Koliko brez carine iz Južne Koreje?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Preko ebaya sem kupil 2 srajci v vrednosti 54 USD z poštnino vred. Zanima me če bo problem s carino oziroma je bolje, da mi pošljejo 2x po 27 USD da bo nižji znesek. Koliko je sploh znesek, da gre zadeva skozi brez carine?

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Pošljejo ti naj dvakrat po 27 USD, ker je meja nekje pri 21 ali 22€ za carino in okoli 150€ za davek. Če kdo ve bolj točne številke me naj popravi.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Če se jim zazdi, bodo po svoje upalili - glede na statistično vrednost izdelka.
Imel izkušnje prejšnji teden, ko je poslovni partner poslal brezplačen nadomestni del za stroj. Vsa procedura je trajala 2x dlje kot pa če bi plačal za tisti del in imel račun... :S

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik timm pravi:
Pošljejo ti naj dvakrat po 27 USD, ker je meja nekje pri 21 ali 22€ za carino in okoli 150€ za davek. Če kdo ve bolj točne številke me naj popravi.

A ni tko, da do 150€ ni carine, do 22€ pa tudi davka ne.

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik timm pravi:

A ni tko, da do 150€ ni carine, do 22€ pa tudi davka ne.

Nekaj je free do cca. 22€ ja, kaj pa je to ali davek al carina pa ne vem. :) Jaz raje iz EU naročam, če je le možno (ponavadi je), da ne plačujem še tistih nepotrebnih dodatkov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Do 22 EUR ni DDV. DDV je tista stvar, ki te fino udari po zepu, v primerjavi s tem je carina zanemarljiva, ce ne gre ravno za kaksen alkohol (kjer je se trosarina). Za carino je meja 150 EUR. V znesek se steje tudi strosek postnine in vsi morebiti ostali stroski, ki so nastali preden je artikel vstopil v drzavo (npr. ce bi placal dodatno storitev nekomu, da bi ti odposlal ta artikel in bi to nase vrle pijavke ugotovile).

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Še eno vprašanje malo mimo. Do koliko EUR vrednosti lahko preneseš čez mejo kot potnik brez DDV in carine?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj poštnina ne vsebuje že DDV izvorne države?
Ne vsebuje DDV naše države. In z blagom si kupil tudi storitev poštnine, torej moraš obdavčit tudi to
evil.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Sam to je bolano, sem naročil neki izdelek iz USA, vrednost s poštnino cca. 500 EUR, se pravi mi ne uide niti carina niti ddv....jaoooo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
in tega nisi vedel pred nakupom?
stupid-1.gif

Sem, samo nisem si mislil da tudi na poštnino....kar je debilno. Ipak pa je zadeva še vedno 500 eur cenejša kot pri nas v banana republiki pri teh naši šalabajzarskih prodajalcih.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj ko ti bojo pijavke vse obračunale in zraven zaračunale zase še stroške postopka, bo vse skupaj samo še 300€ ceneje
tongue-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
verjetno res ampak še vedno bolje, 300 tukaj, 50 tam, 20 tam in letno si par sto evrov na plusu, še vedno bolje to kot pa telim našim privatnikom drago plačevati da se vozijo v X5-kah in jamrajo da jim firme ne laufajo
bonk.gif
. Drugače kupujem iz EU zadeve ampak te zadeve nisem dobil pri nas.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj poštnina ne vsebuje že DDV izvorne države?

Jaz sem jih (carinike, ki delajo v isti stavbi, kjer se nahaja carinska posta v Ljubljani - prakticno isti oddelek, le da so eni formalo delavci poste, drugi pa cesarjevi, oboji pa samo gledajo kje koga cimvec obrati) enkrat vprasal ce tudi na prehodih s Hrvasko zaracunavajo nasim turistom ob povratku v domovino DDV na storitve, katere so narocili in so bile tudi opravljene na tujem. Tip je potem nehal biti pameten, to je pa tudi vse, kar se je zgodilo.

Glede na to kako si postavil zgornje vprasanje, verjamem, da bi te on najprej poducil, da vse drzave sploh nimajo DDVja (nekatere imajo denimo davek od prometa, kot smo ga nekoc imeli pri nas), ces da ga zaradi tega moras placati pri nas
evil.gif

Nima veze kaj vsebuje postnina - ti placas DDV od skupne cene, v katero je vkljuceno vse, kar je na racunu oziroma za kar si domisljajo, da po njihovem mora biti vkljuceno in kolikor da je neka stvar vredna (torej ce se jim zdi racun prenizek, ti predlagajo da placas dajatve od visjega zneska ali pa zavrnes posiljko
bonk.gif
).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj ko ti bojo pijavke vse obračunale in zraven zaračunale zase še stroške postopka, bo vse skupaj samo še 300€ ceneje
tongue-1.gif

aja samo 300€ razlike? ja pol se res ne splača komplicirat za taki drobiž, rajši bi naslednjič pri naših pijavkah kupil

opažam pa da se pri nas celo pri določenih trgovcih nekaj premika v smeri da se zavedajo, da obstajajo tudi trgovine izven gnile kokoške, ki so precej cenejše od naših. Pridem not, cena x 1,5 proti kaki angleški, mu to povem, cena je naenkrat enaka angleški
stupid-1.gif