Kolesarji ....

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Ker se je zopet začela kolesarska sezona so se zopet pojavili IDIOTI na cesti!! Sam drugače tudi veliko prekolesarim (1000-2000 km na leto) pa mi vseeno niso tile rekreativci cist najbolj jasni. Vozijo se po cesti kot da so sami na cesti, ko pa bo nekoga podrlo bo pa spet jok in stok da kako so kolesarji nezaščiteni....
Primer: Cesta Ljubljana - Vrhnika. Pred Vrhniko je med Drenovim Gričem in Sinjo Gorico na levi in desni strani ograja med cesto in kolesarsko potjo. Kolesarska pot je ravna brez nadležnih kuclov gor in dol tako da je idealka za peljat se varno z kolesom. Toda ne ti geniji se vsi vozijo PO CESTI. Pa za kaj za vraga tak [censored] razmišlja tisti trenutek mi ni jasno. Tisti, ki poznate situacijo potem veste, da bo tam samo en tovornjak malo zavil v desno po razmazalo tistega kolesarja na ograji v dolžini 3km. domači pa v jok kako se je to lahko zgodilo!!!. Pa taki primeri niso samo na tem predelu....

Tokle za enkrat

lp Avi

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
omejitev na kolesarski stezi je 25kmh
s specialko komot 35 goniš... in s to hitrostjo spadajo na cesto

hysterical-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mene razpizdijo samo vštric se vozeči osebki, ki ne jebejo žive sile. Sicer jim ne hupam in jim ne žugam skozi šibedah, ampak to je pa ultra egoističen način kolesarjenja. Poleg tega v zakonu vožnja vštric ni dovoljena!

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jaz jih tudi ne maram (pa sem kolesar, ceprav ne cestni), sem prisel za eno skupino z motorjem ki ni ravno tih, ampak so bili vseeno cez celo cesto.
To da se v urbanih okolicah fjakajo po cesti ceprav je zraven kolesarska mi je tudi
uf-1.gif

Ampak najbolj, najboj na jetra mi pa gre ko vidim kvazi profi rekreativca, pac nekoga ki se je odlocil da bo malo bolj kolesaril (torej vec od nivoja "sibam z biciklom na fax" al pa "s kolesom po mlek v trgovino") ampak si ne zna celade dat na glavo
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:
Jaz jih tudi ne maram (pa sem kolesar, ceprav ne cestni), sem prisel za eno skupino z motorjem ki ni ravno tih, ampak so bili vseeno cez celo cesto.
To da se v urbanih okolicah fjakajo po cesti ceprav je zraven kolesarska mi je tudi
uf-1.gif

Ampak najbolj, najboj na jetra mi pa gre ko vidim kvazi profi rekreativca, pac nekoga ki se je odlocil da bo malo bolj kolesaril (torej vec od nivoja "sibam z biciklom na fax" al pa "s kolesom po mlek v trgovino") ampak si ne zna celade dat na glavo
bonk.gif

se pa probaš čim bližje pripeljat čim tišje, potem pa ugasneš motor in vžgeš nazaj, pa šteješ kolk jih pade s picikla
evil.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:
bonk.gif

In kaj ma celada zaj s tem ? Clovek se je pac zavestno odlocil da bo reskiral svojo glavo (sam tud nimam celade).

Meni so bolj smesni pacienti, ko gre v trgovino, kupi top robo pecikl (valda vse more bit obvezno XT, ce ni ze kaka specialka), oprava top smeki, da so mu ovi v Milanu na pistah faus, pol pa se drkari 20-25 na uro, pa crkuje poleg po ravni cesti.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
o tem da o kulturi takih ne govorimo, o kakih pozdravih ali čem podobnem še slišal niso
frown-1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
se pa probaš čim bližje pripeljat čim tišje, potem pa ugasneš motor in vžgeš nazaj, pa šteješ kolk jih pade s picikla
evil.gif

Hehe, dej k bi me loh obsodili naklepnega poboja
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik maddog pravi:
In kaj ma celada zaj s tem ? Clovek se je pac zavestno odlocil da bo reskiral svojo glavo (sam tud nimam celade).

