Kje so ljudje z milijoni na racunih?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Vprašaj vlado
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem

zakaj se za patrije najde denar BP za bolnice morajo pa "civili" zbirati, čeravno vsak mesec od plače nakazujemo zavarovanja...
Pa saj ravno to je običajno nategovanje, ko državne inštitucije zbirajo dobrodelna sredstva ... razumeš, da fizična oseba rabi pomoč, recimo če je kdo gledal TV Tednik, družina iz Haloz, živijo sredi jebenih bregov, psihično in fizično stanje je takšno, da težko kakšno službo dobijo, takšnim pomagam z veseljem, ne pa jebeni državi, ki mi itak mesečno trga brez kakšnega vprašanja, če mi bo ostalo dovolj za položnice in lačno družino nahranit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Seveda so ga zasluzili. Samo nekdo je moral placat njihovo delo da so ga zasluzili. In ce ti nekdo rece da moras stvar placat 10 evrov (vredna je pa evro) izbire pa nimas (vzemi ali pa bos brez, brez pa prakticno ne mores ziveti) to zame ni zasluzek ampak kraja in izsiljevanje. Ce poznas prave ljudi, se z razpisi da danes lepo sluziti in ziveti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
In DA, priznam tudi meni je z nekega razpisa uspelo dobit nekaj 100 evrov, ker sem pac poznal prave ljudi. Direktor tosame pa je v teh kriznih casih od vlade ki dela tekoce posle dobil 5 mio. I tata bi sine. Pa vemo kako je postal direktor in lastnik tosame.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???
Ze prekomerna uporaba locil kaze, da das vec na pozornost kot na vsebino ampak vseeno... Da razcistiva - izrezovalci slepicev resujejo zivljenja. Pa ne govoriva na splosno, ampak z operacijo slepica se resuje zivljenja. Kot drugo, zdravniki, ki si jih poimenoval z "izrezovalci slepicev", so za razliko od tebe in mene, studiju posvetili najmanj 10 let. Marsikdaj, ko sva ti in jaz bila s prijatelji zunaj, je bodoci "izrezovalec slepica" pil ze cetrto kavo in si rekel da ce je 12 ur za knjigo zdrzal bo pa se dve uri da dokonca neko poglavje. In izrezovalci slepicev, kot jih imenujes ti, imajo reciva 42+ PR v JU. Ce gre za specializanta se nekoliko manj. zadeva se zdalec ne doseze 2000 neto mesecno. marsikater ITjevec je bolje placan. Izrezovalci slepicev imajo dobre place le na racun dezurstev in nadur. Ampak to te ne gane. Me pa zanima ali bi te ganilo, ko bi ti zena rekla da razmislja o locitvi ker te vcasih tudi po 3 dni ni iz sluzbe.

Toliko o placah izrezovalcev slepicev. Aja pa da ne bos zivel v zablodi - cena take operacije vkljucuje se placilo za anesteziologa, anesteziolosko sestro, instrumentarko ali dve ter za osebje ki operacijsko pripravi in pospravi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Dobri zdravniki odhajajo v tujino, ker so plačni razredi smešni, pa se še najde nekdo, ki se mu zdi, da so preveč plačani za tako nepomembno delo (vsaj tako slabšalno sem razumel te "izrezovalce slepičev")
bonk.gif

Pa ravno ti splošni oz. abdominalni kirurgi, ki to delajo, so med najbolj hebenimi strankami, poleg travmatologov. Cele dneve in noči na nogah.......

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Dokler država sama pri sebi ne presodi kaj so prioritetni izdatki iz proračuna, mojega denarja ne bodo videli, da se bo kradlo na vsakem koraku, pri takih življenjsko pomembnih stvareh, jim raje na firmi zastonj stavbno pohištvo zmontiramo, oz. nekaj za kar bi jih nekdo lepo nategnil.

Kot ostali tu sem do 100M€ za 100 prekratek, ampak če bi imel bi raje poskrbel direktno za ljudi, recimo socialna stanovanja, ipd. Sedaj pa itak imamo NSi v parlamentu in upam da se bodo izkazali s temi ''krščanskimi vrednotami'' o katerih kar poslušamo.

