Ko dojameš, da ni zaigrano - S. Koreja

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Redno spremljam Daily NK že kakšni dve leti. Po mojem občutku imajo kar zanesljive vire. Vsekakor pa je stran bolj verodostojna kot Rodong Shinmun.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Pa anglescina je tudi na nivoju (slovenštine).
cheer.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.001
113
Ne vem zakaj morajo biti vse te zahodne oddaje o S. Koreji tako propagandno obarvane.
Še dobro, da voditelja nekritično označujejo samo za norca.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zamudil... Iz kakega aspekta je bilo prikazano?
Sicer pa smeh danes, ko se jim je "petarda" po parih sekundah leta pokorila sili gravitacije. Ne dvomim pa, da so za neuspeh okrivili imperializem.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Takšna množična psihoza je tipična tudi pri drugih oblikah totalitarnih režimov, ideologij ipd.. Podobne prizore, sicer z manj joka, ampak z drugimi oblikami skupinskih čustev bomo v teh dneh lahko spremljali po tvju in še kje...

To je lep primer kaj naredi v glavah škodljiva ideologija.

Tako je!

B81

22. jul 2007
37.941
11.128
113
Bolj je zaskrbljujpče, kako stari zdaj gleda na inženirje, ki so sodelovali pri tem...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Zakaj pa bi morala odletet?
confused-1.gif

Jim pač sprve ni uspelo. Če se ne motim, so amerikanci spičkali od 25-30 raket, preden so uspeli utiriti prvi satelit.
Za ruse ne vem. ampak mislim, da so bili bolj uspešni, če seo prej uspešno lansirali satelit v orbito. Isto jim pa ni ratalo sprve.
In koliko uspešnih izstrelitev in utirjanj satelitov ima do sedaj Slovenija?
smirk-1.gif

Tule bi pasala Ezopova basen o levu in oslu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Ne vem zakaj morajo biti vse te zahodne oddaje o S. Koreji tako propagandno obarvane.
Še dobro, da voditelja nekritično označujejo samo za norca.

Gledal sem celo oddajo in voditelj nikoli ni bil označen za norca - ne od Korejcev, ne od moderatroja. Moderator je samo enkrat omenil, da osebna vprašanja pri nekem obisku niso dovoljena. Sicer pa smo lahko slišali ljudi, kako so se zahvaljevali generalu, ki lepo skrbi zanje, da se mu zahvaljujejo za izobrazbo itd. Neka gledališka umetnica je imela na voljo celo zahodne kozmetične izdelke, za katere se je seveda zahvalila generalu, ki ji jih je preskibel - kajti general dobro ve kaj kdo potrebuje in mu to priskrbi.
Dežela je res idealna, brezplačno šolstvo, brezplačno zdravstvo, nobenega kapitalističnega izkoriščanja, med delom v tovarni igra živa glasba, en radijski sprejemnik na družino, tak ki se ga ne da izključiti in lahko sprejema samo eno postajo... Res super dežela, vse kar potrebujejo jim priskrbi general osebno, za ostalo pa dobijo plačo - 2 EUR/mesec...

Ko sem gledal sinočno oddajo, sem prišel do spoznanja, da smo res žrtev zahodne propagande. Vsi ljudje so bili srečni in zadovoljni, vse pesmi so opevale generala... bi bilo nekaj podobnega treba uvesti tudi tukaj. Jaz mislim, da imata Semolič in Štrukelj prav, pod njunim vodstvom bomo morda dohiteli Severno Korejo...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Kaj tem ni jasno? Še avtov ne znajo naret kot se zagre pa se že kar na rakete spravljajo...
bonk.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Komentar uporabnika "Lublanski" na rtvslo je zmagovalen:"po frizuri je 15 let za slovenskimi čapci"
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
S čim pa opravičuje da je največji bajsek v državi , ...a zato ko nič srat ne hodi ,tak ko ata?
hysterical-1.gif

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
ksz

Kaj tem ni jasno? Še avtov ne znajo naret kot se zagre pa se že kar na rakete spravljajo...
bonk.gif

Marsikaj ni jasno človeku, ki ne loči držav, ki imajo BDP na prebivalca 30000 $ in 2000 $.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Takšna množična psihoza je tipična tudi pri drugih oblikah totalitarnih režimov, ideologij ipd.. Podobne prizore, sicer z manj joka, ampak z drugimi oblikami skupinskih čustev bomo v teh dneh lahko spremljali po tvju in še kje...

To je lep primer kaj naredi v glavah škodljiva ideologija.

Tako je!

Sej nimamo v Sloveniji čisto nič drugače. Samo pri drugih zdevah nam je država prala možgane. Na srečo ni nobena stvar večna. Upam, da bodo moji otroci živeli v svobodni državi. Samo minimalne plače je potrebno iz 600 € zvišat na kakih 1200 €, uvedit kakšno splošno stavko v gospodarskem sektorju, začeti zaposlovati mlade, pa boste videli da se bodo tisti, ki jem je država blaginja obnašali isto, kot folk v Koreji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Ujel zadnje minute. Cela koreja nima enega invalida. Vsaj videl ga ni (ce sem prav predvideval kar je napisal)Pa to je fenomenalni zdravstveni sistem