kje v lj lahko brezplacno nastavim prednje luci?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
luc je bila zamenjana, na obcutek je nastavljena, ampak v dezju je vidljivost zelo slaba.

kje v ljubljani lahko preverim nastavitev snopa luci brez placila? sem sel danes na tehnicni in je rekel, da je vse pod kamero in da me brez tehnicnega ne sme spustiti cez stezo .... ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
To se mu ni dal ... meni so na interservice še vedno bili dobri in to naredili !

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Če bi bil preglednik na tehničnem ok in če ni odstopanje preveliko ti jih on nastavi BP, vsaj na A1 tehničnih je tako.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
če boš lepo uprašu fante na amzsju ti bojo naštimal ( pa tle mislim na fante v delavnici, ne na tehničnih )

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
To se mu ni dal ... meni so na interservice še vedno bili dobri in to naredili !

avtotehna vis .....sam nastavu ko je svetila previsoko....1minuta dela in 6kant "šravfenciger"

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

avtotehna vis .....sam nastavu ko je svetila previsoko....1minuta dela in 6kant "šravfenciger".....usput so se mi pa plini merl
zmaga.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
1x nastavil na tehničnem,1x na amzsju ker mam tok smotan avto da ne morem sam žarnice zamenjat berez dvigala
bonk.gif

obakrat brezplačno

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Mogoče najprej probaj ,če imaš žarnico prav obrnjeno oz lepo zataknjeno.Dosti pogosta napaka zakaj ena luč sveti tam nekam v višave.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Tudi meni so jih brezplacno nastavili fantje v delavnci amzs. Pa nisem bil clan se takrat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Mogoče najprej probaj ,če imaš žarnico prav obrnjeno oz lepo zataknjeno.Dosti pogosta napaka zakaj ena luč sveti tam nekam v višave.

Se strinjam.
Sicer pa zapelji pred neko steno pa primerjaj če obe luči svetita približno enako.
Boš takoj videl če bo občutna razika

MOra pa biti snop luči približno takole "oblikovan"

_/

Ta poševnina je pod kotom cca 20-30 stopinj in ne tako kot tule ampak za predstavo bo tudi takole OK

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Višino nastavi sam. Zapelji pred garažo (temna vrata), kakih 5 metrov stran, pa poravnaj snop s sosednjim žarometom - najbolje da prej narediš s kredo črtico kje je rob snopa.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Če boš nastavljal 5 metrov stran, potem pazi, da leva luč sveti nižje od desne, ker je to poanta žarometov.

Drugač pa kar se tiče tehničnega je šel enkrat moj fotr neki merit bremze in so ga normalno čez spustili samo za to... pa je tut baje pod kamero... tko da ne vem... najbrž se jim ni dal
smile-1.gif

Sicer pa, če se v dežju slabo vidi je to najverjetneje problem s svetilnostjo. Jaz sem vse nastavil kar se luči tiče, pa ko je bil dež je asfalt vpil vso svetlobo. Tudi če je bila suha cesta sem v mestu, kjer je dobro razvetljeno komaj vedel, da imam luči prižgane, ker je javna razsvetljava na asfaltu pod lučmi svetila bolj od mojih žarometov. Zdej mam luči, ki majo nekje 25 - 30% več svetilnosti (pa nisem menjal žarnic za neke overpriced kao +90 % variante - to je vse larifari) in je zadeva taka, da se normalno vidi v dežju, ko pa je suha cesta se pa takoj vidi, da snop sveti bolj od javne razsvetljave in na asfaltu točno vidim, da je pred mano v primerjavi z javno razsvetljavo bolj svetel in bolj bel snop. Prej sem pa nastavil lahko čisto dol ali gor v višave in v vsakem primeru je bilo za en drek.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Rogue pravi:
Če boš nastavljal 5 metrov stran, potem pazi, da leva luč sveti nižje od desne, ker je to poanta žarometov.

Drugač pa kar se tiče tehničnega je šel enkrat moj fotr neki merit bremze in so ga normalno čez spustili samo za to... pa je tut baje pod kamero... tko da ne vem... najbrž se jim ni dal
smile-1.gif

Sicer pa, če se v dežju slabo vidi je to najverjetneje problem s svetilnostjo. Jaz sem vse nastavil kar se luči tiče, pa ko je bil dež je asfalt vpil vso svetlobo. Tudi če je bila suha cesta sem v mestu, kjer je dobro razvetljeno komaj vedel, da imam luči prižgane, ker je javna razsvetljava na asfaltu pod lučmi svetila bolj od mojih žarometov. Zdej mam luči, ki majo nekje 25 - 30% več svetilnosti (pa nisem menjal žarnic za neke overpriced kao +90 % variante - to je vse larifari) in je zadeva taka, da se normalno vidi v dežju, ko pa je suha cesta se pa takoj vidi, da snop sveti bolj od javne razsvetljave in na asfaltu točno vidim, da je pred mano v primerjavi z javno razsvetljavo bolj svetel in bolj bel snop. Prej sem pa nastavil lahko čisto dol ali gor v višave in v vsakem primeru je bilo za en drek.

kateri avto?

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Sami strokovnjaki, ki nastavljate sami. PRED zidom!!
Posledično moje oči trpijo, zaradi vas strokovnjakov.
priden.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Če bi vsaj po tule napisanih navodilih ljudje nastavili luči, bi tebe bistveno manj bolele oči.
Sicer pa po karambolu in novih lučeh, smo le te nastavili "pred zidom" pa na tehničnem ni bilo težav.
Boš rekel da se ne da?
da moraš imeti za to tehniko ki jo je pogruntala NASA in jo prodajajo v TOP Shopu?

Tudi optiko se za silo da naredil s tremi metri špage!