Klima

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Meni je tudi en znanec (monter teh klim) rekel, da so pozitivno presenečeni, da skoraj ni reklamacij, da delajo vredu in da imajo za takšno ceno kar dosti "bonbončkov" že vključenih...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.001
1.440
113
Hmm, kakšna je pa razlika? Mi gretja ne potrebujemo, ker imamo lastno plinsko peč. Bistveno je hlajenje.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Mislim, da je razlika res samo v gretju, ker mi jo obcasno rabimo tudi za gretje (prehodna obdobja).

Drugace pa hladi odlicno.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Z micko ne boš zgrešil.
Imam MSZ-EF35VE – MUZ-EF35VE in lahko samo pohvalim. razen oblike, ta je mal kmečka
smile-1.gif

Grejem prehodna obdobja ter celo poletje hladim. cca 55m2 pa je vse hladno. Klima pa tudi izredno tiha tako notranja kot zunanja enota.

darwin

Majstr
17. avg 2007
597
373
63
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Ima kdo izkušnje z Midea klimami? Za starše doma gledamo Midea Mission MSMBAU-12HRFN1-QRD0GW 3.5kW: https://catena.si/klimatske-na...fn1-qrd0gw-35kw

Kolikor sem se pogovarjal z enim monterjem, naj bi dobro delale, naj ne bi bilo kaj dosti reklamacij in naj bi bila na splošno zelo dober izdelek glede na price/performance... Podjetje Midea naj bi bila celo ena izmed vodilnih proizvajalk klim na svetu...

Drugače pa tudi sam rabim še eno klimo za doma (za na novo zgrajeno garažo). Drugače ima doma 2 micki (FD35VA in FH25VA)...

Pri tej Midei se mi dopade naslednje: vgrajen grelec v podnožju zunanje enote, vgrajen WIFI, preprost daljinec za osnovno upravljanje, vgrajeni vsi filtri, 12 stopenjsko pihanje...
http://www.mideaair.com.au/(S(hu2rbaahxeewg155wz13ws45))/docs/Midea%20Air%20Splits%20Brochure.pdf

Kaj menite?

Podoben mitsubishi (vsaj po SEER in SCOP) cca 150 eur dražji in še brez wifi, zunanjega grelca, itd...

Mideo ima "sosed" na morju. Hlajenje vklopi 15. maja in izklopi 15. septembra in mu menda že10 let dela čisto brez vsake težave.

darwin

Majstr
17. avg 2007
597
373
63
Sicer je pa v zadnjem Leclercovem katalogu Vox iva5-12wie za 339,99 eur. Klime ne poznam, ampak psihološko je cena zelo mikavna 33x eur, se pravi skoraj 330
smile-1.gif
Če kdo rabi za nekaj dni vročinskega vala, bi morala biti zadeva verjetno ok.

Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Sicer je pa v zadnjem Leclercovem katalogu Vox iva5-12wie za 339,99 eur. Klime ne poznam, ampak psihološko je cena zelo mikavna 33x eur, se pravi skoraj 330
smile-1.gif
Če kdo rabi za nekaj dni vročinskega vala, bi morala biti zadeva verjetno ok.

Zelo verjetno je to gree, oz kak ariston (če je 2-D inverter oz 3-d inverter je ariston). Gree pa ni ravno neka slaba roba imajo kar nekaj dobrih zadev. V bistvu jih majo precej, sploh če pomisliš da sodelujejo praktično z vsemi vodilnimi proizvajalci klim

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Ker me kar precej časa ni bilo tu gor bom na zadnjega... če bo imel kdo še kakšno vprašanje pa bom poskusil odgovoriti.

Razlika med recimo Mitsubishi/Daikin/Toshiba napram Gree/Vivax/Ariston/...

Gree in podobne se po navadi nabavljajo oni najcenejši modeli, ker strankam je težko dopovedati, da naj da za Gree jurja, ker vsak reče: "za to dobim pa Mitsubishi..." Ampak tiste Gree za jurja + so čisto primerljive po specifikacijah s kakšnimi bolj zvenečimi imeni.

