Klasika: Katere filme ste gledali? III

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
Olympus has fallen.. WTF neumen film.. ne bom dal nizke ocene, ker tehnično je dobro posnet, ampak brez repa in glave. rečmo 6/10. v žanru, ampak v čem jim je fora, da pride še en isti film na isto foro White House down. A res nimajo ideje, pa skoraj vse filme delajo v dvojčku? Zadnje čase sta bila tudi Geronimo in pa Zero Dark Thirty pa Sneguljčice, pa verjetno še kaj...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
mogoče Mr. Brooke, pa tale novejši od Richard Gereja, ne vem naslova - Arbitrage?

fittipaldi00

Pripravnik
10. sep 2007
381
11
18
Včeraj zvečer pogledal "Babel" (mislim da na Planet TV). Kot je zadnje čase stalnica, sem zamudil začetek filma, ampak k sreči ne preveč. Zanimiv prikaz štirih življenjskih usod na različnih koncih sveta, z eno skupno točko.

Babel

Ocena se ujema s tisto na IMDB.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Babel je tud meni ful zakon....pa se glasba je odlicna
smile-1.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
The Iceman (2013) - film o tem tipu

Osebno mi je bil bolj zanimiv 2 urni njegov intervju na youtube kot pa film...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
The Iceman (2013) - film o tem tipu

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OrPv9AUeypY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Osebno mi je bil bolj zanimiv 2 urni njegov intervju na youtube kot pa film...

Malo so Goodfellas kopiral , pa še Liotta je notri. Ni nevem kak presežek.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
The Guard (2011) - odlična komedija. Priznati moram, da me že dolgo ni kakšen film tako nasmejal. Odlična igralska zasedba. Igra tudi naša Katarinca Čas
srce-1.gif
, vendar me njena igra ni prepričala. Ravno kadri, kjer igra ona, so se mi zdeli najmanj smešni in najbolj "posiljeni". V primerjavi z ostalimi igralci, ki so sproščeni, vživeti v igro, je pri njej najbolj čutiti, da igra. Mogoče je imela pa le takšno vlogo. Ocenite sami.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Res je, da ta pristni britanski (irski) humor ni za vsakogar (ne trdim, da ni zate), vendar se v filmu praktično non stop norčujejo. Prisotne so besedna, značajska in situacijska komika. Mogoče bi ga moral bolj gledati kot komedijo.

Takšni kadri so skozi celoten film.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No ta recimo kaže samo na nerazgledanega Irca, ker še ni slišal za besedo liquidation (sploh ne gre za ameriški izraz). Da bi bilo to smešno? Lakota v Afriki je bolj smešna.

Britanski humor mi sicer sede in ''britanščino'' v celoti razumem, ta film ga žal (zame) ni premogel niti malo.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Potem ta film enostavno ni zate. Na Rottentomatoes je zelo dobro ocenjen.

V filmu je veliko rasizma. In čeprav se norčujejo iz drugih, se veliko norčujejo tudi iz Ircev.

Scena z "likvidacijo" pa za moje pojme ni niti malo manj smešna od tiste iz Butca in butca, ko Lloyd misli, da je Samsonite priimek.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Hvala se priporočam za naslednjič lahko bi še bolj podrobno opisal pas e mi ne da ima š tudi na imbd opis .
grims-1.gif
. Sem si za nalovdov mr broo za kozlat sem ga po hitrem postopku izbrisal maš res slab okus tega klanja že ne bom gledal.