Kje začeti...hmm

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
smile-1.gif
Ja tkole je....
Kje sedaj začeti....otročiček je na poti, pa bo treba iti v nabavo vseh "teh" zadev. Voziček, lupinico, ruzak za njega ( ko gremo v hribe ) itn...
Kje kupujete?
hvala!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Čestitam
smile-1.gif

Svetujem ti samo da ne pretiravaj s cenami in ne kupuj nekih dragih bedarij, ker bolj kot ultrasuper voziček in ta sranja je pomemben tvoj odnos do otroka in mamice. Bosta oba bolj vesela tvoje pomoči kot pa vozička za 600eur.

LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Gledam malo po ebayu, tam dobiš vse po razumnih cenah. Bi pa seveda načeloma rajši kupoval v naši deželici, da bodo imeli naši kaj od tega.
Kako kaj naši trgovci konkurirajo tujim on-line trgovcem?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pozabi.

mami-peg perego voziček
švabski on line za romer sedeže
lip poljčane posteljica. če bo sam za enega..rutar, pikapolonica.
cunjice. babycenter, pikapolonica, leclerc. predlagam po par kosov vsake znamke, potem pa pogledaš kok se uniči po dveh pranjih.
kozmetika in jajca..muller

čestitke.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Za začetek (prvih 4 mesecev), kupuj body-je, ki se odprejo po dolžini od pasu do vratu. Isto velja za pajace. Nič kakšnih majčk, ki se jih tlači čez glavo ali hlačk.
Kupi veliko sanitetnega materiala (za umivat ritko), potrebuješ tisto vodo, ki ima sol notri (vedno pozabim, kako se ji reče), mehko krtačo za laske, hladilno kremo za namazat pri zamenjavi plenic, trdo žajfo za namiliti otroka (1x na 2 tedna). Otročka se kopa na cca. 2 dni, dude, 2 flaški za dojenje, že vnaprej kupi eno piksno umetnega mleka Novolac AC (AntiCholic - proti krčkom), plenice velikosti 1, vrtiljak za nad posteljo (Baby Center), obvezno Zvezdico Zaspanko.

Glede vozička sva midva vzela Chicco S3, ki ima lupinico za v avto (ki tudi paše na voziček), košaro za prevačat dojenčka (ki tudi paše na voziček) in športni del (ko že sedi). Ko sva ga midva kupovala septembra 2010 je bila cena še 500 EUR, zdaj je že 600 EUR:
http://www.newbabyland.com/a-passeggio_trio-chicco-s3-black_product-0-88-9991-l2.aspx

Pred kratkim sem dobil mail za 20% popust, ki na žalost ne velja več, če pa še kaj dobim, pa objavim.

Prvih par mesecev se dojenčka vozi v lupinici v avtu čim manj, ker je le pol ležeča poza, za katero še ni dosti močan. To vam bodo razložili tudi v materinski šoli. Drugače pa v avtu zasenči zadnja stekla, da otročičku ne bo svetilo.

Toliko za enkrat :) Pa veliko veselja želim. Imeti otročička je tako lepo, da se ne da opisati. Vsak dan doživiš nekaj novega
cheer.gif

Edit: Še to. Otročika se daje spat na bok. Vsakič naslednjič na drugo stran - da se glavica enakomerno razvija, ker drugače lahko dobi sploščeno na eni strani. Na strani, kjer je ritka, ga podpreš ali z brisačo, ali z zvito odejico ali s pouštrom.
Prvi teden ima neredno dihanje. Lahko tudi ne vdahne po 10-15 sekund na enkrat, tako da se že kar ustrašiš. Ko spi čez dan, živite kot normalno - nič tišje, da ne navadi, da je podnevi šunder in spi tudi tako, ker drugače boste hodili po prstih in se bo zbudil ob vsakm glasnejšem šumu. Ponoči pa je tišina.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Čestitam.
cheer.gif

En nasvet! Nikar ne nori s temi stvarmi. Midva sva nabavila, hm, zadnji mesec ali dva. Prvič, da ne bo kaj narobe (upam, da ne, seveda), drugič: spremljaj bolho in kmal ti bo jasno.
Malo se obrni na klapo, ki že imajo naraščajčke, ti bodo dobro svetovali, če nisi ti prvi zasejal
grin1.gif

