Ko župnik vabi na fitness

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest bi vse skupaj komentiral, samo se bojim da bodo verski blazneži na Alter-ju poklicali policijo...
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Treba prvo vse prebrat, da se ne sodi prehitro.

Drugače je pa sočen forum: Spala sem z duhovnikom...

Citat:
Veliko sem mu zaupala, imela sem ga za pravega prijatelja. Takrat sem bila stara 15 let. Zelo naivna, sanjala o nekom ki bi me imel rad, ki bi mu pomenila vse, mu lahko vse zaupala.
Zelo se je zavedal moje osebnosti, da sem zelo naivna, lahko nasedem, zelo labilna oseba... in to je tudi izkoristil. Začel je z vedno bolj intimnimi pogovori, z dotiki, nato me je prisilil v poljube, to je šlo še dlje... preden sem se zavedala kaj počnem je bilo že prepozno. Tudi jaz sem se sama sebi gabila, nikoli si nisem želela, da bi svojo nedolžnost izgubila z duhovnikom, nikoli si nisem mislila da obstajajo takšni duhovniki, da so zmožni česa takega. Ves čas je izkoriščal zaupanje mojih staršev, vsepovsod sem morala poleg njega čeprav sem se ga izogibala kolikor sem mogla. Upirala sem se tem sramotnim dejanjem, pa vendarle me je vedno pripravil do tega da sem klonila. Tega se zelo sramujem, vem da sem sama največ kriva, tega ne bi smela nikoli dopustiti. Sedaj to še predobro vem. Poskušala sem povedati staršem kaj se dogaja, in vedno ko sem začela sta me samo čudno pogledala in nagnala v sobo češ kakšne neumnosti govorim, da to ni možno da bi bili takšni duhovniki. Nisem več imela pojma kaj naj naredim. Tako grozno sem se počutila, hotla sem narediti samomor, ampak nisem bila zmožna, še vedno sem našla kakšen smisel čeprav zelo težko. Samo to mi je ostalo, da sem čakala da gre drugam v drugo faro. Na to sem čakala peklenske 3 lete !

Citat:

Ko sem vse tole prebrala, me je kar stisnilo pri srcu. Ojej, koliko nas je... Ja, prav ste ugotovili, tudi jaz sem tista, ki sem spala z duhovnikom. Ampak podrobnosti zgodbe ne bom pisala, ker to je samo moje in moje bo ostalo. Ampak samo nekaj bi dodala. Tudi jaz sem mislila, da sem edina in samo njegova, ampak se je po 10 letih izkazalo, da je zgodba bistveno drugačna. Poleg mene je imel vsaj tri, vsaj za te sem izvedela čisto slučajno, le koliko jih je bilo še vmes.

Citat:
Slučajno sem naletela na tole temo, večino odgovorov prebrala, in se odločila, da bom napisala svojo zgodbo. Nisem spala z duhovnikom, niti ne trdim, da se mi to ne bi moglo zgoditi, da ne bo pomote, menim, da se lahko vsakomur, tako kot vsaka druga stvar v življenju. Kljub temu pa sem z nekim duhovnikom (in nikakor po svoji volji!) povezana za celo življenje. Sem namreč mati njegove vnukinje, torej je moj nesojeni tast, bi se lahko reklo.

...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.545
113
hecno je to, da je portal iskreni.net nastal iz portala mladi.net ... No na tem slednjem so imeli enga mladega duhovnika, ki je sodeloval na forumu in je bil precej skuliran clovek.... No po par letih je pogruntal da to ni to, sel ven in si najdel zensko...
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kaj je treba narediti je itak jasno. Vsaj če imaš rad svoje otroke.

Tisti ki so slepi, bodo pa taki ostali.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
hecno je to, da je portal iskreni.net nastal iz portala mladi.net ... No na tem slednjem so imeli enga mladega duhovnika, ki je sodeloval na forumu in je bil precej skuliran clovek.... No po par letih je pogruntal da to ni to, sel ven in si najdel zensko...
smile-1.gif
Zakaj pa je to hecno? Meni se zdi čisto življenjsko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.545
113
Hecno je zato, ker so pac promovirali tudi nacela kot - ni spolnosti pred poroko itd... In na koncu jim je glavni protagonist spi.zdil =)

Jaz mu privoscim sej je legenda drgac

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Meni je pa hecno, da je tako malo odziva na to temo! Zadeva smrdi do neba, pa si nobeden ne upa komentirati!!!

