Ključek

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Morda za malico, so enkrat omenjali ene ključke, dostop do česa, kaka rampa.. vrni tja kamor spada pač.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
če ti ga ne prebere v računalniku je verjetno pametni USB ključek, za hranjenje certifikatov, gesel,...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana (sodeč po kratici na njem). Nesi ali ga pošlji v tajništvo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tole je en čisto navaden USB ključek. Pač taka fancy oblika.
Imel sem že nekaj podobnega, je izgledal enako kot ključ od vhodnih vrat, pa so bile same težave z njim. Zaradi "polovičnega" vtiča se ne zasidra lepo v vtičnico, teža ga malo zakrivi navzdol, tako da kontakti ne držijo dobro.
Skratka, taki ključki so bolj čunga lunga varianta.
Poskusi ga malo privzdigniti z roko, da bo čisto pravokotono na vtičnico, toliko da skopiraš podatke na disk, potem pa ga lahko mirne duše vržeš v smeti.

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
Hvala za odgovor, scorpion
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Očitno precej selekcije med otroki naredijo že pri teh ključih.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Če ga prav obrneš, bo delal. Če je vodoravna vtičnica, kontakti zgoraj.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Tole je en čisto navaden USB ključek. Pač taka fancy oblika.
Imel sem že nekaj podobnega, je izgledal enako kot ključ od vhodnih vrat, pa so bile same težave z njim. Zaradi "polovičnega" vtiča se ne zasidra lepo v vtičnico, teža ga malo zakrivi navzdol, tako da kontakti ne držijo dobro.
Skratka, taki ključki so bolj čunga lunga varianta.
Poskusi ga malo privzdigniti z roko, da bo čisto pravokotono na vtičnico, toliko da skopiraš podatke na disk, potem pa ga lahko mirne duše vržeš v smeti.

Točno tako.
zmaga.gif
:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Če ga prav obrneš, bo delal. Če je vodoravna vtičnica, kontakti zgoraj.

Ga ne moreš narobe obrnit, v vtičnico gre samo v enem položaju.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Imam nekaj podobnih, pa jih lahko zasukam za 180st., gredo v vtičnico, samo delajo ne, ker so kontakti drugje.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Takle ključek imam jaz in tega se ne da obrniti narobe, ker to preprečuje samo ohišje pri kontaktih.

Tale ima plastično ohišje pri kontaktih, plastika na robovih pa se ob pogostem vtikanju in iztikanju hitro izrabi, zato verjetno gre noter tudi narobe... Ali pa je tako majhen rob, da gre v vtičnico v vsakem položaju.
Taki ključki so poceni, ampak bolj za okras kot pa za zelo pogosto uporabo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj preveč hiter ni noben, še najbolj je Transcendov. Če boš kaj šel mimo Harvey Normana se ustavi tam, imajo cel kup ključkov in spominskih kartic za pol cene, sem kupil 32GB micro SD za 10€.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Jaz tudi kupujem nov ključek, ta Transcend mi je všeč =>

https://www.mimovrste.com/usb-kljuci/transcend-usb-kljucek-jetflash-710s-64-gb-ts64gjf710s

ali pa bi bil celo dovolj 32GB

https://www.mimovrste.com/usb-kljuci/transcend-usb-kljucek-jetflash-710-32gb-usb-30

Všeč mi je da je kompaktno kovinsko ohišje, proti prahu, vlagi, udarcem. Ni mi pa všeč da je tako majhen, bi raje da bi imel kak cm več, se zna hitro kaj zmuznit ko ga prenašam okoli... Kaj pa te hitrosti? 90 branje 20 pisanje? Sploh nimam občutka kakšni so trenutno kaj standardi? LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj bi imel kak cm več? Če ga imaš na ključih je manjše=bolje, jaz imam takega v velikosti SIM kartice
grin1.gif
20 pisanje? To je GB na minuto, za kak GB velik film skopirat gor že počakaš, če daš gor nalagat 20GB slik, pa že zna bit moteče čakat 20 min.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj to je to, ne bom ga imel na ključih, vlačil se bo po mizah, torbah, predalih in ni treba da je majhen.... bom se že mogo navadit
smile-1.gif
Neke velike količine podatkov se sicer ne bodo nalagale, bolj dokumenti, pa kakšna slika pa kaj takšnega.... morda celo pogledam če je kje manjši čeprav za tistih nekaj € razlike vzameš in konec...