Nic nima s tem celada. Pac cesko izgleda. Tako kot mi se bolj bebasto izgledajo ljudje na motorjih brez celade (zakon gor ali dol). Povrhu se pri reviji za katero fotkam bicikle vedno trudimo in objavljamo izkljucno fotke s celadami na kolesarjih - pac nek bonton in promocija varnosti za bralce in kolesarje, potem pa vidis ljudi ki poskusajo biti resni pri kolesarjenju, zanemarjajo pa tako osnovno varnostno stvar kot je celada in obenem dajejo slab zgled drugim kolesarjem.

Precej sem bil razocaran tudi, ko sem mislim da v zadnji MotoReviji (od AMZS) videl nek clanek o varnosti kolesarjev v prometu, slike kolesarja pa brez celade (imel je pa rokavice!).

Pustimo da potem ce si kdo fenta buco ker ni imel celade potem prenese stroske na davkoplacevalce (ampak to je ze druga zgodba)

Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Meni so bolj smesni pacienti, ko gre v trgovino, kupi top robo pecikl (valda vse more bit obvezno XT, ce ni ze kaka specialka), oprava top smeki, da so mu ovi v Milanu na pistah faus, pol pa se drkari 20-25 na uro, pa crkuje poleg po ravni cesti.

Hjah zal je tega res kar dosti, pac postaja vrhunska oprema vse bolj dostopna, nimas kej. Podobno je pri avtomobilih, motorjih,... kupi se zato "da se ma" ne pa da bi se izkoristilo...

Citat:
Uporabnik Avian pravi:
o tem da o kulturi takih ne govorimo, o kakih pozdravih ali čem podobnem še slišal niso
frown-1.gif

Jap... zal jih veliko ne pozna kulture oz. vozijo resnicno samo zase (ce sploh) in se ne pocutijo kot "del druzine"
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik Avian pravi:
frown-1.gif

ma daj jebite se s temi pozdravi
bonk.gif
potem pa grem na eno turo po popularni kolesarski progi pa moram na vsakih 30 sekund mahat nekomu
ko vas jebe
smirk-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mene pa zanima, zakaj se spravijo rekreativci kolesarit med tednom ob 16h uri, ko se folk vrača domov in so ceste že tako polne...že brez kolesarjev je treba zlo pazit, ker je cel kup kretenov za volanom, potem pa še kolesarji špilajo neke težke športnike in zasedejo cel pas, prehitet ga pa ne moreš, ker je cesta v obe smeri polna...a res ne morejo kolesarit kdaj drugič ali pa naj izberejo kakšno manj obljudeno destinacijo...
crazy1.gif

...posebne cvetke so pa itak ljubljanski kolesarji, ki sploh ne jeb*ejo ostalih udeležencev prometa in se razkomotijo glih kot se jim zazdi. Namesto, da bi se na mestu, kjer je to mogoče, umaknili na stran in spustili promet mimo, se oni lepo vozijo skoraj po sredini pasu...še huje, kar se mi redno dogaja na Vojkovi, se vozijo s kolesom tebi nasproti po istem pasu...
bonk.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ej še vi se vozte s kolesom kaj zdej fovšijo zganjate tuki gor. Jaz sicer bolj rolam kot kolesarim, ampak me kolesarji v mestu še najmanj motjo. Raj bi mel več koelsarjev in manj avtov, kot obratno.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ej še vi se vozte s kolesom kaj zdej fovšijo zganjate tuki gor. Jaz sicer bolj rolam kot kolesarim, ampak me kolesarji v mestu še najmanj motjo. Raj bi mel več koelsarjev in manj avtov, kot obratno.

mene kolesarji sploh ne motijo motijo me te "rekreativci = idioti", ki se ne znajo obnašat v prometu

lp Avi

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:

Se strinjam, bi se lazje z avtom vozil naokoli....
evil.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Sej se tud avtomobilisti ne znajo obnašat v prometu. Redkokdo sploh pogleda za kolesarje ali pobe z rolerji ko zavija v križišču levo ali desno in prečka kolesarsko stezo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Mene pa zanima, zakaj se spravijo rekreativci kolesarit med tednom ob 16h uri, ko se folk vrača domov in so ceste že tako polne...že brez kolesarjev je treba zlo pazit, ker je cel kup kretenov za volanom, potem pa še kolesarji špilajo neke težke športnike in zasedejo cel pas, prehitet ga pa ne moreš, ker je cesta v obe smeri polna...a res ne morejo kolesarit kdaj drugič ali pa naj izberejo kakšno manj obljudeno destinacijo...
crazy1.gif

Daj prosim napiši urnik za cel teden, da bom takrat raje ostal doma
crazy1.gif