Kje ste, rokerji?

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
V višjih razredih OŠ so bili v mojih letih mainstream Queeni, GnR, Metallica, Nirvana, Bon Jovi, Alice in chains, Janis, Alanis, mogoče še kakšen Brian Adams, ipd. ... od popa pa kvečjemu kakšne italijanske, ker se je poznala bližina meje in vpliv Italije.

Ko se je v srednji šoli začela tehno in rave scena, pa je šlo vse v koorac. Še malo prej tanajvečji rokerji so začeli hoditi na partyje in prav živo se spomnem, kakšna muka je bila na ekskurzijah in izletih, ko so šoferjem na avtobusih dajali tuc tuc in elektro cigumigu kasete. Tisto, ko misliš, da ti bo možgane sesvaljkalo. Sicer vsakemu svoje, ampak ne vem, kako lahko tako muziko poslušaš brez kemičnih substanc.

Na faksu se je potem začelo z narodnjaki, turbofolkom in ex jugo sceno ... pogreb. Spoštujem različne okuse, ampak večina poslušalcev te muzike je ne posluša zaradi okusa, temveč navadnega črednega nagona. Ker je to zdaj pač "in", in ker če tega ne prenašaš, nisi kul, si zadrt, se ne znaš sprostit, itd.

Anyway. Enkrat roker, vedno roker.
cheer.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Oprostite moji nevednosti, tile pojmi mi niso bili nikoli jasni. Torej če poslušam Bon Jovija, Queen, G&R, Blondie, U2, Parni valjak, Pink Floyd ... sem avtomatsko roker in sem upravičen do usnjene jakne, kavbojk, dolge čupe in oznake "cool"? Ker tale rock je zelo široka glasbena zvrst.

Kakor koli že, ni rock, je pa po mojem mnenju nekakšen kompromis med vsem, kar mi je všeč:

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Jaz poslušam vse, res da nekatere zvrsti bolj malo. Najraje poslušam rock: Pink Floyd, Deep purple, Dire straits, Black Sabbath,...
Drugače pa tudi jaz opažam da se čedalje več posluša narodno zabavna glasba. Mogoče je razlog v tem da je na tv več oddaj(Na zdravje, Boris Kopitar) oziroma prenosov(Noč Modrijanov, Števerjan,..) ali pa je danes taka moda.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.151
-8.780
113
Sam a je sploh kaka razlika od včasih in zdej(razn tega da je zdej "in" drug stil muzike)? Včasih je bilo 5 skupin, ki jih je večina poslušala, danes je podobno(ozeroma sploh ni več nekih "glavnih skupin"). Včasih se je večino časa povsot drkalo 20 enih in istih komadov, danes je enako.
Jebat ga, svojo muziko se posluša doma, v javnosti si pa posiljen s strani večine. Tako nekoč, kot sedaj.

disc

Guru
4. feb 2011
2.461
586
113
Sej ni tko hudo
smile-1.gif

Je pa tko nekak, da zadnje čase čedalje manj poslušam radio. Lepo notr zabašem mp3-je pa sem srečen
smile-1.gif

tomko030

Zelenc'
9. avg 2012
4
0
1
Se strinjam s predhodnikom, posiljevanje in vsiljevanje šlager tuc tuc muzike, narodnjakov (domačih in južnih), je zadnje čase postalo obupno nezdržno. Drugače tudi jaz poslušam vse, ampak v mejah normale, ne prenesem pa ,da mi cel dan ali dan za dnevom nabijajo, da nisi zaveden Slovenec, če ne poslušaš domače (goveje) muske. Bla, bla bla.... Bruh. Nimam se za "zapriseženega" rokerja, ampak, čez Springsteen-a, AC DC, Queen-i, Dire Straits-se, Status Q-ji,..... jih ni. Novodobni rock, če lahko temu rečemo rock, kar se danes vrti po radijskih postajah so le bleda senca legend, ki sem jih prej naštel.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pravzaprav se za zvrst ne bi mogel odločiti, dokler je komad kvaliteten. Vsekakor najraje jazz in njegove podzvrsti ter mešanje z drugimi žanri, na drugem mestu reggae in na tretjem vse izpeljanke rocka. Vse ostalo je povsem poslušljivo in všečno, dokler je kvalitetno in besedila niso debilna. Ne prenesem "hecnih", "duhovitih" in predvsem "žgečkljivih" viž na prvo žogo.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Mladina zadnje cajte res samo še narodno posluša... Ta vikend imamo v naši dolini veselico. Včeraj Zablujena generacija, Banditi... v glavnem rock. Šotor je bil prazen, mogoče 300 folka!
confused-1.gif

Ena klasika iz mojega "otroštva":

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
nekdo je omenjal čredni nagon... se strinjam
nekdo pravi, da mu je nekaj za bruhat potem pa ves pijan veselo na štanc in podobno sranje skače...

še nekaj legend
pa to
danes je bila ena zanimiva nezrija pod radiu - hej janez
grin1.gif

žal sem pozabil kdo igra
škoda, ker se med našimi rokerji bolj zapostavljeni

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
se skoraj popolnoma strinjam z napisanim. moj podpis pove vse
smile-1.gif

narodnjake vseh vrst zakonom prepovedat in strogo kaznovati mjavkanje katerekoli zvrsti

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Manjkajo še nekatere legende...

Z naših prostorov je kar nekaj top ...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.182
1.964
113
Emona / Carnium
Rock and roll je več kot glasba za zabavo. Vedno je bil nosilec sporočila o družbenih spremembah, pomembnih dogodkih, socialnih problemih in kot tak je vplival na razmišljanje mladih, ki so spreminjali svet. Nekateri bendi so sicer bolj prepevali o ljubezni, bejbah in žuranju, drugi o motorjih in hitrih avtih, tretji pač o Bogu (Stryper) itd. O današnjem pomanjkanju kvalitetne muzike (in denarja nekdanjim zvezdam
grin1.gif
) govori trend oživljanja davno razpadlih skupin, ki tudi po dvajsetih letih polnijo klube, dvorane, stadione...
Peljite mulce na rock koncerte in (kljub ženinem negodovanju
evil.gif

Za konec pa še mesiđ of rock: let love rule
smile-1.gif

& good night \m/