Preveč je že tega pri nas, tako da je postalo "normalno", to je katastrofa.
Je pa res, da katolibanizacija Slovenije ne uspeva najbolje, Slovenci smo le dovolj pametni (večina seveda).

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Ovčice so pričele celo odjavljati verski tisk.
shocked-1.gif

Januar je mesec verskega tiska - Že pred novim letom obnavljamo naročnino za verski tisk v župnijah. Žal zadnje desetletje čutimo močan upad zanimanja za verski tisk. Stari bralci in naročniki pešajo, umirajo, mladih v družini verski tisk ne zanima. Celo redni stari naročniki namesto Družine raje dnevno kupujejo rumen tisk, ki jim vneto pere možgane. Nekateri pravijo, da so Družino in Ognjišče naročili po pošti, ker baje v cerkvi ne dobijo svojega izvoda. Verjetno res zmanjka Družine ali Ognjišča, če v nedeljo ne greš k sv. maši. So tudi še »piratski« naročniki. Žal je to samo blago »opravičilo« župniku. Tudi je bilo rečeno na seji ŽPS, naj bi v novoletni statistiki navedli, koliko je naročnikov verskega tiska po pošti. Pošta pravi, da je to poslovna tajna.

Cerkvena miš pa je medtem le izvohala, da je po pošti na Družino bilo letos (2012) naročenih 9 colčanov in prav tako 9 podkrajcev. Ognjišč je po pošti nekaj več - število ni znano ločeno za obe župniji, tudi kaka Mavrica se najde.

Grenak priokus pa ostaja. Tudi to je odsev naše vere, ki bledi in peša ob nezanimanju za verski tisk, ki ga imamo veliko na razpolago. Raje beremo tisto, kar je za čehljanje ušes in očes. Nekaj statistike. Leto pred prihodom sedanjega župnika - 1999 (pred trinajstimi leti), avtorja teh vrstic, je bilo na Colu 148 (62) Ognjišč, 82 (44) Družin, 8 (2) Mohorjanov, 43 (11) Mavric. V Podkraju je bilo leta 1999 94 (32) Ognjišč, 77 (12) Družin, 6 (1) Mohorjanov, 32 (5) Mavric. Številke v oklepaju prikazujejo sedanje stanje - v letu 2012.

Tako pravi kronika naših župnij glede verskega tiska zapisana v Oznanilu, ki ni rožnata, prej grozljiva. Verskega tiska ne naročamo zaradi reševanja križank in nagrad, ampak za naše duhovno oblikovanje, obveščenost in rast v veri. Pred par dnevi mi je družinski oče (53 let) rekel: »…sedaj je pa čas, da namesto Ognjišča naročim Družino, ker je zame primernejša!« Tudi vsi ostali skušajmo resno razmišljati in se odločati kot je treba.

Verski tisk jemljimo v tisti fari, kjer smo ga naročili in ne ustvarjajmo nepotrebne zmede in slabe volje. Verski tisk je samo za naročnike, v prosti prodaji ga lahko dobite v kioskih ali na domači colski pošti. Bodimo pošteni do rednih naročnikov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi križanke nimajo več bogatih nagrad
smile-1.gif

Po moje Družino pa Ognjišče naročajo v vukojebinah, kjer ni ne radia in ne televiziji potem pa skozi mesec večkrat preberejo, da jim sede v glavo.

Precej črnih ovčic imajo
hysterical-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
ksz
Hja no, čudno da tule upada zanimanje, ker včasih so "djali" da če si s Cola si al poštar al župnik.
smile-1.gif

Verjetno se bolj za poštarje odločajo. :D
pa ni glih neka vukojebina...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Tisti, ki vzame verski tisk, vendar nanj ni naročen.
Se pravi, da krade? V cerkvi? V božjem hramu?
Slabi verniki.