Klasika: Katere filme ste gledali? III

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nazaj na topic:

Tape (2001): 7/10 Enkrat sem ga že začel gledat in sem obupal po 20 min. Tokrat sem zdržal do konca. Po eni strani odličen, po drugi strani pa tečen
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
The Intouchables (2011)

8/10

Posneto po resničnih dogodkih, dobra zgodba in fajn glasba.

Kaj pa ko je imdb down. oO

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Elysium 8/10

Mogoče malo prenizka ocena na imdbju (pa po drugi strani previsoka za Pacific Rim
smile-1.gif
). Meni sta slabi dve uri vseeno hitro minili in se nisem dolgočasila.
Je to kje za videti?
(razen posnetkov s kamero v kino dvorani...)

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ja, samo je za k...
Razen če men ducati HDRip-ov obstaja en dober.

(kaj bi naj HDRIP sploh pomenil? ni standardna oznaka)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
HDRip = posnet iz HDTV, kvaliteta bi naj bila enaka ali zelo podobna BluRay-u, ampak so skoraj vedno prikazani podnapisi (korejski največkrat). Ponavadi posneto iz raznih hotelov, ki za plačilo omogočajo ogled filma.

WEBRip = posneto iz interneta (recimo Hulu, Netflix), kvaliteta bi naj spet bila podobna ali enaka BluRayu. Sproti pretvorjeno iz streama v fajl.

WEB-DL = preneseno iz raznih internetnih servisov, kjer je možno prenest datoteko na disk. Kvaliteta bi naj bila enaka kot BluRay.

Pri teh HDRip/WEBRip se velikokrat zgodi, da film preskakuje, ne teče tekoče ipd. ker ni bila uporabljena prava metoda ripanja, prenos ni bil kvaliteten itd.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S tem sem mislil razne 'YIFY' BluRay ripe, ne dejansko kvaliteto izvirnega BluRay-a. Saj če ima WEB/HDRip velikost 1,5GB je razumljivo, da kvaliteta ne bo enaka kot če bi kupil BluRay disk v trgovini
tongue-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Machete Kills: 4/10

Razočaranje - prvi del je bil bomba, Machete Kills pa je zgolj bedast film, katerega humor temelji na 1001 celebertyju in eni in isti šali 'machete don't twit'. Bedasto je predvsem to, da ima vsak 'celeberty' (Lady Gaga, Cuba Gooding jr, Sheene itd) nekaj minutno vlogo, ki je kao smešna. Lik Mela Gibson je neumen in se ne more primerjati z likom Roberta de Nira v prvem delu. Zgodba je prav tako povsem bedasta (saj mora biti bedasta, samo ne na takšen način), film pa je občutno predolg (2h). Skratka, veliko razočaranje.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Hvala tistemu, ki je predlagal film Starbuck! Res dobra izbira.

Starbuck http://www.imdb.com/title/tt1756750/
Kanadski film, francosko govoreči zato si iz podnapisi.net potegnite dol angleške podnapise. Super sproščujoč "good mood" film. Ravno prav komičen, ravno prav resen, dober scenarij, dobra igra. Ni sicer nevem kakšen presežek, mene je film na trenutke nasmejal, dal mislit, vsekakor pa te razvedri.

Zaradi nekaterih malo disturbing prizorov ni za družinski ogled, je pa super za pogledat z boljšo polovico. Ocena v žanru takih filmov je 8.5/10, sicer pa bo imdb ocena kar točna; 7/10. Vsekakor priporočam ogled!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Čez vikend na TV-ju.

Pleasantville 1998 7,5/10

Film za pogledat.
zmaga.gif

Sicer je uvod že večkrat viden - TV te posrka v nadaljevanko itd, ampak sama ideja kasneje je pa na zelo visokem nivoju. Pač amerika v "idealnih" 50´ in napad sex revolucije v 60´ - prikazano v fast forward tehniki.
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Gravity 2013 9/10

Glede na komentarje in reklamiranje sem imel zelo zelo visoka pričakovanja in lahko rečem, da sem bil vseeno navdušen.
cool-1.gif

Verjetno tudi zato, ker so mi všeč filmi z malo vključenimi osebami in enim prostorom (no, ta je tu kar velik)
grin1.gif

Bullock bila odlična.
zmaga.gif

Zmotila me je še ena zadeva, ki pa si jo nikakor ne morem logično razložit. (dobr no, še ene par je fejst lovskih ampak izvedljivih). Pri vsej natančnosti in realnosti scene in dinamike premikanja, predvidevam, da sem jaz kaj spregledal. Gre pa za: spoiler Ko se Clooney odpne od štrika. Katera sila ga vleče stran od Sandre? Hitrost sta imela že oba izenačeno s vesoljsko postajo.

Drgač pa daleč najboljši vesoljski film do sedaj.
aplauz.gif