Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zadnje mesece pa prebivalce kočevske občine nadleguje ista oseba, zoper katero so policisti letos prejeli že 28 prijav. Zaradi groženj, nadlegovanja in uporabe drog v javnih prostorih je vodstvo Knjižnice Kočevje in Doma starejših občanov Kočevje velikokrat klicalo policijo, na koncu pa najelo tudi varnostnika. Kočevski svetniki, ki so izpostavili problematiko nasilja na zadnji seji, se strinjajo, da morajo policija, tožilstvo in ostale službe narediti več, ne pa zgolj naštevati argumentov, česa ne morejo storiti.
Ja nevem kaj dogaja našim inštitucijam ampak tip ima 28-30 kazenskih prijav. Nekako ustreznim službam ga ne rata spravit iz ulice. Narkoman,brezdomec, brez prihodkov in ga nihče noče. Psihično ravno toliko bolan/zdrav da ga ne sprejmejo v polje oz. pride ven iz tam zelo kmalu.
Ni strašni bav-bav
V knjižnici uporablja internet pa rabi mir
v domu starejših občanov pa je baje uletaval kar v sobe in se tam lepo stušira pri kaki stari mami/atu še kaj vzel za pod zob pa za v žep.
Kaj se pa tiče cigotov.......
ZD kočevje mislim, da je v veliki večini tudi posredno krivo za stanje na urgenci. Kadar res nujno potrebuješ pomoč se tam tare polno njih.
Zakaj? Ker pridejo prej na vrsto kakor mi smrtniki kateri čakamo lepo sede pri zdravniku zgoraj. če pa so že v čakalnici so pa vedno glasni iritantni samo, da bi se jih preko vrste vzelo. Zakaj to počno.....ker lahko...ker se jim dovoli....ker pristojni nič ne ukrenejo (izvzamem policaje) sodišče,csd,....podpore dobijo toliko, da nam lahko serejo po glavi nonstop. Ker če si rom lahko vsaki dan ukradeš mislim da do 40 ali 400€ na dan brez vsakih posledic. Župan jim gradi parcele komunalno urejene in jih/bo dal gratis baje da si kaj reveži sezidajo. Meni bo pa računal 50k€ za parcelo. Je res imamo veliko ciganov pa tudi nekateri niso slabi imajo službe delajo so vljudni.
Jaz svetujem policiji, da jih nauči varnega dela z orožjem in da lahko kaki strelski tečaj opravijo.....ker kadar se strelajo se znajo streljati samo v noge. reševalci pridejo reševat ranjenca pa ta po glavi dobi .....ma dej
NA splošno pa je vsem znano, da če se v kočevju kaj zgodi ne da bi cigoti vedeli požar/nesreča,....se to ni zgodilo
vedno imajo odzivni čas boljši od policajev in reševalcev ko gre za takšne zadeve vedno prvi na kraju čez 5 min vse črno od njih firbcov