Kolesarstvo 25

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.847
1.323
113
Hudič, vsakič bolj gladiatorski... Se kar za glavo primeš, ko bereš razdalje in višine. Noro.
Je pa tudi meni ekipni kronometer zelo všeč. :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: novaa

kajn

Guru
5. okt 2007
3.188
2.140
113
Iskajoč brata
Počasi se napovedujejo spremembe za ogled v živo:
https://siol.net/sportal/kolesarstv...-dirk-po-novem-treba-placati-vstopnino-676725

Mnenja?

Mene je že ful mikalo na ogled Giro, ko pride v bližino naših krajev, še posebej, da bi šla z 9 letnikom, ki ful rad gleda...
Pa sem si potem rekel, koliko bi realno videl...pa koliko ur bi ob cesti "gledal" v luft... Pa sem vedno obrnil tehnico in rekel, da je mali še premajhen, ker realno vidiš kako peleton pade mimo in to je to...
Enkrat bova, vendar mora še malo zrasti... mogoče bova že takrat plačevala karte

jello

Guru
22. sep 2008
10.969
4.229
113
Ok, bo pač alpdhuez za plačat, ampak zaradi enega klanca trdit da bodo dirke za plačat je milo rečeno totalno neumno.

Sicer pa, ne vem kaj čakaš, vsedi se v avto in se zapelji v brda na giro. Ko se kolesarji peljejo mimo je samo finale dogodka, dogaja se pa že od jutra.

Ali pa če narediš še anketo če mu namesto ogleda etape nemara raje ne kupiš giro lego komplet.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: kajn in Samo Svoj

jello

Guru
22. sep 2008
10.969
4.229
113
Ne gre za to za koga so legice, ampak za bizarne in nesmiselne primerjave. Ti samo sedi v avto in gas. Čez 10 let se spomniš dirke, ki si jo videl v živo, ne onih 100, ki si jih oddremal na kavču.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.921
1.150
113
Ne gre za to za koga so legice, ampak za bizarne in nesmiselne primerjave. Ti samo sedi v avto in gas. Čez 10 let se spomniš dirke, ki si jo videl v živo, ne onih 100, ki si jih oddremal na kavču.
Smučarske skoke in kolesarje moraš enkrat videti v živo, vidiš sicer bolj malo ampak takrat šele opaziš kaj pomeni fizika! Isto nogometna tekma sploh če sediš za golom pa da vidiš kaj pomeni felšana žoga...... Ali pa boks, ko nasprotnik prejme udarec ko šprica na vse strani...... V glavnem vsak šport moraš vsaj enkrat spremljati na terenu, dvorani in šele takrat dobiš občutek za to kaj nekateri počnejo in kako hrabri so. Na TV je skoraj vse ravno in zgleda tudi vse precej enostavno.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in corsol

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.183
214
63
Počasi se napovedujejo spremembe za ogled v živo:
https://siol.net/sportal/kolesarstv...-dirk-po-novem-treba-placati-vstopnino-676725

Mnenja?

Mene je že ful mikalo na ogled Giro, ko pride v bližino naših krajev, še posebej, da bi šla z 9 letnikom, ki ful rad gleda...
Pa sem si potem rekel, koliko bi realno videl...pa koliko ur bi ob cesti "gledal" v luft... Pa sem vedno obrnil tehnico in rekel, da je mali še premajhen, ker realno vidiš kako peleton pade mimo in to je to...
Enkrat bova, vendar mora še malo zrasti... mogoče bova že takrat plačevala karte
Ogled TDF-ja je res poseben dogodek-veledogodek.... ki bo tudi otroku zelo zanimiv. Pač se dogaja skozi cel dan...že karavana z reklamnim materialom se vozi več kot eno uro....
Giro je ok, ampak ni primerjave s TDF-jem. Sploh če si ga ogledaš na klancu.

Vse kakor priporočam oglede v živo, pa tudi če nisi velik fan kolesarstva.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.454
10.669
113
Ogled TDF-ja je res poseben dogodek-veledogodek.... ki bo tudi otroku zelo zanimiv. Pač se dogaja skozi cel dan...že karavana z reklamnim materialom se vozi več kot eno uro....
Giro je ok, ampak ni primerjave s TDF-jem. Sploh če si ga ogledaš na klancu.

Vse kakor priporočam oglede v živo, pa tudi če nisi velik fan kolesarstva.
Bi rekel da ga ni čez Giro, natančneje Višarje v mojem srcu. Tud kle smo plačal gondolo. Najbolje zapravljeni cekini v življenju. Drugače pa ja, Tour je le dirka vseh dirk.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.183
214
63
Sem bil takrat tudi na Višarjah... epsko...sploh zaradi Rogle... neponovljivo.
Pa bil sem tudi leta 2017 v Serre Chevalier, ko je Rogla, kot prvi slovenec zmagal etapo na TDF.
Pa 20 let nazaj, kot smo v živo gledal Armstronga, Ulricha,.... noro.
Na Tour grem še vedno rad, ker je enostavno največja dirka.

• Všeč mi je
Reactions: kajn

jello

Guru
22. sep 2008
10.969
4.229
113
Bi rekel da ga ni čez Giro, natančneje Višarje v mojem srcu. Tud kle smo plačal gondolo. Najbolje zapravljeni cekini v življenju. Drugače pa ja, Tour je le dirka vseh dirk.
Višarje so neponovljive in zgodba zase. Si moral biti hiter da si se kvalificiral da si lahko gondolo plačal, ostali smo šli peš. Že pot gor in dol je bila žurka zase.
Za pogledat so tudi svetovna prvenstva, včasih so bila večkrat v italiji in je bilo bližje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.454
10.669
113
Višarje so neponovljive in zgodba zase. Si moral biti hiter da si se kvalificiral da si lahko gondolo plačal, ostali smo šli peš. Že pot gor in dol je bila žurka zase.
Za pogledat so tudi svetovna prvenstva, včasih so bila večkrat v italiji in je bilo bližje.
Jutranji termini so bli kr neki časa frej. Beri par ur.