kje v okolici ljubljane dobiti paleto peletov

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Oj,
ker smo se zafrknili z dobavo peletov potrebujem kako paleto peletov, da jih mešam z zgrešeno/nekvalitetno dobavo,..
Kje imajo trenutno pelete na zalogi?
Razdrto naj bi dobili po 15. januarju
Expres peleti nimajo
Merkur dragi,..
Podskrajnik nekvalitetni,..
kje se jih še da dobiti takoj?

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kot sem danes ugotovil jih imajo v merkurju in obiju,.. cena katastrofalnih 4,49€,..

ja ja ponudba in povpraševanje zna bit jeba,..
b

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Jakič, Zdenska vas pri Videm Dobrepolju, treba poklicati, če jih ima, so zelo dobre kvalitete.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
na Enerles si kaj vprašal?

Kje si nabavljal?

enerles jih dobi drug teden proti koncu tedna,.. po 15em pa tudi profiles razdrto,..
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Jakič, Zdenska vas pri Videm Dobrepolju, treba poklicati, če jih ima, so zelo dobre kvalitete.

imaš mogoče kakšen kontakt, spletno stran?
b

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Zelo kvalitetne imajo v Semiču (mizarstvo ROM), samo to ni v okolici LJ. Potrebno je poklicat in naročit, cena pa je 3€ za 25kg.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Baumax v dveh reklamah ta teden reklamira pelete vendar jih niso niti videli,..
Je vsako leto tako problem dobiti pelete poleti ali se kriza dogaja ravno sedaj ko imam prvo leto peč na pelete,..
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
to bom vedel za drugo leto,..+ najti moram dodatni prostor za pelete,.. v kurilnici ni dovolj prostora,..
dam lahko to pod balkon?
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Breyton,
hvala za oba linka,.. verjetno se splača pogledati tudi na severovzhodni konec,.. pvprašam še tam, čeprav nekako čakam na Profiles,.. da probam te čudežne bukove pelete,..
b

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Daj povej kje si pelete vzel tokrat.
po avt
Sam (pa nisem edini) pa imam s Profilesom slabe izkušnje -predlani (2009) avgusta, ko sem raztegoval tlake so imeli hudo slabo "serijo". Znanec je imel z drugo pečjo in Profilesovimi peleti v istem času prav tako težave - temperature se nikako ni dalo dvigniti.

Glede na to, da so v vrečah bi pelete lahko hranil tudi zunaj - saj so hermetično zaprti, po drugi strani pa vreče niso ravno vrhunske kakovosti in se tudi strgajo.

Lansko leto sem kuril Profilesove in Obi-jeve (Forrest pellets - skoraj črni) in je bilo pepela precej več kot letos, ko kurim avstrijske. Tako da ti za naslednje leto svetujem, da malo pogledaš pri avstrijskih dobaviteljih. Razlike v ceni praktično ni, v kakovosti pa je (lahko) kar občutna.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Letos sem imel pelete od Enerlesa in od enega privatnika s Podskrajnika, ki jih uvaža iz Italije, proizvedeni pa so na Hrvaškem,..
Ti zadnji so katastrofalne kakovosti, veliko pepela in nekako neenakomerno gorenje oz. oddajanje toplote,..
Razmišljam o Profilesovih peletih zaradi izkušenj kolega, ki ima isto peč (Biodom27) in nima nobenih problemov, malo pepela, nič saj,..

Je kdo naročeval pri Peleti expres , ki naj bi imeli avstrijske,.. so pa tudi meni najbližji,..
NigelM, kje pa jih nabavljaš ti? Direktno v Austriji, saj si bližje meje,..
Hvala za info do sedaj,..
b

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kolega jih jemlje pri ekspresu in je kar zadovoljen zaenkrat. Je pa res, da prvo furo so brez problema pripeljali, letos so pa jodlarji ocitno rekli, da samo za enega se ne bojo vozili sem in so pri ekspresu delali group buy in vmes celo pozabili na kolega, ki jih je dobil naslednjo furo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
teli so mi najbližji in morda bi moral kar pri njih nabavljat,.. probam pa potem vidim,.. itak pa jih do konca tedna nimajo,..

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz imam zalogovnik, tako da mi vozijo s cisterno.
Peletiexpress vedno najprej zberejo dovolj naročil in nato naredijo razvoz po Sloveniji, povsem logično in racionalno.

Letos sem prvič naročal cisterno, lansko leto, ko še nismo bili vseljeni sem zalogovnik polnil z vrečami, za testiranje in vzdrževanje nižje temperaturej je bilo OK. Kakorkoli, letos sem bil zelo pozen in začel iskati šele v začetku septembra. Najprej pri Peletiexpress, nato še ostalo (od Leitingerja in še nekaj Avstrijcev) - dobavni roki so bili 6-8 tednov, v vrečah celo 10+.
K sreči sem potem naletel na Pellex (pellex.at) in jih nekako pregovoril, da so mi dostavili 5,5 tone - se je ravno izšlo z eno njihovo furo in sem dobil v 2 tednih - sreča. Letos naročam najkasneje aprila, za dostavo v juniju, ko je cena običajno najnižja.

PS: Drugače pa Medvode niso ravno na meji z Avstrijo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kateri so v medvodah,..mislil sem da si jih vlekel direktno iz avstrije,.. se to sploh splača?
pri nas za zalogovnik ni variante je premalo prostora, tako da neki dve paleti gresta not, ostalo pa bo očitno potrebno hraniti zunaj,..
b

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Saj sem jih vlekel direktno iz Avstrije. Odločilen je bil dobavni rok, cena pa je bila na nivoju Peletiexpress
Avstrijski se splačajo že zaradi tega, ker se tam ne smejo zayebavat in je kakovost pelet normirana.