo, prodaja pada, ker prodaja pada morajo še mal dvigniti cene, da še tiste redne stranke nategujejo in od njih živijo. Ni čudno da vsi propadajo. Jest se strinjam da morajo vsi nekaj zaslužiti, sam ne pa nenormalno ogromno. Še en moj primer, grem do uvoznika v SLO za neko zadevo, cena 250 EUR iz kataloga,in mi tam kaže da ceneje ne gre....itak grem na ebay, nova roba iz države proizvajalca (je v EU), cca. 15000pozitivnega feedbacka, in čez 3 dni dobim robo na dom skupaj s poštnino 180 EUR. Tole Slovenijo matra požrešnost, rajš nič ne naredi pa jamra kot pa fajn dela in dobr zasluži pa 30% nižjo ceno.
uf-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
uvoznik je na koncu na istem če proda 10x po 50€ ali 20x po 25€. yebe se njim. razlika je samo v tem da z 1. varjanto kupce malo po malo izgubljajo ker se obračajo v tujino, pri 2. varjanti pa bi jih pridobivali.

zgaga, durex family packe dobiš na ebayu. 100 kom za smešne pare recimo
wink-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
uvoznik je na koncu na istem če proda 10x po 50€ ali 20x po 25€. yebe se njim. razlika je samo v tem da z 1. varjanto kupce malo po malo izgubljajo ker se obračajo v tujino, pri 2. varjanti pa bi jih pridobivali.

Točno tako...ampak sčasoma tudi teh 10, ki jih po 50 kupuje dojema, da se da zadeve dobiti ceneje, in nato jih pri njemu kupuje samo še 5, in potem jamranje da ni biznisa, vse v minusu ipd. ipd., in nato še kakšna čudna izjava, da bo treba cene dvignt da se stroški pokrijejo oz. poslušaš: cene so takšne da z nulo delamo...ja ni čudn, sam da ničla ni od včeraj a ne, takrat ko pa folk še ni vedel kako pa kaj, se je pa živelo na velki nogi in uživalo ter hvaliko kako firma laufa.....teh časov je pa trenutno že res konec.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ravno kar se mi je vklopil bul šit alarm. v tvoj spis, ki malo celo drži, si pozabil vključit v prvi vrsti pohlep uvoznikov, v drugi pa pohlep prodajalcev. In na koncu imaš situacijo, kot je trenutno v sloveniji. vse je drago ko praseeca.

Imaš slučajno kako pametno razlago zakaj recimo gamin dakota 20 stane v sloveniji bistveno več kot v avstriji?

http://www.ceneje.si/avto-opre...20_-_CX000EE38B

zakaj ga lahko ima jodlar za 220, požrešni janezek pa za do 350? ker imamo 5x višje davke? ker garmin dobavlja mini sloveniji po 2x višji ceni, kot ogromni svetovni velesili, avstriji?

če se ti tolažiš z takimi zgodbicami in filaš žepe našim požeruhom, kar izvoli. jaz imam rad svoj denar in vsaj polovico vse krame kupim online, izven gnile kokoške. še 4 qurčeve polnilne baterije duracel, ker me pridejo pol ceneje iz anglije kot iz trgovine iza vogala. tudi qurčeve durex fuk mantle, ki jih dobim 50 za ceno 6 pri nas
uf-1.gif

in ti to vse veš iz prve roke a ne ?
priden.gif

da bi pa kdo omenil pohlep storitev - frizerstvo, gostilne, lokali, trgovine s hrano itd...to pa ne....samo rač. trgovine so guilty za vse.

Zakaj jodlar? Zato, ker so samo 4x večji trg in posledično generalni distributer ala Geoset AUS stil naroči 4x večjo količino, perhaps?

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
perheps aj dont give a fak, get it? po tvojem briljantnem matematičnem znanju po tem takem dobijo američani takega garmina za 50€, ker jih je 400 mio in kitajci za 5€? v luxemburgu pa taki garmin stane jurja?

noben se ne obeša na uboge obubožane računalniške trgovine, ampak vse na splošno. ampak če smo že ravno pri tvojem fohu, poznam enega ki je odpikal vse naše požrešne uvoznike in se priključil avstrijskim nabavnim verigam (eu...ring a bell?) in prodaja robo po cenah o katerih lahko vi kekci sanjate, oz. nočete sanjat

ti pa lepo poslušaj zgodbice o 5x premajhnem tržišču in se čudi, zakaj je vedno manj kupcev, pa obvezno se ne pozabi prit zjokat sem od časa do časa, mi pa bomo lepo kupovali v tujini, po normalnih cenah
priden.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz vidim kaksne cene dobi znanec, ki se (med ostalim) ukravja tudi s prodajo racunalniske tehnike ze kaksnih 20 let. So take, da se bolj splaca pometati cesto, ce hoces kaj zasluziti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
priden.gif

da bi pa kdo omenil pohlep storitev - frizerstvo, gostilne, lokali, trgovine s hrano itd...to pa ne....samo rač. trgovine so guilty za vse.

