Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Problem je, da imaš v avto lahko tudi 50 stopinj, razgreta pločevina, črna armaturka, ki deluje kot radiator in za to na hitro shladiti rabiš moč, dosti moči... po forumih pišejo tudi do 10 konjev. In pri nizkih obratih, kjer že tako ni veliko moči se klima zelo pozna. Je pa seveda odvisno od avtomobila kako močno klimo ima...
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Problem je, da imaš v avto lahko tudi 50 stopinj, razgreta pločevina, črna armaturka, ki deluje kot radiator in za to na hitro shladiti rabiš moč, dosti moči... po forumih pišejo tudi do 10 konjev. In pri nizkih obratih, kjer že tako ni veliko moči se klima zelo pozna. Je pa seveda odvisno od avtomobila kako močno klimo ima...
Glej večina vozil, ki se vozi po naših cestah v štandgasu ne proizvede 10 konjev, torej tudi klima ne more toliko porabit. Klima hladi zrak in je ne zanima koliko je razgreta pločevina, pa tudi meni se armaturka ne shladi ko vključim klimo ...
Skratka pozabljate da ima motor na notranje izgorevanje pri min. vrtljajih precej nizko moč, velja enako za bencince kot dizle.
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Električne inverterske klime so v osebnih avtomobilih še vedno velika redkost. Večina jih je mehanskih z električno avtomatsko regulacijo in nič drugega. Ročne pa pač nimajo povsem avtomatske regulacije.
Standard so le v hibridnih vozilih, pa še tam zato, ker je inverter standardna komponenta hibridnega sklopa. Za navadne bencinarje in dizelaše pa je vgradnja visokonapetostnega generatorja ter inverterja pač drag nepotreben špas. Edina poanta inverterja pa par 100 W večja energetska učinkovitost, za katero se proizvajalcem vozil jebe.
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pri speljevanju moram ob prižgani klimi dodati tolk gasa, kot bi zadaj vlekel počitniško prikolico, pa tudi drugje je ista zgodba,
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jaz klime sploh ne prižigam
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če je moja punca pogruntala, da s prižgano klimo pri 110 konjev nikamor ne gre...???...potem se zamislite?
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Če je moja punca pogruntala, da s prižgano klimo pri 110 konjev nikamor ne gre...???...potem se zamislite?
to se sam hvalš, da maš punco
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Tisti, ki jo mate skozi vklopljeno, ste se navadili na tako moč avta pač. Če pa bi jo izklopili za 1 mesec in potem zopet vklopili, pa bi zaznali razliko, sedaj jo pač ne. In tisti, ki mislite, da moč avta ne pade, je verjetno takrat kompresor klime izklopljen, čeprav jo imate vkloljeno ( je verjetno notranjost avta dovolj ohlajena, da trenutno ne rabi delat), vendar, vendar, ko se bo vklopil, se bo 100% poznalo na moči. Če je moja punca pogruntala, da s prižgano klimo pri 110 konjev nikamor ne gre...???...potem se zamislite?