Kloniranje diska

B81

22. jul 2007
37.782
11.050
113
Zdravo

Se lahko naredi popolna kopija diska, tako da daš v comp nov disk in je vse nastavljeno enako, brez sprememb (torej kot bi star disk vstavil)?

Gre se mi predvsem za pošto, ki je na starem.

Lp

ury

Pripravnik
20. apr 2010
167
19
18
Jap - Norton Ghost rabiš. Nekakšen dosovski program (ki ima grd vmesnik ko S****) ampak dela ko šus. No grd je vsaj tale moj ki je pa res že bolj star. Daš bootble CD not dololčš kero particijo/disk naj naredi image .gho potem pa skopiraš na nov disk.

LP

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Gre se mi predvsem za pošto, ki je na starem.

Za prenos pošte na nov disk/računalnik pa ni treba klonirati celotnega diska.
Napiši kateri program uporabljaš pa ti bomo povedali kaj moreš skopirati.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Najboljši software za to nalogo je Acronis True Image:

http://www.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/

Vedno sem mu bil zvest! Tudi trenutna najnovejša verzijo je odlična zadeva! ima tudi opcijo sinhronizacije map na online server (250GB). Nastavil sem tudi recimo, da mi 1x mesečno dela inkrementalne backupe My Pictures folderja na online server in še eno kopijo na drugi disk. S tem so moje slike dejansko na varnem!

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Acronis je zakon... vsem, ki jim stimam masine, naredim image in ko prinesejo sesut racunalnik imam v parih minutah vse frisno
smile-1.gif

Sicer imam pa sam nastavljen, da mi vsako nedeljo ponoci naredi image sistemskega diska in tako ni prevelike bojazni, da ni karkoli izgubil.
Drugace imam pa vse dokumente in ostale stvari na locenih diskih in backup diskih.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.782
11.050
113
Hotel sem menjati matično ploščo, izgledalo je, da sta šla oba, plošča in disk. Disk se je zavrtel potem pa se ustavil, ekran črn (Asus M51TR). Sem kupil SSD in naredil kopijo, da če bom menjal ploščo s čisto enako, da bo vse ostalo. Sem pa maile že uvozil iz diska v windows live mail na drugem računalniku, kjer je pa ta disk iz prenosnika delal, ko sem ga priklopil. Rami so ok, ne piska nič ne z enim, ne z drugim in ne brez obeh.
Plošča pa 180 eur + ddv, kar se pa ne splača, star je 22 mesecev.

Hvala vseeno.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zdravo

Se lahko naredi popolna kopija diska, tako da daš v comp nov disk in je vse nastavljeno enako, brez sprememb (torej kot bi star disk vstavil)?

S katerim programom potem zagnati ta image,ki je shranjen na zunanjem disku,zagon iz boot-cd.

lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.493
850
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
To tudi mene zanima. Se pravi če recimo z Acronisom naredim image C diska (sistema) in ta image shranim recimo na zunanji USB disk, nato kupim nov HDD in iz zunanjega diska restoram sistem na nov disk. Bo to delalo, glede na to, da se sistem ne bo restoral na isti disk?

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
573
6
18
Zelo všeč mi je sistem recovery. Imam prenosnik in ko gre sistem v maloro izberem ustrezno tipko na tipkovnici in v rekordnem času se zadeva popolno obnovi v stanje v katrem je bil prenosnik ob nakupu. Zdaj pa vprašanje,ali je možno tak recovery narediti za posamezni računalnik na dvd ali disk ? To bi pomenilo,da bi ob sprožitvi vse bilo tako kot takrat,ko smo izdelali recovery. Imam medion pc in recovery cd in deluje brezhibno,naloži sistem,vse gonilnike,programe,ki sobili ob nakupu zraven.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Windows 7 ima vgrajeno funkcijo z katero narediš posnetek sistema.Ko je računalnik nov,ali pa kasneje posnameš par dvd-jev,ali pa na trdi disk sliko z katero ob morebitnih problemih z računalnikom,postaviš nazaj sistem ki je tak kot tisti dan ko si naredil posnetek sistema.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
uspešno kloniral disk na drugi disk, problem se je pojavil, ker mi ob zagonu WIN ni dvignilo, zadevo rešil z drugim programom,
pri stacionarcu to ni problem, problem pa je na prenosniku, ko ne moreš imeti hkrati priklopljena 2 diska, da bi lahko zagnal program za popravek boot.ini, nato odklopil starega in pustil le novega, obstaja kak program za zagon iz dosa za popravek boot.ini

lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
sem ugotovil preden si napisal,hvala vseeno, edino win8.1 mi ni uspelo dvigniti niti z boot win8 cd-ja,
Lp