Kar se cunj tiče: kot je nekdo rekel bodijev ne bo nikol dost, pa preraslo jih bo v mumentu, madona
jezen.gif
. Midva sva veliko dobbila, a take stvari so bl kot ne preprane. Kar ni nič slabo za doma, seveda.
Kaj smo nabavli:
lupinica (nevem firme), rabljena 40€
voziček Firstweehls (nov) rabljen,170€
posteljo novo, hm, baby center
previjalno rabljena, zastonj
cunje, sam bl mal,.....
ruzak šerpa od maya maya, nov, sam kasneje, 50-70€
Vso opremo je podedoval mali, ki ima sedaj 2 meseca, in ni nič poškodovana. Voziček sam kolesa izdajajo, da je že bil vožen. Aja tamala stara 3 leta.
Evo neki v pomoč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
kar smoukarja bi se držal razen če imaš poln žep denarja...
cunj boš dobil po rojstvu od žlahte in kolegov za izvoz (razen če z vsemi skregan in nikogar nimaš že 20 let na obisku)
poskrbi da ga boš nekako varno pripeljal iz porodnišnice.
kremce, robčke plenice in podobno kozmetiko kupuj sproti. kaj hitro boš ugotovil da določena krema otroku bolj škodi kot nuca in kaj boš potem z "eno paleto" poceni in dobre kreme. preko bolhe prodajal?
sem imel kar podvig malega v porodnišnici v lupinico spravit.... prej nisva imela tovrstnih izkušenj. malo je bi siten ko sva obleke vlačila na njega, potem pa še tiste pasove štelat ko je že enkrat v njem.. saj po nekaj dneh ti je to rutina, ampak prvič....
malo se pozanimaj kako verjetno je da so spol otroka zadeli. nama so do poroda 3x napovedali punčko(2 dohtarja), imava fanta!
zato mogoče ni pametno celo hišo v roza prebarvat(pa vse v roza kupit), potem pa fanta domov pripelješ.... razen če to namenoma narediš
wink-1.gif

če imaš namen imeti še kakšnega kupuj nekaj nevtralnega (rumeno, zeleno, rdeče, rjave... modro in roza pa "pusti")

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Večino so ti že tako povedali. Jaz bi dodal da boš pri otroku ugotovil, da so včasih stvari ki so popolnoma nepotrebne in absolutno predrage pa jih vseeno kupiš ker so ti všeč
smile-1.gif

Je pa drugače kar se vseh vrst oblačil tiče pri nas za mojo hčero že 4,5 let zakon H&M in C&A. Predvsem od H&M oblačila so neverjetno poceni in odlične kvalitete. Res pa je, da se potem v vrtcu zgodi, da je kaka od drugih punc v enakih oblačilih. Ampak mene to ne moti.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Torej čestitke za uspešno oploditev! To je zaenkrat vse!

Sedaj pa predlagam, da prve tri mesece ne narediš nič. Niti ne poveš staršem, samo lepo crklej svojo deklco, ženo krkol že pač je.

Zakaj tako? Zato, ker če se zalomi, najpogosteje ravno v teh treh mesecih, je razočaranje že pri vama zelo veliko, kaj je šele potem, če že ve vsa vesoljna žlahta. Pa upajmo in navijajmo da bo vse OK.

Torej, ti se boš vsedu za računalnik, pobrskal po netu kaj bi ti ustrzalo, izbral modele in barvo, treba bo samo še v trgovino in to kupit.
Ampak zajebi
smile-1.gif
) hudič babji zapičil ravno v tisto, kar ti nisi izbral.

Predlagam ti, da greš kar se tiče opreme izbirat v Baby center BTC hala 11, in pojdi na osebno svetovanje, najbolje pri Boštjanu. Tip res obvlada, če boš rabil ti lahko pomagam zrihtat kakšen termin. Nekje sem že zapisal, kakšni naj ti bojo kriteriji pri izbiri vozička, če boš poslušal Alter vseznalce, boš vozil otroka takole:
- avto kupe z 500 konji
- najdražji telefon v roki
- najbolši lapatop na armaturki
- in iz dilc zbit vozek z dvema litolesenima bicikloma, 50 eur je preveč zanjga
smile-1.gif

Kar se tiče lupinice boš še mal pogledal, postelca pa zgleda že more bit mal bolša
smile-1.gif

Kar se tiče oblekic ne kupuj nič. To ti povem iz prve roke, saj midva pri tri tedne starem otroku že dajeva stvari naprej ker so ali premajhne ali pa ti niso všeč, izbira je velika, zaenkrat pa nisva rabla kupt še 0 oblekc, razn za dušo. Najprej misliš da ne bo nič, potem pa škatla tukaj, škatla tam, k sreči.