Če pa primerjamo osnovni gree in neko sredino "brand" klim pa seveda je razlika.
- Plastika notranje enote je narejena precej bolj "čipi čip"
- ohišje zunanje enote je zelo plehnato, priključki za cevi se že pri prvem priklopu zvijajo
- zaradi tankega ohišja zunanja enota občasno "brenči"
- glasnost notranje in zunanje enote je občutno večja
- regulacija inverterja, ki regulira obrate kompresorja in ventilatorja je dosti manj zvezna in je bolj "koračna"
- pri ogrevanju nastopi BISTVENA razlika. Mitsubishi pravi, da pri -20 še vedno obdrži nazivno moč, Gree pa se pohvali, da ima pri -10 nekje 90% nazivne moči.
- rezervni deli in suport. Kljub temu, da so skoraj moji sosedi in smo precej prijateljski in bodo jezni ko bodo tole prebrali moram pošteno napisati, da niso niti približno primerljivi s kakšnim Mitsubishijem. Zadnjo težavo, ki sem jo imel pri stranki sem rešil edino tako, da sem jim na koncu na svoje stroške zmontiral Mitsubishija. Pa za Gree nočejo več slišati. So pač od klime za 350€ pričakovali preveč...

Pod črto? kot sem že večkrat napisal. Za 3 tedne poletne vročine bo vsaka dobra. Pač potrpiš malenkosti. Tudi na morje se pripelješ z Yugotom. Za kaj več pa se splača stegniti višje. Sploh če je v igri ogrevanje!

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.838
5.938
113
Kakšne težave so imeli z Gree, da Atlas trade ni mogel rešiti ?
Kolikor vem, noben njihov model ne stane 350 eur.

Lahko bi tudi povedal, da pri micki plastika notranje enote precej ropoče (ogrevanje), mislim da se je darjan pritoževal.

Katera modela Mitsubishi / Gree si primerjal za ogrevanje ( -20 še vedno obdrži nazivno moč vs -10 nekje 90%) ?
FH vs Lomo ?

Citat:
Uporabnik igi pravi:
Ker me kar precej časa ni bilo tu gor bom na zadnjega... če bo imel kdo še kakšno vprašanje pa bom poskusil odgovoriti.

Razlika med recimo Mitsubishi/Daikin/Toshiba napram Gree/Vivax/Ariston/...

Gree in podobne se po navadi nabavljajo oni najcenejši modeli, ker strankam je težko dopovedati, da naj da za Gree jurja, ker vsak reče: "za to dobim pa Mitsubishi..." Ampak tiste Gree za jurja + so čisto primerljive po specifikacijah s kakšnimi bolj zvenečimi imeni.

Če pa primerjamo osnovni gree in neko sredino "brand" klim pa seveda je razlika.
- Plastika notranje enote je narejena precej bolj "čipi čip"
- ohišje zunanje enote je zelo plehnato, priključki za cevi se že pri prvem priklopu zvijajo
- zaradi tankega ohišja zunanja enota občasno "brenči"
- glasnost notranje in zunanje enote je občutno večja
- regulacija inverterja, ki regulira obrate kompresorja in ventilatorja je dosti manj zvezna in je bolj "koračna"
- pri ogrevanju nastopi BISTVENA razlika. Mitsubishi pravi, da pri -20 še vedno obdrži nazivno moč, Gree pa se pohvali, da ima pri -10 nekje 90% nazivne moči.
- rezervni deli in suport. Kljub temu, da so skoraj moji sosedi in smo precej prijateljski in bodo jezni ko bodo tole prebrali moram pošteno napisati, da niso niti približno primerljivi s kakšnim Mitsubishijem. Zadnjo težavo, ki sem jo imel pri stranki sem rešil edino tako, da sem jim na koncu na svoje stroške zmontiral Mitsubishija. Pa za Gree nočejo več slišati. So pač od klime za 350€ pričakovali preveč...

