The Men Who Stare At Goats 6/10
Vsebuje zabavne elemente, ki pa jih je premalo, da bi filmu lahko rekli komedija. Gledal v kinu in oba sva doživela napad zehanja. Celotna zgodba je bla pa res - wtf... Brez zvezdniške zasedbe (Clooney, Bridges, Spacey) bi bila ocena še nižja.
Up In The Air 8/10
Veliko boljša predstava Clooneya kot v zgoraj omenjenem filmu. Tudi zgodba je manj za lase privlečena, ni dolgočasnih trenutkov, po koncu filma pa se gledalec lahko kar malo zamisli...
500 Days of Summer 7/10
Soliden film, skakanje po časovni premici mu da določeno stopnjo ljubkosti, vendar niti približno ne doseže efekta filma Memento ali pa nadaljevanke Damages. Daleč najbolj markanten film Josepha Gordon-Levitta (Tommy iz Third Rock From The Sun). Hecno, da mu je tudi v tem filmu ime Tom. Ha.
Couples Retreat 5/10
Če sem se pri Kozah vsaj nekajkrat pošteno nasmejal, me ta romantična komedija(?) ni prav nič ganila. Zgodba predvidljiva od začetka do konca, dokaj bleda igra vseh glavnih igralcev, piko na i da stereotipen debel črnec. Kristin Davis vse bolj dobiva sindrom Jennifer Aniston, ki v vseh vlogah igra tako ali drugačno verzijo Rachel iz Prijateljev, le da bo Davisova večno Charlotte iz Sex And The City...
It's Complicated 7/10
Šarmantna igra vedno odlične Streepove, markanten Baldwin in rahlo premalo izrazit Steve Martin. In-o-bog kok mi je šla na živce vloga Lake Bell... V skladu z naslovom gre za komplicirano situacijo. Ni tipičen ljubezenski trikotnik, saj nastopata bivša zakonca, novi partnerji, otroci... Tudi konec ni bil posebej dramatičen.
Ja... zame netipičen izbor filmov ta teden... od vseh bom verjetno Up In The Air šel še enkrat gledat v kino, ostale bom hitro pozabil.
EDIT: Dodajam še opis za:
All About Steve 6/10:
Ko gre za filme s Sandro Bullock že pred ogledom dobim pikice, medtem ko Thomasa Hadena Churcha sploh ne prebavljam. Toda tokrat sta dva minusa dala plus ali pa je Bradley Cooper vnesel ravno dovolj pozitivne karme, da se mi je film zdel vreden ogleda. Bolj kot psihotična sestavljalka križank in njena obsedenost s kamermanom se mi je zdel zanimiv satiričen pogled na sodobno TV novičarstvo in boj za senzacionalizem. Vseeno je preveč za pričakovati, da bi si želel film še kdaj pogledati.