Ostalo je pa tako, da imaš polhn enih spiskov kaj se priporoča in kaj se odsvetuje. Skoraj vse stvari, ki so na voljo z predznakom baby-neki, so precenjene vsaj za 30 % ne glede na to kje jih kupuješ. Ponavadi se zelo splača pogledat v lekarni, in vseh ostalih trgovcih, prihranek je lahko zares velik (tamal fiziološka je v šapru evro cnej k v lekarni, zloženci v Tosami 2 evra, v lekarni skoraj 4, sterilni zloženci tud skoraj pol cnej) skratka za bencin ne porabš tok k lohk pršparaš.

Pa naj bo dost zaenkrat, o vozkih in čem pa ti lahko seveda še kakšno napišem če te zanima in če te že niso prepričalo o nasprotnem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.805
113
Čestitke.
Smoukar je dobro povedal.
1.) Če imaš okoli kolege z otroki jim omeni to in boš dobil skoraj vse obleke od njih. Midva sva zelo malo kupila, pa še to bolj zaradi žene, kot ta malih. Baby center pozabi za obleke, ker so SVINJSKO drage. 30 EUR za oblekco, katero preraste v 2 mesecih ali še manj je no go. Mana jih ima recimo po par eur. Še sedaj si razbijam glavo, ker smo kupili oh in sploh bundico za ta malo v Baby Centru. Faking 35 EUR, pa jo je imela 1x gor, ker je bolj topla in ji je bolj všeč bunda iz Mane za 6 EUR. Ne moreš verjet, dokler sam ne vidiš. Jo ima sedaj že drugo leto, se z njo povsod vlači, pa je še vedno kot nova
shocked-1.gif
.
2.) Voziček, previjalno, itd. vse kupiš na Bolhi. Dobiš dejansko novo zadevo za pol ali manj cene. Malo moraš sicer gledat, ker nekateri so optimisti
grin1.gif
. Edino kar kupi novo so sedeži in lupinca za v avto. Razen, če kupiš od znanca in 100% veš, da ni bil udeležen v prometni.
3.) Ne šparat ta malega že sedaj ko je v trebuhu. Muzka naj špila, avto furaj normalno, pa fajn je, če mu še kaj poveš
wink-1.gif
.
4.) Igrač ne kupuj, ker jih boš dobil PREVEČ v dar. Naša dva recimo nista marala tiste zadeve, katera poje in projicira sliko na strop. Od kolegov ta mala dva brez tega sploh zaspat ne moreta. Tako da, boš moral malo sam odkrivat. Ampak ne kupuj na zalogo. Raje kot to, daj tisti denar recimo ta malmu na račun. Bo bolje...

Aja, pri lupinici boš pač tvegal, pri sedežih pa OBVEZNO probaj kako se ta mali počuti v njemu. Ne kupuj zgolj preko neta, kateri se ti bolj dopade ali ima boljšo oceno za varnost. tako sva se midva zapičili v enega, potem sva pa kupila čisto tretjega zaradi banalnih razlogov, katere niti ne pomisliš, dokler ne probaš v praksi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Sad tole si zelo uredu napisal. Sam, ko stopiš v trgovino, babe druge ratajo.
Sam za stovček bi dodal, da sem ha po svoje izbiral. Se nagne, naslonjalo za glavo se štela/dviguje in obrača se stolček. Je baby comfort. Da se naslonjalo dviguje je fajn, ker mali raste, da se cell stolček dvigne/nagne je fajn, ker tako lažje spijo, da se obrača je pa monastic lenoba, ker tako tomato sam not zabrišem, pripnem in obrnem v smeri vožnje. Ne da se mi matrat in stegovat. No pa da je varen.
Sam tle bi lahko eno uro tipkal, pa še ne bi vse napisal.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Fantje dober ste to napisali, mi ne bo potrebno smetit naknadno po forumu. Se samo men zdi al je letos full baby boom?
Ena neumestna od kolega, smo bli na enmu RD-ju (pari), pa 5 nosečnic pa prjavi model, ka ste vsi lani lepilo jedli, da se je tk prjelo?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik xcape pravi:
Se samo men zdi al je letos full baby boom?
Tudi meni se zdi, da bo letos rodovitno leto. Poznam kar precej ljudi, ki bodo letos dobili otroke.
Tista z lepilom je pa dobra.
hysterical-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Evo se par mojih nasvetov...

