Klima z montažo?

22. jul 2007
15.159
2.648
113
125
A kaksna klima dela glede na kolicino vlage?
Delno vkopana hiso poleti razvlazujem, pa ta hudič se dodatno pregreva hiso. Poleg inverterja v "garaži".
In tuhtam da bi dal klimo namesto razvlazilca.
Ce ne bi imel soncnih kolektorjev, bi ze zdavnaj imel STC..
Problem novodobnih razvlažilcev je tudi ta, da dodatno segrevajo prostor, ker ko dosežejo željen procent vlage njihov ventilator še vedno deluje, da ohladijo napravo in s tem posledično segrevajo prostor.
Dočim stari razvlažilci so delovali na principu on/off in ko se je dosegla željena vlaga je stvar ugasnila in razvlažilec je potem zelo malo segrel prostor.
Sedaj je pa problem, ker se teh starih razvlažilcev ne dobi, ali vsaj jaz ne vem za njih.
Tako imam doma enega starega in enega novega in bi tega novejšega najraje vrgel skozi okno, ker ti sedaj v tej vročini brezveze dviguje temperaturo prostora.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in tony

corsol

Guru
11. mar 2010
4.156
1.589
113
Sicer ne razumem najbolje zakaj bi vent ohlajal, napravo, .....saj sušilec je hladilnik ki suši zrak,.....predvidevam da nekaj časa ventilirajo zato da posušijo izmenjevalec , sicer smrdi ob naslednjem vklopu (podobno kot pri avtu).

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.376
9.551
113
Ravno zato me čudi. Izbereš mojstra ne znamke. Tistega, ki ve kaj dela in posledicno to ze en cajt dela in se en cajt misli, krša ne montira (montaza je pa kolikor je). Ker vračanje nazaj in pregovarjanje s stranko je zguba denarja in dobre volje. Bistveni vecji aspekt in garant, da bo s tabo končal cim hitreje, je pa, da zna zmontirat. In to je bistevno vecji faktor pri "negativnih mnenjih" kot sama znamka. Klime istega ranga (in micka nima svojega) so si vec ali manj enake. Kar te bo stalo je pa:
- mojster dela z nekimi firmami. Ce tudi z micko (sicer velika verjetnost), imas tu kljukico. Ce ne, bo pa samo napis na klimi drug
- ce se je odlocal med dvema velikostima, ti bo prodal stevilko vecjo in morda tudi preveliko. Še nikdar se noben ni bunil, da ima premočno. Prej je ponosen na to in mojster, kot rečeno, še vedno "obstaja" in nima nobenega pretiranega veselja, da bi poskusal tvoje pritozbe. To te bo pa stalo razliko v ceni med tema dvema modeloma.

Kot prvi filter ti je pa lahko mojster, ki ti da ponudbo od doma (preko spleta) glede na omejitve, ki si jih navedel (omejitev prostora in "nic ni pripravljeno"), ceprav vsebuje Micko. Kako že, v ceni je osnovna montaža, karkoli to že je...

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.376
9.551
113
hja... saj vem, tebi vse takoj crkne, kar meni dela leta. pa tis skos neki popravljaš in vse obvladaš, jaz pa nič...
tako da hvala za plastično ponazoritev mojega zapisa zgoraj. naprave so najmanjši problem v vsej situaciji.

Ravno zato me čudi. Izbereš mojstra ne znamke. Tistega, ki ve kaj dela in posledicno to ze en cajt dela in se en cajt misli, krša ne montira (montaza je pa kolikor je). Ker vračanje nazaj in pregovarjanje s stranko je zguba denarja in dobre volje. Bistveni vecji aspekt in garant, da bo s tabo končal cim hitreje, je pa, da zna zmontirat. In to je bistevno vecji faktor pri "negativnih mnenjih" kot sama znamka. Klime istega ranga (in micka nima svojega) so si vec ali manj enake. Kar te bo stalo je pa:
- mojster dela z nekimi firmami. Ce tudi z micko (sicer velika verjetnost), imas tu kljukico. Ce ne, bo pa samo napis na klimi drug
- ce se je odlocal med dvema velikostima, ti bo prodal stevilko vecjo in morda tudi preveliko. Še nikdar se noben ni bunil, da ima premočno. Prej je ponosen na to in mojster, kot rečeno, še vedno "obstaja" in nima nobenega pretiranega veselja, da bi poskusal tvoje pritozbe. To te bo pa stalo razliko v ceni med tema dvema modeloma.

Kot prvi filter ti je pa lahko mojster, ki ti da ponudbo od doma (preko spleta) glede na omejitve, ki si jih navedel (omejitev prostora in "nic ni pripravljeno"), ceprav vsebuje Micko. Kako že, v ceni je osnovna montaža, karkoli to že je...
tud znamka je pomembna, že zaradi servisa, priklopa, ter lastnosti mašine ki jo kupiš. Pa verjemi da predn sem se odločil za kar sem se sem preveru vse kar se dobi na trgu

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.658
4.847
113
Evo isti mojster za renomirane klime malo pojamral sicer nad mojim izborom in že dvakrat montiral. Cenovno verjetno v rangu montaže bistveno dražje klime in hkrati le malenkost ceneje od nakupa same klime. Torej je dobro zmontiral, da bo cenena klima dobro delala.

corsol

Guru
11. mar 2010
4.156
1.589
113
Pri vsakem proizvajalcu se včsih najde kakšna limonasta serija,...micubuši, pansonic,.....niso nobene izjeme....od serijskega crkovanja wifikartic, brenčanja, cevi ki se zardi tišcanja skupaj in vibracij izrabijo itd....
Daikin hvalijo jer ima porihtan servis, rez.dele....itd....menda pa to tudi nadpovprečno zaračunajo .
Pa mitsubišita sta 2 .....kater je boljši ? "Navaden" ali heavy :sprasujemse:

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.658
4.847
113
Klima 2,7kW, na vrhu stopnišča poleti hladi obe etaži, skupno nekih 400m3, pozimi greje v spregi s spodnjo 3,5kW. Zgornja poleti nastavljena na 26°. Pozimi obe na 23 (22-24). Zgornja ni v uporabi le kak mesec pomladi in jeseni. Spodnja pa prek poletja. Ko sta vključeni sta celo sezono.
V najbolj mrzlih mesecih šporget na drva, tudi cel dan.
Meritve so za 2,7kW klimo, ena preko pametne vtičnice in druge preko njene aplikacije.
Med njima so določene razlike. Zanimivo, da zimske meritve manj odstopajo od poletnih.

Priponke

• Screenshot_2026-08-09-14-56-24-842_com.hisense.juconnect.connectlife_030222.jpg
    Screenshot_2026-08-09-14-56-24-842_com.hisense.juconnect.connectlife_030222.jpg
    277 KB · Ogledi: 0
  • Screenshot_2026-08-09-14-56-31-437_com.hisense.juconnect.connectlife_030212.jpg
    Screenshot_2026-08-09-14-56-31-437_com.hisense.juconnect.connectlife_030212.jpg
    271,5 KB · Ogledi: 0
  • Screenshot_2026-08-09-14-50-28-175_com.hisense.juconnect.connectlife_030227.jpg
    Screenshot_2026-08-09-14-50-28-175_com.hisense.juconnect.connectlife_030227.jpg
    302,2 KB · Ogledi: 0
  • Screenshot_2026-08-09-14-53-48-307_com.tuya.smartlife_030225.jpg
    Screenshot_2026-08-09-14-53-48-307_com.tuya.smartlife_030225.jpg
    194,7 KB · Ogledi: 0