Pod črto? kot sem že večkrat napisal. Za 3 tedne poletne vročine bo vsaka dobra. Pač potrpiš malenkosti. Tudi na morje se pripelješ z Yugotom. Za kaj več pa se splača stegniti višje. Sploh če je v igri ogrevanje!

dobi se tud gree ki recimo greje pri -30 (mislim da je to kar argo, sam drugi logo gor)in točno tak okot si napisal ti. nabaviš greja za jurja, in tako dobiš klim ki ti recimo greje pri -30 in je stvar rešena. za 350 € več kot hlajenje pa malo toplega lufta v kakem jesenskem jutru pač ne gre pričakovati

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kakšne težave so imeli z Gree, da Atlas trade ni mogel rešiti ?
Kolikor vem, noben njihov model ne stane 350 eur.

Lahko bi tudi povedal, da pri micki plastika notranje enote precej ropoče (ogrevanje), mislim da se je darjan pritoževal.

Katera modela Mitsubishi / Gree si primerjal za ogrevanje ( -20 še vedno obdrži nazivno moč vs -10 nekje 90%) ?
FH vs Lomo ?

Hja... sem vedel, da bom zmotil nekoga
wink-1.gif

Atlas pravi: "Mi nimamo svojega serviserja. Oziroma na višino on ne more... A servisna navodila bi imel? Tega nimamo. Takšne napake še nismo imeli. Pač ja mal glasnejša. menjali veš da ne bomo. Ja no ti bomo nekaj materiala zrihtali pa pejt poskušat..." pri stranki pa klima 5 dni in v bistvu "stvarna napaka".

Verjetno je bil še kak Cozy lansko leto... če si v tem itak veš po kolk "monterji, ki so jim ostale" prodajajo te klime.

Da Micka poka pri ogrevanju to sploh ni skrivnost. Sem verjetno že večkrat napisal. Pa Toshiba tudi. Pa Daikin tudi. Pa ne boš verjel... Tudi Gree poka. Mislim, da ti uspem vsako enoto prepričati, da bo pokala. Daj jo na hlajenje in ohladi notranjo enoto na 5 stopinj. Potem pa takoj prestavi na ogrevanje, kjer bo notranjo enoto v zelo kratkem času segrela na 50 stopinj. Ja material se razteza in krči. In pri tem kakšno minuto ali dve nekajkrat poči. Ta cikel se ponovi pri vsakem odtaljevanju.

Ja kot sem napisal. Primerjal sem najnižji gree in precej visoki mitsubishi. Napisal sem tudi, da je gree za jurja popolnoma primerljiv z brand firmami.

Veš zakaj zagovarjam mitsubishija, kljub temu, da bi na kakšni drugi enoti več zaslužil? Ker zelo redko pride do težav, stranke so praviloma zelo zadovoljne, deluje precej dobro, narejena je solidno. In najbolj pomembno: ČE PRIDE DO TEŽAVE IMAM VEDNO NA VOLJO SUPORT, KI ME ŠE NI PUSTIL "SAMEGA".

Sem svoj čas podobno govoril za Panasonic, pa so me razočarali.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Se opravičujem če je že kje razloženo oz. napisano... gledam te klime npr. 3,5 in zraven te SEER in SCOP faktorje. Zdaj pa me zanima čist v praksi kaj pomeni če je ta SEER (v povprečju gledam da je pri teh noname klimah 6,1) ali če je ta SER tudi cca. 9? Kaj to pomeni v PRAKSI pri računu za elektriko? Obstajajo kakšni izračuni da dobi človek občutek ali je smiselno dati 1/3 več za klimo ali je to zopet neke vrste nateg? TnX

igi

Guru
13. okt 2007
5.607
1.207
113
Celje
toliko kot je faktor procentualno večji, toliko boš prišparal na elektriki.

Če boš hladil 14 dni na leto boš namesto 7€ plačal 5.5€
wink-1.gif

Če boš klimo UPORABLJAL tudi za ogrevanje (pa to ne mislim občasno v prehodnem obdobju) potem se pa splača gledati višje.
Imajo pa klime z višjim izkoristkom po navadi še druge bombončke, da je odločitev lažja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Aha, recimo tako, če 3,5 kilovatna klima piha 24ur koliko € toka porabi v povprečju? Ok ne mi zdi govorit da odvisno kje imaš tok ter na koliko stopinj piha 24 ur
smile-1.gif
govorim v povprečju? Ja, to sem opazil da imajo klime z boljšim izkoristikom tudi boljše funkcije...