Kje živeti v širši okolici LJ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Kaj ko bi ti povzetek naredil?Ne berem ravno rad papirja. Mogoce sem se tudi jaz dvoumno izrazil. Torej politika po vojni ni "namenoma" pozabljala na dobropolje?zanimivo da PP niso imeli svoje. So imeli pa najbrz kaksno neuradno izpostavo ljudske milice v taki ali drugacni obliki.
Od roženpaha sem tudi vcasih stalno poslusal,sedaj pa tistih ni vec zivih da bi poslusal njihovih bolj ali manj groznih zgodb.
Ka sploh spada roženpah?grosuplje,turjak, videm,ali celo kaj cetrtega.

netko

Guru
25. jul 2007
6.983
2.275
113
tukaj se že dolgo ne kopajo... u bistvu je ena sama žalost tukaj okoli domačije...
bil je oz mogoče še je nek projekt rekreacijskega centra tukaj od mlina v smeri proti Robu kar bi bilo res odlično in prepričan sem tudi koristno pa vendar se že leta samo govori o tem videti pa ni prav nič

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Struge so vasica na koncu. Danka.

Ni res. Vasica se imenuje "Pri cerkvi (struge)". Same struge pa so sestavljene iz 9 vasic, med njimi so lipa, podtabor, trzic, kolenca vas, ... vsaj tako so mi sami struzanci razlagali.

Hehe, sem moral prav pogledat v GE o čem to govorite... meni čisto neznani kraji

Ampak pojejo pa lepo
smile-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Roženpah je staro ime za Rožnik in je vasica pri Lipljenih in ja to je bilo zopet eno področje, ki so ga namenoma prepustili času, včasih je bilo to naselje za tiste ki so bili zaposleni v grau Turjak in so jim dali kolibe za mirno uživanje starosti - ko sem začel hoditi na zgodovino smo imeli terenske ravno v Roženpahu in smo videli še res pravo črno kuhinjo imela sta jo žena in mož brez otrok po drugi strani pa sta imela toliko gozda, da ga noben ni mogel obhoditi v enem dnevu ampak sta ga hranila za hude čase. Je pa bilo v bližnjem Škocjanu zelo močno oporišče domobrancev, ki je nastalo ko so partizani pobili nekaj premožnejših kmetov v okolici. Po padcu Turjaka so okoliške vasi zgubile skoraj vse može in fante, ki so jih pometali po okoliških dolinah in niso pustili, da bi jih ljudje pokopali.
O policiji se spomnim, da je stari oče govoril da je bila na Vidmu in da je bil komandir Ajdišek ali nekaj podobnega več pa iz glave ne vem - Apoloo helppp.
Knjiga o Dobrepolju je kar zajetna in opisuje začetke in razvoj od rimskih časov pa do sedanjosti - je zanimiva in obojestransko napisana kljub temu, da jo je izdala župnija - res priporočam.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Ja na Vidmu je bila postaja ljudske milice, nato oddelek, danes pa je le še pisarna policije, ki pa ni v uporabi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
A ni podtabor itd naziv ulic v Strugah?
Sej ni krajevnih oznak. Vsaj jaz se ne spomnim.

Btw

A se mi vsi dobimo Pr Brdavsu na kavi, al pa Pr Majolki? Mogoce v unmu pubu?

Pa iz unih koncev je najvecji greznicar, Kanal doo.
Pa pekana Blatnik.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Hu, močna debata se je odprla
smile-1.gif

Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...Škofljica je zelo blizu.
Po drugi strani, ko omenjate Gorenjsko - tam je itak ful lepo - vse od Brezij do Rodin, ampak to je že daleč, potem je enako kot da si recimo na Vranskem proti Štajerskemu koncu ali pa recimo v Ajdovščini - potem se pogovarjamo o območju ranga 50% države
wink-1.gif

Jah, lej - vsega pač nikoli ne moreš imet.
Zato na vago daš pluse in minuse in rezultat je... Zate najugodnejši.
Jaz iz Tržiča pridem v Ljubljano prej, kot kdorkoli iz Škofljice, vranskega ali Ajdovščine... mogoče celo prej, kot nekdo iz Viča v Sneberje, naprimer.

Ne pretiravaj ... Ker tudi ti moraš potrem po istih vpadnicah ...

LOL. Iz škofljice tudi če je gužva prideš v 10min do AC. Gužva je le do semaforja la Lavrici. Kdaj si že bil iz Tržiča v 10min do Lj?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Hu, močna debata se je odprla
smile-1.gif

Malo gledal kam od Vrhnike malo "gor" proti Zaplani...Škofljica je zelo blizu.
Po drugi strani, ko omenjate Gorenjsko - tam je itak ful lepo - vse od Brezij do Rodin, ampak to je že daleč, potem je enako kot da si recimo na Vranskem proti Štajerskemu koncu ali pa recimo v Ajdovščini - potem se pogovarjamo o območju ranga 50% države
wink-1.gif

Jah, lej - vsega pač nikoli ne moreš imet.
Zato na vago daš pluse in minuse in rezultat je... Zate najugodnejši.
Jaz iz Tržiča pridem v Ljubljano prej, kot kdorkoli iz Škofljice, vranskega ali Ajdovščine... mogoče celo prej, kot nekdo iz Viča v Sneberje, naprimer.

Ne pretiravaj ... Ker tudi ti moraš potrem po istih vpadnicah ...

LOL. Iz škofljice tudi če je gužva prideš v 10min do AC. Gužva je le do semaforja la Lavrici. Kdaj si že bil iz Tržiča v 10min do Lj?

Vsakič, ker mam Renolta!
cool-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.428
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
A ni podtabor itd naziv ulic v Strugah?
Sej ni krajevnih oznak. Vsaj jaz se ne spomnim.

Btw

A se mi vsi dobimo Pr Brdavsu na kavi, al pa Pr Majolki? Mogoce v unmu pubu?

Pa iz unih koncev je najvecji greznicar, Kanal doo.
Pa pekana Blatnik.

Ne Podtabor je vas. Struge pa kot krajevno ime sploh ne obstajajo. Ker vas je Pri cerkvi-struge, ko se pa pripeljes na obmocje strug je tam tabla za naselje kjer ne velja omejitev 50.... pac obmocje... Kanal je pa iz Podpeči, ki je vas poleg Vidma...nima nic s strugami. Sicer ma pa zdej psoleovne prostore na Pijavi Gorici ce sem prav dojel nazadnje