Zakaj jodlar? Zato, ker so samo 4x večji trg in posledično generalni distributer ala Geoset AUS stil naroči 4x večjo količino, perhaps?
1.) izgovor
2.) izgovor

Nisem naredil domače naloge, ampak Franci tudi ni!

Zakaj pol ne kupite v Avstriji za nadaljnjo prodajo?
In zakaj boš spet z izgovorom odgovoril?

(je že Steve lepo povedal)

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
V firmi tudi mi določene artikle naročamo raje pri poljskem uvozniku kot pa slovenskem. In gremo 1x na mesec lepo tja in pripeljemo en kombi robe.

Kar se pa osebnih nakupov tiče pa tudi sam vedno več naročam preko ebaya in podobnih strani. Pa bi veliko raje pri nas kupil.

@Jado - daj mi vašo ceno Asus Transformerja povej. S tipkovnico in 32gb varjanto. Pa pejd potem malo online štacune gledat pa mi povej kje se men bolj splača kupit ? Ali drugače povedano - povej zakaj se mi bolj splača kupit pri nas oziroma kaj dobim dodatno za tisto razliko v ceni.
Sem pripravljen plačat več, ampak potem tudi več pričakujem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Podpora in servis ? Kupec ti prinese nazaj, potem se pa ti ukvarjaj z zadevo. Ce si ti s.p. iz Mezice, si lahko vsak dan preko meje in ni noben problem urediti, ce si pa npr. iz Ljubljane (ali boze ne daj se kje juzneje) pa ne bos za vsako zadevo skakal gor.

Ce bi bilo to tako preprosto, kot si vidva s Stefom predstavljata, bi to vsi trgovci poceli, kajne ?
cool-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Če ima smisel, bi vsi počeli."

Saj sam veš, da ta stavek v realnosti ne igra veliko vlogo.

Sicer pa je bilo vprašanje namenjeno Jado-tu, ki nima SP z enim zaposlenim, ampak malo več (50 do 99, sodeč po bizi.si)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
"Če ima smisel, bi vsi počeli."

Saj sam veš, da ta stavek v realnosti ne igra veliko vlogo.

Zakaj ne bi ? Se bolj mastno bi zasluzili, ce ze zdaj mlatijo milijone
smile-1.gif

Po stevilu firm s podrocja informatike in prodaje racunalniske opreme, ki so izginile v zadnjem desetletju, sklepam, da ni ravno tako preprosto.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Podpora in servis ? Kupec ti prinese nazaj, potem se pa ti ukvarjaj z zadevo. Ce si ti s.p. iz Mezice, si lahko vsak dan preko meje in ni noben problem urediti, ce si pa npr. iz Ljubljane (ali boze ne daj se kje juzneje) pa ne bos za vsako zadevo skakal gor.

Ce bi bilo to tako preprosto, kot si vidva s Stefom predstavljata, bi to vsi trgovci poceli, kajne ?
cool-1.gif

Vedno več tehničnih izdelkov ima evropsko garancijo tako da.....res da malo več tvegaš z nakupom ampak 90% izdelkov ti ne crkne kar tako, in če na leto prišparaš npr. 1000 eur z nakupi v tujini, si še vedno npr. 900eur v plusu če skeširaš servis za izdelek v višini 100 eur.
Zakaj slo trgovci tega ne počnejo?? zato ker se jim ne da, in je lažje nategovati folk....žal. Boli njih za kupca, podporo ipd., važn da je dnar...na servisih pa itak tako komplicirajo in izogibajo servisiranju ker v mariskatermeu primeru še popraviti ne znajo tako da....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
priden.gif

1.) izgovor
2.) izgovor

Nisem naredil domače naloge, ampak Franci tudi ni!

In zakaj boš spet z izgovorom odgovoril?

(je že Steve lepo povedal)

Zato, ker ni dovoljeno. Ker marketing ne dovoli itd. So določeni predpisi.

cappy: 559,90 16gb in 649,90 32gb.

Nazadnje urejeno: