Klasika: Katere filme ste gledali? III

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Bienvenue a bord (2011), francoska komedija, 10/10 za glede na zvrst filma, umiraš od smeha 90% filma, ogromno situacijske in besedne komike
aplauz.gif

Zakon že prve pol ure
hysterical-1.gif
to je to.

super 9/10!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam, ena najboljših komedij. Pri kabini s pogledom na pristanišče sem se skoraj poscal
hysterical-1.gif

Sploh mi ni jasno zakaj tak nizka ocena na IMDb in Rottentomatoes.

Coop

Pripravnik
13. mar 2013
70
3
8
Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
The Perks of Being a Wallflower (http://www.imdb.com/title/tt1659337/)
Imdb uvrstitev filma v romantično dramo je kar točna, prav tako je ocena realna. Zgodba sicer ni nova, govori o osamljenem fantu, ki pride na eno izmed ameriških srednjih šol, kjer so drugačni avtomatsko stigmatizirani in zaničevani. No, film je res gledljiv, ni kakšnih preveč težkih prizorov, morda bo šlo edino komu kdaj malce na jok zaradi nekaterih čustvenih kadrov. Moja ocena filma je za ta žanr kar 9/10, morda, ker sem bil prvo leto na srednji šoli dokaj podoben tip.. Vsekakor super film za zvečer, s familijo, punco.. Kot rečeno ni nekih nasilnih in težkih kadrov. Meni je bil ogled v užitek, po dolgem času spet en fajn ameriški film.
smile-1.gif

Coop

Pripravnik
13. mar 2013
70
3
8
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
U, my man, dober okus za filme maš.
Hvala za kompliment, probam gledat filme, ki majo vsebino/nauk in po možnosti še dobro zgodbo, igralce ter fotografijo. Se pa čisto požvižgam na vsesplošno mrzlico, da je treba gledat čim novejše filme (precej raje gledam stare oz. starejše stvari), pa tud IMDb mi ni nikakršna svetinja, ker je gor ogromno filmov, ki so (zelo) dobri, a slabo ocenjeni - in obratno.

Atmosferičen, rahlo zastarel triler s špijunsko hladnovojno tematiko, kjer glavno vlogo odcinglja kar Telefon (1977). -3/5
Sicer je pa osrednji lik Čarli Bronson, ki je življenjsko vlogo odšpilu v neprekosljivem vesternu Bilo je nekoč na divjem zahodu (1968).

Prijetno me je presenetla Formanova zgodovinska drama Ragtime (1981), ki se ubada z usodami različnih ljudi ter rasno diskriminacijo na začetku 20. stoletja, predvsem zaradi odlične igre. Film je dobra interpretacija romana E. L. Doctorowa. 3.5/5

Nazadnje urejeno:

Coop

Pripravnik
13. mar 2013
70
3
8
Da ne bom izpadu kot popoln nazadnjak, me je med novejšimi izdelki (nazadnje) osupnila Almodovarjeva Koža, v kateri živim (2011). Gre za atipično zgodbo o plastičnem kirurgu, ki se domnevnemu posiljevalcu svoje hčere maščuje z ne najbolj humanitarno metodo. Bizarno & impresivno. -4/5

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Bienvenue a bord (2011), francoska komedija, 10/10 za glede na zvrst filma, umiraš od smeha 90% filma, ogromno situacijske in besedne komike
aplauz.gif

Zakon že prve pol ure
hysterical-1.gif
to je to.

super 9/10!

In kaj je bilo smešnega?

Spoiler
Rit od kapetanke je bila pa res za 8.5 :p

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
neumen in nič kaj smešen film 3/10. Je pa ta igralec v glavni vlogi posrečen v filmu Modra Beležnica al nekaj takega. Tisti film je dosti boljši.

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.933
397
83
Ja jst bi mu dal isto oceno. Pred ogledom sem več pričakoval, sodeč po komentarjih na alterju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Na začetku sem mislil, da je francoska kopija od Geyboat ali kaj je že, pa je bilo še slabše.