Klima sharan/alhambra/galaxy

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ti si pa tecen s tem vag tezenjem. skoraj tako kot citroenovci sovrazijo bmwje, pravi renault loverji sovrazijo holzwagne in vse povezano z njimi.
Saj on ni reno lover ; on je reno hater in bi rad imel folcvagna...
V psihologiji obstaja strokovni izraz za tako stanje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Jaz znam samo pljuvat po stvareh ki jih imam. Vecina forumasev tega ne zna. Napake popravljajo potihem, ali avto prodajo s figo v žepu....
In ja, zadeve okoli klime so tezave. Pri vecini znamk teh letnikov.
Se glede renoja. Pri renoju je crknila klima ki je imel DVA ali pa TRI % prevozenih km mojega VAGovca. Si sedaj srecen? Racun za popravilo je pa ze objavljen. Racunam da moj ne bo vecji. Tudi s pomocjo alterja

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
pocen cevi se dobijo v Bartogu, s popustom itak
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne te cevi niso za menjat, ker je zgleda napaka še vedno prisotna na enem spoju in če se menja je treba menjat 4! Cevi, kar nanese ohoho keša.

Za alternativno hidravlično cev se menja samo 2 cevi in je potem mir, tako mi je zdaj razložil kolega, številko tega VW mehankarja pa dobi Hanzi na privat.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Enega dobiš, da ti zmeče cevi dol, potem pa daš obstoječe porihtat...spojne dele na začetku in koncu zadrži, samo cev zamenja in zapreša nazaj. Problem rešen. Skupni znesek verjetno no bo presegel 10% novih....pristeješ še delo in polnjenje klime pa imaš mir.

Lahk se pa zapelješ do Suhadolca v Podutiku, poveš Markotu kaj bi rad pa naj ti pove cca. koliko bi racunal da to naredi (ima enega, ki obnavlja hodravlično/ pnevmatične cevi).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kje je v originalu hidraulična ali pnevmatična cev? Stvar crkne na spoju, verjetno se da kaj popravit, samo prav enostavno pa ne.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Če jaz prav razumem gre za problem cevi klime..?

V klimi je plin, pritisk mislim da je okoli 15 bar ko komresor del (ne vem a je v mirovanju enako)..torej gre za klasično pnevmatično cev. In pri taki cevi ni neke ZF....cev...aluminij ali guma, ter spojka na vsaki strani..oboje skupaj sprešano. Original zgleda da je favš narejeno...torej je potrebno narediti na novo spoj.

Tudi pri moji je na Polu spustila cev klime...nova cev (mislim da 340 eur)...kje je še delo + polnjenje. Vrgel jo je dol, dal stsnit (popravit spoj) in gremo dalje...do kdaj bo javim
wink-1.gif
..na koncu je bilo 100 eur (od tega 3 x polnil klimo, dol mogu dat prednji odbijač, snet cev, nest popravit...seveda iskat napako)...ce bi jo dal original menjat bi bil ob 500 čukov...samo...čemu spet original če je zanič?

Identično sem dal obnovit cev na hladilnku olja pri Unotu,...jo je preplozalo...gumo zamenjal, spojke ostale stare. Cena? Bagatela...napram novi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
S pravim orodjem najbrz enostavno. Problem je v tem da najbrz ni veliko ljudi s pravim orodjem. Sicer pa bom s tem pocakal najbrz do jeseni, ker klima zaenkrat dela.
Najbrz bom probal sam cevi potegniti iz avta, ker bi rad videl kje jih prezre. Vaje je nekatere prezrlo to da so kamencki prisli med cev in nek gumijasti nosilec ce prav razumem.

Cev-za-klimo---Seat-Alhambra---VW-Sharan---1-9-TDI_55aeacfd699b8.jpg

cev.jpg