Klima z montažo?

Zakaj bi delil in kompliciral in zakaj ne ene zunanje enote? Spodaj je devna soba, jedilnica in kuhinja vse v enem prostoru. Zgoraj sta dve sobi ločeni z vratami in majhnim hodnikom. S tem da že sedaj je spodaj vsaj 3 stopinje hladneje. Kar pomeni, da spodaj klima ne bo tako obremenjena. Hladilo se bo pa kako bo komu pasalo. Še najmanj levo zgoraj.
bolj iz vidika cekinov. pa mogoče kak preboj manj. Drugače pa ni razlik

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.803
4.914
113
Montaža enega dualsplit-a je za ceno montaže dveh monosplit-ov - povedal monter.
Če smo že pri tem: naj dela dva preboja, montira dvoje konzole in dvoje linije.
Nabavna cena približno enaka kompletu štirih enot pri dveh monosplitih kot pri treh enotah enega dualsplita.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.152
22
38

Lahko mogoče kdo pokomentira ta sistem za čiščenje?

Iščem novo klimo in da se da enostavno očistiti ventilator, se mi zdi kar pomembno. Klima dela junij-september 24/7, v dnevnem prostoru s kuhinjo je in se nabere precej umazanije na ventilatorju, ki jo je seveda nemogoče očistiti.

packon

Pripravnik
7. maj 2015
130
16
18
Izvijač je imel spravljen v kovčku kot bi šlo za merilni aparat.
Čiščenja ventilatorja se je lotil z krpo. Take zadeve se lotiš s ščetko da prideš povsod zraven.

Naša stara klima ki jo nameravam letos očistit prvič ima baje kot mnoge dostop skozi režo kjer piha. Dvigneš ohišje plastike, odstraniš filtra in odstraniš plastično režo da imaš dostop do ventilatorja.
Če želiš več prostora moraš odvijačit vijake...

Zdaj vidim da obstajajo neke čistilne vreče za klimo. Jaz bi improviziral z veliko cenejšo pleskarsko folijo iz merkurja/mavrice ki jo pritrdiš na steno in tla.
Namesto močenja z vodo bi močil raje le viledo/ščetko. Bom potem videl ko se lotim čiščenja.

Spomladi sem očistil rebra-uparjalnik. Uporabil sem penasto čistilo ki pa ni dobro da pride v stik s plastiko ker jo uničuje-postane krhka. Če bi to vedel že prej bi mogoče bolj pazil.