Klasika: Katere filme ste gledali? III

mistique

Guru
16. jun 2009
15.471
2.938
113
Botanik - 7
Zgodba o iskanju lepote in sebe tudi tam, kjer "ničesar ni". Morda tudi zgodba o modernem življenju, ki pomeni odhod ali da zapustiš sebe, svoj svet...Vrhunska glasba in kulise.

Dva letna časa, dva tujca - 8
Oh, Japonci in čustvena odtujenost, kjer vedno srečajo drugega človeka :valjamse: Življenje skozi melanholična očala, not great not terrible. Kako naključni ljudje, ki jih srečamo, v nas vzbudijo občutke, misli, ideje,...Priporočam.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.471
2.938
113
Bila je samo nesreča - 7
Kljub vsem moralnim dilemam protagonistov, sem pogrešal več samorefleksivnosti, ki je v Panahijevih filmih običajno izrazita. Ta film se mi zdi v tem smislu precej bolj površen, četudi se zgodba o posledicah režimskega nadzora vrti okrog enega režimskega protagonista. Sporočilo "bodimo boljši, bodimo ljudje" mi je všeč od začetka do konca. Igra ni bila prepričljiva (kar je pravzaprav tudi pogosto v njegovih filmih, ampak tokrat ni delovalo naravno). Priporočam, vseeno.

Je pa gospod pred menoj napi*dil cepca, ki je prišel 20min v film in ga začel spraševati, če sedi na pravem sedežu :valjamse: Cepec se je potem po nekaj predrznih "kva je stari..." odstranil iz dvorane.
Ob meni je debela štajerka veselo glodala popcorn, komentirala in smrkala, da sem ji najprej ponudil robček (zaman), potem pa še dodal, da če je lahko tiho. Kino Bežigrad, tema.

• Haha
Reactions: aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
10.997
4.246
113
Zato ne hodim več na festivale. Ker se vedno najde pacient, ki se mu zdi nujno počet vse razen gledat film. Ponavadi kakšna stara baba.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

mistique

Guru
16. jun 2009
15.471
2.938
113
Ja, najbrž bo res to. Masovka. Sem najprej mislil, da tam kjer ni avtomata za pokovko, grem lahko mirno na projekcijo. V resnici je to edino Kino Dvor...
Zavidam Dunajčanom, kjer imajo polno malih gledališč in kino dvoran(ic), ki so dokaj nišne...ali "underground" in za mesto ni problem, da niso rentabilne. Se zavedajo pomena prostora za kulturo...