Vozicek definitivno na ebay (po mojih izkusnjah nemski) in si lepo cas vzet in spremljat licitacije. Jaz sem vec kot mesec biddal pri enem prodajalcu Maxi Cosi Mura vozicek (no v igri je takrat bil tudi Peg Perego Switch, a ga na "sreco" nisem uspel zbidati) in ga na koncu dobil za 223 EUR s postnino vred - cena v baby centru za isti vozicek je bila 460 EUR. Prav tako sem kupil razne zadeve kot so sterilizator, potovalno posteljico, otroski termometer, zibko, in se kaj zelo poceni na ebayu (pa vse Chicco, Philips Avent itd.)

Lupinco in podstavek sem kupil kar lepo tax free v Zagrebu (Baby Media v King Crossu). Cunje pa na akcijah v H&M, C&A, Leclerc, pa ko sem bil v UK sem nabavil kar nekaj zadevic v Mothercare in Marks&Spencer (cene so nekajkrat nizje kot pri nas - v rangu H&M). Kot so ti ze svetovali, vsaj za prvih 6 mesecev naj bodo vsi bodiji na zapenjanje ob strani (kot kopalni plasc), cez glavo vlect tako majhnemu otroku je muka za oba.

Posteljo nabavis kje v akciji pri nas (oziroma reces komu od familije, ki se ponudi), ce si pa manj zahteven, bo tudi tista Ikeina cisto dobra, pac ne bo nic fensi smensi. Kar se tice previjalne je pa tko, mi smo jo uporabljali minimalno, na zacetku par mesecev, pol je bila pa sam v napoto. Na sreco smo se odlocili za tisto montazno za na steno (Ikea, 60 EUR) in je res prakticna. Ce bi kupil klasicno, bi samo prostor zasedala v stanovanju, pa se problem je ker so nerodne in ti tisto lezisce strli ven, tko da montazna ikeina zakon, ko jo ne rabis, jo samo dvignes ob steno in resen problem.

Drugace pa v Lekarnah je vse VELIKO drazje kot kjerkoli drugje. Jaz naceloma otrocji futr kupujem v Müllerju (ampak za to imata itak se cas), plenice pa po akcijah (ponavadi Leclerc).

Za zacetek pa kot so rekli, ne pretiravati. Do poroda lahko v drugi polovici zacneta gledat vozicke, kupiti lupinco, da bo lahko prisla iz porodnisnice (rabljeno odsvetujem, razen ce nimas 100% zagotovila, da ni bila v prometni - familija). Pol ce gresta na zibelko, lahko njo, drugace pa posteljico, pa se nekaj osnovne higiene, plenic, nekaj bodijev (pa ne startat s premajhnimi -manjse kot 56 ne kupovat), ker ne mores cakat na obiske, da ti vse prinesejo. Pa se itak je priporocljivo, da se zeno ne obremenjuje vsaj prvih 42 dni po porodu in bi bilo za njeno zdravje najprimerneje izogibanje falangam gostov, da vidijo dojencka v tem obdobju. Ti bo hvalezna, ce bos dovolj mocan, da razlozis silni familiji in prijateljem, da malo potrpijo. Umetnega mleka naceloma ne potrebujeta v naprej, ce bo tezava z dojenjem, ga gres lahko itak takoj kupiti, jaz bi svetoval kar en navaden Aptamil 1, pretiravat z raznimi antialergijskimi, pa proti kolikam, pa Novalac, ki so dragi kot zafran, je nesmiselno. Ce bo, bog ne daj potreba za takimi zvarki, se bodo ze kupili naknadno.

Predvsem pa uzivajta v nosecnosti, pa cim manj stresa.