Klic pri N97

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Koliko tipk moraš pritisnit, da pokličeš nekoga. same številke so tu izvzete.

Zanima me v primerjavi z N 95 8GB.

A to tipkaš kar po ekranu?

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
U bistvu je ena klik vec, da prides na "stevilcnico", s tem da moras se zaslon odkleniti (posebna tipka), pri N95 pa jo samo narazen das.

Mene ne moti, pa sem sel iz N95 na 97.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Se mi je zdelo, da mora biti en klik več.

Ampak verjetno ostalo odtehta.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri nokia touchscreenih je privsem kak klik al pa dva več. sam ko se na vadiš gre že še vse avtomatsko in ne moti.

vesoljec

Zelenc'
12. jul 2009
11
0
1
Imam eno vprašanje... Ima kdo N97? Jaz jo imam... Imam pa tudi nekaj težavic z njo... Ali kdo za BOGA MILOGA ve oz. zna kako se naredi hard reset in ponovno naloži software? Ker pri vse ostalih se da... Pri N97 ko poskusim ponovno naložiti software prek updaterja mi samo napiše da je že naložena nova programska različica... Prosim naj mi kdo pomaga...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti tole kaj pomaga?
* # 7780 # is a Soft Reset it restores the phone to the factor default settings
* # 7370 # is Hard Reset it formats the internal memory of the phone completely

vesoljec

Zelenc'
12. jul 2009
11
0
1
Hmm žal ne ... Poskusil sem ukazne nize že a ne gre... To mi je le še dodatno zbrisalo dol aplikacije in nastavitve ki so serijsko naložene in telefon je še v večji zmedi in ne deluje polovica stvari in aplikacij... Ker enostavno ne vem več, kako naj zbrišem software ki je gor in ga potem ponovno naložim... Pri N95 se je dalo... Pri nokii 5800xpress pa baje obstaja neki hard reset brez ukaznih nizov... Češ da moraš držati zeleno tipko pa tipko od fotoaparata in bla bla... Potem pa lahko naložiš ponovno software... In deluje potem vse normalno kar prej ni delovalo... Je za N97 kaj podobnega?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik vesoljec pravi:
Hmm žal ne ... Poskusil sem ukazne nize že a ne gre... To mi je le še dodatno zbrisalo dol aplikacije in nastavitve ki so serijsko naložene in telefon je še v večji zmedi in ne deluje polovica stvari in aplikacij... Ker enostavno ne vem več, kako naj zbrišem software ki je gor in ga potem ponovno naložim... Pri N95 se je dalo... Pri nokii 5800xpress pa baje obstaja neki hard reset brez ukaznih nizov... Češ da moraš držati zeleno tipko pa tipko od fotoaparata in bla bla... Potem pa lahko naložiš ponovno software... In deluje potem vse normalno kar prej ni delovalo... Je za N97 kaj podobnega?

Ti si s kodo resetiral telefon... nisi pa prej izbrisal zadev, ki jih imas na pomnilniski kartici ali v vgrajenem pomnilniku...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa tole >> http://handphone-solution.blogspot.com/2009/07/hard-reset-for-nokia-n97.html

1. Copy all contacts to mass memory for quick reinstall later, within contacts application:
a) Options \ Mark/Unmark \ Mark all
b) Options \ Copy business card \ To other memory
c) Select ‘E: Mass memory’ and ‘Yes’ to remove existing contacts from selected memory.
OR: You could use Backup in File Manager to copy Contacts, Calendar and Bookmarks to a memory card?
2. Other Application Data depends on what applications you have installed, have a look yourself and save on mass memory.
3. Goto Menu\Settings\Application mgr.\Installed apps. and uninstall all applications installed on the Mass Memory.
4. Hard Reset the phone my dialing *#7370# from the homescreen and entering Lock Code 12345.
Phone with now hard reset to the original firmware and factory settings. Once finished it will restart and ask you to enter region, date, time, etc. as if you just took the phone out the box when you first purchased it.
5. You now have a clean phone ready to load your data and install your applications back on, so this is the time you need to be careful what you do, where you install things and what you install.
6. Reclaim back phone memory before installing by uninstalling any firmware pre-installed applications you don’t use. Like removed Facebook, weather apps, most of the widgets. etc.. If you’re never going to use them, then get rid of them, you can always reinstall from OVI Store downloads page later.
7. Reinstall Phone contacts. Within Contacts application:
a) Options \ Copy business card \ From other memory
b) Select ‘E: Mass memory’.
8. Install all new applications to the Mass Memory, there might be a few apps which can only be installed on phone (Python & Wordmobi), but most should work okay installed on the Mass Memory. What applications to install is up to yourself.

