Kokakola /CocaCola

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Aspartam najdeš v praktično vseh "light" izdelkih, v vseh čigumijih (Orbit, Airways, Winterfresh,... ), menda je v lekadolih in drugih zdravilih,...

Sicer pa tudi navadni cuker je strup:
Citat:
Če bi beli sladkor danes izumili in ga testirali po merilih, ki veljajo za današnje standarde ugotavljanja varnosti živil, nikoli ne bi dobili dovoljenja za prodajo, ker povzroča zobno gnilobo, škoduje presnovi, obremenjuje trebušno slinavko, pelje v debelost, spreminja PH črevesja in tako spodbuja glivične infekcije; povzroča acidozo, ki povzroči neučinkovito cirkulacijo krvi in kopičenje strupov v telesu, povečuje tveganje za razvoj alergij, zaprtja, koronarne tromboze, kožnih izpuščajev, prebavnih motenj, posredno pa vpliva tudi za razvoj mentalnih motenj, kot so depresije, nihanja razpoloženja, shizofrenijo, nasilno vedenje itn.
Na policah je le zato, ker si industrija danes sodobnih živil brez njega ne zna predstavljati. Ne mislite, da je le v sladicah. Oglejte si sestavine kečapa, sladke koruze, mladega graha, paštet.

http://www.zazdravje.net/vprasanja.asp?art=88

Vprašanje je kaj je slabše. So pa še druga sladila in praktično vsa imajo neke slabe stranske učinke. Edino Inulin je menda OK in ima menda celo neke pozitivne učinke, nimam pa pojma v katerih produktih je.

Najboljše je navadna pitna voda (če spiješ 3L ohlajene vode POKURIŠ 150kcal in zraven dobiš kopico koristnih stvari), od gaziranih pijač pa samo pivo. Teh raznih sladkih gaziranih pijač se je najbolje izogibati. Jaz jih večina sploh ne morem piti, ker so enostavno presladke.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zero je samo posledica rasti cen sladkorja na svetovnih trgih. Sladkor vzameš ven, nadomestiš z eno poceni kemijo in prodajaš bedakom, da to pijejo zraven mastne pice in mislijo, kaj so naredili za vitek pas.

Bullshit, ni point v ceni sladkorja... Point je v kalorijah, prava CocaCola ima čez 40kcal na 100ml (na 1.5L je to nekaj čez 600kcal) medtem pa imajo Zero in Light 0 kcal na 100ml... To pa zato, ker ne vsebujejo cukra ampak sladila, recimo aspartam...

600kcal je enako recimo dvem Cheeseburgerjem v meku, 100gramski Milki ali pa 9-10im kokošjim jajcem.
smile-1.gif

To od jajc pa nisem vedu....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja tako nekako je, okoli 65kcal ima povprečna jajca. Seveda pa je po moje neprimerno bolj zdravo pojest 10 jajc na dan kot pa spiti 1.5L coca cole.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
..ksz....no jest sem svoje mnenje glede tega že napisal, kaj se pa komercialno dogaja in kaj počnejo multinacionalke je pa druga zgodba. Evole pa še moj primer, sam se ukvarjam že slabo leto s fitnessom, zadnje pol leta kar resno, jem športno prehrano: Whey, AminoWhey, Glutamin, Maldotekstrin, BCAA,vitamine in še par zadev.....nekateri od njih vsebujejo sladilo Suklarozo, prej so Aspartam, pijem Coca Colo Zero, ostala prehrana poštimana......bil na zdravniškem pregledu, sem povedal kaj in kako glede športa in izdelkov, če so lahko bolj pozorni na kri in vodo.....dobil izvide krvi in urina in vse tip top, v mejah normalen, nič odstopanja nikjer.
cheer.gif
....prej bo kdo umrl od čikov,alkohola, ocvirkov in ležanja cele dneve kot pa od tega aspartama ipd.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik 8888Mi je kolegica prinesla iz ZDA pepsi in cocacolo pa moram reči da je velika razlika med našimi in njihovimi. Sem probal istočasno našo nato njihova ter ugotovil da se naše skrijejo proti tistim originalnim.

meni je bila coca cola v usa totalno zanič.... najbrž zaradi drugačne vode...

