Gre za isto klimo, ki vodi lastno evidenco preko aplikacije in je hkrati priklopljena na pametno vtičnico.Si, ja... Dvojne. Med njima skoraj za faktor 2 razlike. Rad bi primerjal, razumem, ampak zelja ni dovolj.
Kje mojster lahko kiksne, da bo zaradi njega slabše delala ali se prej pokvarila?Jaz dajkina ne maram, ker v Slo slisim se kar pogosto nekaj kvarijo. Glede na to, da je na globalnem nivoju top, je mozno, da jih pri nas zjebeje yugo-majstri ze ob montazi...
Taka svinjarija kot se pojavlja v fotkah v tej temi je možna samo če ste doma kadilci ali pa imate klimo namesto nape (vam hladi kuhinjo ko kuhate pa še malo pare in oljnih hlapov nabere in odstrani). Druga opcija je da imate stanovanje prevlažno (nabavite razvlažilec, stane 100EUR, skupaj s klimo je 10x bolj učinkovit pri odstranjevanju vlage, povprečna split klima ni temu namenjena tudi če ima funkcijo razvlaževanja na daljincu). Klima v spalnici nabere recimo malo prahu kar z "blowerja" lahko posesaš, ali pa v skrajnem primeru sčistiš s kompresorjem.Na moji je bil blower po 5 letih minimalno usran. Delam pa to sam, kar stejem pod ciscenje. Vzdrzevanje v tej temi pojmujem kot servisno opravilo, ki pa ni potrebno.
E to pa vprašaj Igija. Jaz bi vgibal: morda kaj usvinja, ne vakumira ustrezno, slabo stakne žice, ne doda plina pri daljsi instalaciji (tako je npr. meni en kao top monter najjaće firme Micko zmontiral na 13m cevi brez da bi dofilal plin....ceprav v navodilu izrecno pise, da v zunanji enoti dobavljen plin zadosca samo za povezave do 10m......Kje mojster lahko kiksne, da bo zaradi njega slabše delala ali se prej pokvarila?
Ti bom iz prve roke povedal, da po 10 letih je kar večina takšnih v povprečnih stanovanjih. Sploh, če se jo dosti uporablja. Če jo imaš v kuhinji je pa tole na slikah po 3 letih. In stranka kliče "slabo hladi", pridite mi nafilat plin...Taka svinjarija kot se pojavlja v fotkah v tej temi je možna samo če ste doma kadilci ali pa imate klimo namesto nape (vam hladi kuhinjo ko kuhate pa še malo pare in oljnih hlapov nabere in odstrani). Druga opcija je da imate stanovanje prevlažno (nabavite razvlažilec, stane 100EUR, skupaj s klimo je 10x bolj učinkovit pri odstranjevanju vlage, povprečna split klima ni temu namenjena tudi če ima funkcijo razvlaževanja na daljincu). Klima v spalnici nabere recimo malo prahu kar z "blowerja" lahko posesaš, ali pa v skrajnem primeru sčistiš s kompresorjem.
Skratka tudi navade da recimo ko kuhaš + par 10 min, ugasneš klimo ki hladi kuhinjo pomagajo, ne kakor se hvalijo tule da imajo klimo prižgano 24/7 celo leto.
Kadit pejte pa ven, nikotin se ne nabira samo v napi ampak še v pljučih drugih in pa tudi posvinja vse ostalo od pohištva, inventarja in sten.
In IR dongelček za 6€+3€ ti reši vsak problem z WIFI-jem ne glede na EMŠO klime...hladila bo , za gretje je TČ, pa kamin.
wifi je že must, sem ugotovil, da lahk na daljavo tole mal poklikaš...3.5 kw je rang tale fuji okol 900 do 1000€ z montažo
Serviserji pa "čiščenje" raje zapakirajo v "servis", ker je lahko razlika v davčni stopnjiNa moji je bil blower po 5 letih minimalno usran. Delam pa to sam, kar stejem pod ciscenje. Vzdrzevanje v tej temi pojmujem kot servisno opravilo, ki pa ni potrebno.
Ponavadi se izogibam naprav, ki že v nazivu imaju napis "eco". Notri imaju ponavadi slabši plin (eco), nekatere dele iz reciklirane plastike, ki prej razpade in podobne fore......malo se vkljucim v temo, letos bom primorani zmontirat tudi klimo, da bomo za drug let pripravljeni... ker tole te dni , je počas overkill.
Ima kdo kakšno izkušnjo s tem (s prve ali druge roke)... zakaj tale, zarad dimenzij je ena naj bolj slim klim, tale KL serija.. zato sem jo imel nagledano.
RSH12KLTA![]()
EKO klima naprava z novo notranjo enoto
Vrhunska stenska EKO klima naprava Fuji Electric iz serije EKO – z izboljšanim hlajenjem in s pametnim nadzorom.www.aircon.si
so ti speci legit, kaj pomeni da je tiha...v praksi..itd.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.aircon.si/wp-content/uploads/fuji-electric_stenska_klima_KLTA.pdf