Klasika: Katere filme ste gledali? III

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.294
1.921
113
Velika požrtija

Cinemax 1, sreda 0.31 h.
Francoski, 1973.

4 tipi se odločijo da se bojo nažrli hrane do smrti, da si popestrijo dogajanje si zraven naročijo prostitutke in povabijo eno učiteljico.

Odbita groteskna komedija..tolk odbita, da enostavno gledaš.

(Vegetarjanci, vegani boljse da ne gledate, ob vsem mesu, ki ga pripravljajo v enormnih količinah :D ).

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.917
11.048
113
maneken je mutn, zakaj teče, kako ve kje se je zlomilo, kdo mu je povedal in podobno.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.791
-1.344
63
Sej to, mutav je in je šele kasneje dojel, da se hoče čistilka znebiti njegove punce, ko se ji je ponudila da gre z njo. Ker s tem bi ga čistilka imela le zase.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mistique

Guru
16. jun 2009
13.929
1.729
113
Emona / Carnium
La passion de Dodin Bouffant - 7/10
Dober. Slasten pravzaprav. Kljub temu, da imam rad dobro ali vrhunsko kulinariko podprto z neko logiko, zgodbo, znanostjo, sem v tem filmu zelo jasno videl je*eno hipokrizijo in dekadenco premožnih. Film seveda nima tega namena.
Krasna je kulisa, kjer se odvija večina "akcije", kuhinja v dvorcu, bogat vrt, narava, zvoki ptic,...Všeč mi je bil lik, ki ga je igrala Juliette Binoche. Nenadomestljiv element, čudežna ženska, ki je živela ljubezen,...Simpatične so tudi asociacije hruška > ženski akt in še nekaj podobnih. Priporočam.

p.s.: gledal sem v Kosovelovi dvorani CD, kamor so očitno prišli ljubitelji Master Chefa in podobnih resničnostnih oddaj, ker so nekateri vsako sestavino in postopek na glas komentirali...sem spet moral delati red.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

mistique

Guru
16. jun 2009
13.929
1.729
113
Emona / Carnium
"Prosim, če prenehate naštevati sestavine in postopke, ker je moteče!"
Bil sem kratek, ker nisem želel dodatno motiti projekcije...po filmu sem vešči v roke potisnil listek z napisom: "Na postaji, pod uro. Čez 60min".

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

mistique

Guru
16. jun 2009
13.929
1.729
113
Emona / Carnium
Varuhi formule - 6/10
Meh...Pri oceni so nedvomno igrala vlogo tudi osebna pričakovanja. Film obravnava najmanj eno, zgodovinsko izredno zanimivo témo oz. dogodek. In mislim, da je bilo to preveč, da bi režiser lahko ustvaril boljši film. Škoda, ker namen prikazati pomen človeških odnosov je za moje pojme plemenit.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.646
509
113
Alien: Covenant 6/10

Šele sedaj je prišel na vrsto….
Na splošno bi bila lahko zelo zanimiva zgodba kako se je vse skupaj začelo ampak na koncu se je pa izgubila vsa mističnost te franšize z “umetno izdelavo” teh alienov. Karakterji povsem brezvezni, noben ti ne ostane v spominu

flybejba

Pripravnik
31. jan 2020
73
39
18
Kinds of Kindness/kino - 3 zgodbe, isti igralci - 6,5/10
Ugglies/NF - pogledala z mulci - 6,5/10
Marshall/HRT včeraj - resnična zgodba - 8/10
Steve Trevino, Simple man /NF - 9/10

• Všeč mi je
Reactions: sajkek