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik 8888Mi je kolegica prinesla iz ZDA pepsi in cocacolo pa moram reči da je velika razlika med našimi in njihovimi. Sem probal istočasno našo nato njihova ter ugotovil da se naše skrijejo proti tistim originalnim.

meni je bila coca cola v usa totalno zanič.... najbrž zaradi drugačne vode...

V Ameriki uporabljajo namesto navadnega sladkorja koruzni sirup. Zakaj, je pa ze druga zgodba.
tongue-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
CC je drek? Ja okej, res da ni zdrava kot navadna voda, ampak enkrat bom umrla in če bom zarad treh pločevink CC na teden, umrla tri dni prej, me boli...
rolleyes-1.gif

Eni pa fino papcejte travo in pijte navadno vodo, pol se pa vprašite kaj mate od užitkov in malih pregreh v življenju...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz.... V Leclercu prodajajo tudi Cherry Coke. Ampak ni sledu po kakem okusu češnje?? Light pa itak ne prebavljam, se v ustih speni kot zobna pasta.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
zanimivo zanimivo

eni ki jejo UMETNE dodatke, vitamine bla bla bla pravijo da živijo zdravo:):):)

to mi je en zanimiv paradoks: tisti ki fitnisirajo in se imajo za zdrav način življenja se filajo s umetnimi praški... (napitki... ) torej kdo živi bolj zdravo: kmet ki poje domač špeh čebulo pa kurji jajc ali fitneser ki požre umetne beljakovine vitamine...

drugače pa kar se tiče coca cole je zero namenjen "metrosexualcem" oz moškim ki jim pomeni veliko " zdravje"... bodo pa light res umaknili ker ga je zero zasenčil... je pa bil light namenjen ženskam tudi to drži:)

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Lej, beljakovinski dodatki niso neki umeten proizvod, to je dejstvo, se pravi vse kar je v prahu je zate umetno, karp omeni da si umetno hrano jedel kot dojenček (mleko v prahu) in si še kar živ...uuaauuuu, čeprav bi po tvoji teoriji moral biti že mrtev in bolan.
ne-ne-1.gif

izistyle

Pripravnik
22. sep 2007
288
0
16
NG
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm UNION !

Nazadnje uredil moderator:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kokakola je odlično sredstvo za čiščenje raznih rostfrein in plastičnih rezervoarjev. Npr. rezervoarja za pitno vodo v avtodomu ne moreš s čim boljše očistit
cool-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
vse kar so praški itd so umetne zadeve kot take nezdrave...

vsi ti dodatki bla bla bla so en velik crap... če želiš živeti zdravo jej bio pridelano hrano... ne pa praške itd... konc koncev bova rekla da tudi doping ni nevaren... steroidi in podobna svinjarija ki si jo "zivim zdravo" vbrizgavajo...

coca cola hja paše zravn jack danielsa... drugače pa jok brate...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Jah, sej veš kako je pri nas BIO, sploh glede par afer katere so bile, ker izdelki sploh niso bili BIO. Še najbolj BIO je če imaš svoj vrt in veš kaj sadiš in seveda tudi ješ....tukaj imam glede zelenjave srečo in pošlihtano
smile-1.gif

Doping je zanimiva tema, še malo pa bodo dodali kofein (toliko o tem), nadomeščal se bo z Guarano. Zdej si pa misli da ko bo šel profesionalni športnik na 3 kave potem pa padel na dopingu
bonk.gif

Drugače pa nisem 100000% podvržem temu ker se s tem ukvarjam rekreativno (si pa tudi profiči vzamejo off dneve in uživajo na polno), tako da sem več ali manj samo pošlihtal prehrano + trening. Vikendi so itak tapravi in se tudi pije,žura, pa poje marsikaj, ampak to je pač 1 dan na teden ipd., itak pa je poletje
smile-1.gif

Union je res zakon, pa moti me ko mi kdo prinese light coca colo da jo mešam z viskijem ipd....jao.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Kako se pa ustvari umetna beljakovina? Kolikor vem, je to le predelana sirotka... Vitamini pa so res čisto kemično ustvarjeni. /OT

izistyle

Pripravnik
22. sep 2007
288
0
16
NG
kokakola bi bla fajn če bi imela veliko coke od kole not ! hahaha

Nazadnje uredil moderator: