kolektivna pogodba za trgovino

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Ali ima prodajalec pravico do prostega vikenda? Ker nima nikoli in nikdar prostega vikenda, razen v času dopusta...?

Hvala že vnaprej za odgovor...
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Off/ Dobrodošel v kapitalizmu in podjetniški pobudi. Saj za to s(m)o se vsi zavzemali leta 1990? Hebat ga za kolateralno škodo
On/ v ZDR ni nikjer omenjen prosti vikend, panožna pogodba oz pogodba firme pa ti predpisuje delavnik... Sedaj če delaš 6 dni v tednu p o8 ali več ur za minimalca si nat.egnj.en 2x. Prvič, ker oddelaš veeeliko več ur kot pa v proizvodnji (8x5) za isto plačo in drugič ker dobiš samo minimalca.

Domnevam, da si ti tudi zagovornik odprtja trgovin petek in svetek...
evil.gif

Pa ne narobe razumet, malo provociram določene kalibre. Prekleto dobro te razumem, imam isti primer (ne jaz ampak soproga). In ona ima zapisano da traja delavnik 6 dni (samo to) in mesečna obveznost 178 ur. Sedaj pa kadar je višek se le ta kompenzira z manjko (februar)... Dostikrat potem napotijo še na delo v nedeljo v neko čisto x enoto, kako je z javnim prevozom pa vemo. Ob nedeljah bolj ne kot ja. In predno se vsuje, ne, avto ni plačan, ni zahtevan, lokacija dela je po celi regiji.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mi v trgovini imamo 6 dnevni delovnik, 40ur tedensko. 5x7ur in 1x5ur ... Nedelja fraj, vendar ne vsaka ... ko delam nedeljo sem fraj naslednji dan, ali pa če ni mogoče takoj v ponedeljek pa v enem izmed naslednjih dni.

Mislim da nam v pogodbi piše da nam v 7 dneh pripada 24urni počitek, če to ni mogoče pa takoj naslednje dni ko bo mogoče.

Med eno izmeno in drugo pa more bit 12ur počitka. Če delaš do 21h, ne moreš prit takoj ob 6h v jutranjo izmeno, ampak ob 9h.

Pavza med delom, pa premosorazmerna z delovnim časom ... 8 ur, 30minut, 7 ur 26minut, 5 ur 19minut ....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Imeli smo referendum, ki je bil vreden toliko kot celotna država.