vesoljec

Zelenc'
12. jul 2009
11
0
1
Ima še kdo N97? Mi lahko kdo prosim prosiim pomaga naložit garmin navigacijo... In mi malo razloži zadevo kako gre... Lahko dam MSN...

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Tole so bolj buce - navodilo se da strniti v 1 stavek:
backup --> format --> restore backup
cheer.gif

+ pa nisem preprican, ce lahko dobis vse prednalozene aplikacije preko Ovi Stora.
+ stvar nikakor ne odstrani nekaterih aplikacij, ki zasedajo C:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik LaUros pravi:
Tole so bolj buce - navodilo se da strniti v 1 stavek:
backup --> format --> restore backup
cheer.gif

+ pa nisem preprican, ce lahko dobis vse prednalozene aplikacije preko Ovi Stora.
+ stvar nikakor ne odstrani nekaterih aplikacij, ki zasedajo C:

Tole tvojo "buco" je doticni ze naredil... ampak izgleda ni izbrisal velikega pomnilnika (tistega 32GB) ali pomnilniske kartice ... in zato cetudi ima formatirano osnovno particijo, se pojavijo nazaj programi, ki so bili namesceni naknadno... nekateri delujoci, drugi pac ne... ker jim lahko manjka kaksen podatek, ki je bil zapisan na osnovni particiji...

Programe, ki so bili namesceni pa dobis tukaj >> http://europe.nokia.com/get-support-and-software/product-support/n97/software (tisti, ki so na voljo, ni nujno, da so vsi, ki so bili namesceni) ...

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Jest, tukaj ne dobis aplikacij, ki so gor.

S tem da so nekateri (Boingo in podobno) celo na Z: disku, eni pa na C: --> ampak jih ne mores odstraniti. En vecjih minusov za Nokio, res, ker zasedajo prostor + ce jih ponesreci kliknes se zgodijo stvari ki jih noces
smile-1.gif

Sploh pa ne dobis widgetov za prvi screen... upam da bojo nekoc v Ovi Storu.

Format preko ukaza *#7370# ali *#7780# nikoli ne izbriseta E: ali F:, kar zna biti problem - tudi ce je aplikacija namescena na E:, se lahko del aplikacije zapise na C: in potem ne dela vec...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se da pa E ali F vrjetno formatirat kot spominsko kartico in potem gre vse v franže

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ampak je to najbolje narediti in na novo instalirati.

Res me pa moti, da Symbian od ver. 9 nekaj naprej ne puscajo dostopa do zascitenih datotek na C:, kar pomeni da izgubis vse save game spilov, nastavitve aplikacij, itd...
Vcasih sicer pomaga backup preko Data Suite, ampak sem ponavadi imel z njim tezave...

laser66

Zelenc'
20. dec 2008
3
0
1
Nameravam kupiti N97 pa me zanima če lahko pokliceš ,poiščeš številko v imeniku in pošleš SMS brez da odpreš tipkovnico

laser66

Zelenc'
20. dec 2008
3
0
1
Ali mi lahho prosim kdo pove kako nastaviš wlan na n97da se poveze.Omrežje najde takoj potem pa napiše da postopka ne more izvesti ali dostopna točka nima prehoda.