Klima z montažo?

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.218
174
63
Jaz sem omenil blok, pri meni.

Kanalet?
V 35 let staro stanovanje sem zmontiral multisplit na 3 notranje enote in ni nikjer niti ene kanalete.
Premislek, planiranje, volja do rešitve in visoki standardi glede detajlov :D:D. Vse se da, če se hoče.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MrDaco

Guru
11. sep 2007
15.195
9.328
113
Taka je nekje stuacija. Črni črti sta napeljava ki je že na voljo. Rdečo bi bilo potrebno še izvest. Po mojem mnenju je ena zunanja split enota dokaj smiselna.

1789990250244.png

• Všeč mi je
Reactions: igi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
51.418
9.022
113
pri taščici
Jaz pa glede tega crkovanja razmišljam drugače; domišljam si, da je zunanja enota za multisplit že v osnovi narejena bolj robustno in na rezervo, tako da je manj verjetno, da kaj odpove, na notranjih pa itak skoraj nima kaj odletet.
Pa v bloku si res ne predstavljam 3 zunanjih enot za eno stanovanje.
Te klime bodo pa verjetno se bolj počivale kot od jezka

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.218
174
63
Te klime bodo pa verjetno se bolj počivale kot od jezka
Ne vem koliko ravno pocivajo...
Za razliko od koga tule jaz ne nalagam, da mi elektriko delajo namesto trošijo. Realnost je taka: stanovanje 4sobno, slabih 100m2, drugo nadstropje, letnik 81, izolacija fasade srednje slaba, okna nova, julij in avgust letos klima vklopljena 24/7 na 24°C, luftanje 2× na dan za 10 minut na stezaj.
Poraba klime 30€ mesečno. Najbolje porabljen denar v teh vročinskih valovih.

• Všeč mi je
Reactions: tony

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.218
174
63
Pri rdeci bos rabil cepalko za kondenz
Ne nujno, saj ne rabi kondenz preko zunanje enote ven. Jaz imam v eni hiši centralni iztok iz bajte pod temelji ven za kondenz klime in če se kaj nabere v dimniku.
Možno je marsikaj, ne moreš na podlagi ene skice trdit da je črpalka nujna. Če pa je, pa tudi ni konec sveta.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco
Vidim da so mojstri tukaj. Doma je padla odločitev o nakupu split klime z tremi noranjimi enotami. Če so notranje enote minimalne moči (se mizdi d aje to 2,5 kw) s tem nebo po mojem nič narobe. Sklepam da bodo tri enote bajto shladile v neke normalne vzdržne temperature. Kaj predlagate?

Za info. Do nedavnega se je dalo v bajti zdržat. Letos ne več.
sam hlajenje al tud kaka gretja? hrup je relevanten? filtracija zraka bistvena (maš alergike ali kaj podobnega v hiši) ? budget?

sam bi začel s kakimi čipšit variantami ala olimpia splendid, ariston, potem kak srednji rang ala gree, C&H, aermec nima glih neki za ponudit. Potem pa mici in daikin, kjer pa cekini tečejo da je veselje.

pa vmes še kakih 10+ brandov ki sm jih pozabil omeniti

Taka je nekje stuacija. Črni črti sta napeljava ki je že na voljo. Rdečo bi bilo potrebno še izvest. Po mojem mnenju je ena zunanja split enota dokaj smiselna.

Poglej priponko 108634
dačo, a to boš komplet prostore hladil ali posamezn sobe? kako si s stenami , vrati je prost prehod?

mogoče daš v pritličje split, zgoraj pa split ali pa multi split (2enoti) enoti pa daš kjer si ju narisal.