Ne vem če je omenil blok, na hiši ni panike, pa še ne rabiš gledati plastičnih kanalet po stanovanju.
Vsaj pri meni ni panike, ker smo v mansardi že ob gradnji pod omet vzidali bakrene cevi elektriko in odtok. Kanalete bi eventuelno bile v pritličju.Ne vem če je omenil blok, na hiši ni panike, pa še ne rabiš gledati plastičnih kanalet po stanovanju.
Pihalo je hladno, torej ni samo ventilator delal?Za vrtenje ventilatorjev. Kompresor je bil takrat na off![]()
Te klime bodo pa verjetno se bolj počivale kot od jezkaJaz pa glede tega crkovanja razmišljam drugače; domišljam si, da je zunanja enota za multisplit že v osnovi narejena bolj robustno in na rezervo, tako da je manj verjetno, da kaj odpove, na notranjih pa itak skoraj nima kaj odletet.
Pa v bloku si res ne predstavljam 3 zunanjih enot za eno stanovanje.
Pri rdeci bos rabil cepalko za kondenzTaka je nekje stuacija. Črni črti sta napeljava ki je že na voljo. Rdečo bi bilo potrebno še izvest. Po mojem mnenju je ena zunanja split enota dokaj smiselna.
Poglej priponko 108634
Ne vem koliko ravno pocivajo...Te klime bodo pa verjetno se bolj počivale kot od jezka
Ne nujno, saj ne rabi kondenz preko zunanje enote ven. Jaz imam v eni hiši centralni iztok iz bajte pod temelji ven za kondenz klime in če se kaj nabere v dimniku.Pri rdeci bos rabil cepalko za kondenz
napisal si on/off klima. To pomeni samo 2 stanji kompresorja. Ali deluje ali pa je izklopljen. In če je takšna klima v stanju ON, potem kompresor papca 1kW.Pihalo je hladno, torej ni samo ventilator delal?
sam hlajenje al tud kaka gretja? hrup je relevanten? filtracija zraka bistvena (maš alergike ali kaj podobnega v hiši) ? budget?Vidim da so mojstri tukaj. Doma je padla odločitev o nakupu split klime z tremi noranjimi enotami. Če so notranje enote minimalne moči (se mizdi d aje to 2,5 kw) s tem nebo po mojem nič narobe. Sklepam da bodo tri enote bajto shladile v neke normalne vzdržne temperature. Kaj predlagate?
Za info. Do nedavnega se je dalo v bajti zdržat. Letos ne več.
dačo, a to boš komplet prostore hladil ali posamezn sobe? kako si s stenami , vrati je prost prehod?Taka je nekje stuacija. Črni črti sta napeljava ki je že na voljo. Rdečo bi bilo potrebno še izvest. Po mojem mnenju je ena zunanja split enota dokaj smiselna.
Poglej priponko 108634