LP

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa upam da veš, da če daruješ mesečno 20, pride kak jeben evro do črnuha, ostalih 19 pa se lepo potala od veze do veze.
Finančno poročilo pravi, da gre v stroške 18%, 82% pa na teren.
Medecins sans frontieres

Edit: odstranjena ena etaža piramide
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Do 100 miljonov mi jih manjka natanko 100, pa vseeno redno dajem v dobrodelne namene, pač zneske, ki jih zmorem in zaradi katerih ne bodo nikoli poimenovali bolnišničnega oddelka po meni
smile-1.gif
Ne darujem v Sloveniji, tu darujem davke vsak mesec, so kraji, kjer so ljudje bolj v stiski kot smo mi.

Pa upam da veš, da če daruješ mesečno 20, pride kak jeben evro do črnuha, ostalih 19 pa se lepo potala od veze do veze.
Medecins sans frontieres
Meni zgleda kot kakšna piramidna igra.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Dobri zdravniki odhajajo v tujino, ker so plačni razredi smešni, pa se še najde nekdo, ki se mu zdi, da so preveč plačani za tako nepomembno delo (vsaj tako slabšalno sem razumel te "izrezovalce slepičev")
bonk.gif

Pa ravno ti splošni oz. abdominalni kirurgi, ki to delajo, so med najbolj hebenimi strankami, poleg travmatologov. Cele dneve in noči na nogah.......

Češka ima tako pomankanje kirurgov, da je joj. Doma so plačani 800-1200, v nemčiji pa 3500-13.500, odvisno koliko let delaš
in koliko si priznan. En kirurg, recimo na plastiki, dela mesečno tut 15k
smirk-1.gif
Da ne govorim o privatni plastiki, naredi letno tolko
kot delavec v 50ih letih. Ampak to pa so študiji in prakse do 30-35 leta.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Medecins sans frontieres

Edit: odstranjena ena etaža piramide
smile-1.gif

Do črnuha ne pride niti 18, kajšele 82%. Če ti daš 20e, bo zamorc dobil recimo nekaj v vrednosti njihovega kosila,
recimo zokne.

In če bi mel za potalat miljon, jih nebi nikomur nakazal, sedel bi na letalo uletel kampač, kupil eno Landkruzerco, jo
dnevno natovoril z oblačili in hrano, pol bi jim pa pri odprtem kuferamu metal pakete. Tako dejansko nekaj dobijo.

Predstavljaj si, da si na čelu organizacije ki mesečno dobi od slovencev 10k neobdavčenega kapitala, ki se nikjer nevidi,
nihče ga ne kontrolira (ti ker si na čelu), dalje pošlješ 9k, jurčka si zadržiš za poplačan švic, in teh 9k pride do druge organizacije,
in do tretje, pol pa ostane za dva bureka in orbit.

Moja firma je 09 darovala jurja sirotišnici v keniji, direktno na račun, nazaj pa smo dobili slike mikrovalovnih, hladilnikov,
cot ipd. Sicer ni bla roba nova, so pa garantirali da je šel denar tja, vodijo ga nune, tako da če so malo od onega modela gori,
pol si niso nakuple LV torbic in ajfonov
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???
Ze prekomerna uporaba locil kaze, da das vec na pozornost kot na vsebino ampak vseeno... Da razcistiva - izrezovalci slepicev resujejo zivljenja. Pa ne govoriva na splosno, ampak z operacijo slepica se resuje zivljenja. Kot drugo, zdravniki, ki si jih poimenoval z "izrezovalci slepicev", so za razliko od tebe in mene, studiju posvetili najmanj 10 let. Marsikdaj, ko sva ti in jaz bila s prijatelji zunaj, je bodoci "izrezovalec slepica" pil ze cetrto kavo in si rekel da ce je 12 ur za knjigo zdrzal bo pa se dve uri da dokonca neko poglavje. In izrezovalci slepicev, kot jih imenujes ti, imajo reciva 42+ PR v JU. Ce gre za specializanta se nekoliko manj. zadeva se zdalec ne doseze 2000 neto mesecno. marsikater ITjevec je bolje placan. Izrezovalci slepicev imajo dobre place le na racun dezurstev in nadur. Ampak to te ne gane. Me pa zanima ali bi te ganilo, ko bi ti zena rekla da razmislja o locitvi ker te vcasih tudi po 3 dni ni iz sluzbe.

Toliko o placah izrezovalcev slepicev. Aja pa da ne bos zivel v zablodi - cena take operacije vkljucuje se placilo za anesteziologa, anesteziolosko sestro, instrumentarko ali dve ter za osebje ki operacijsko pripravi in pospravi.

Word. Eni smo se ga že tretjič napili tisti teden, ko model v tem času niti s stanovanja ni šel, glodal rozine orehe in mleko ter
se pripravljal za izpit ki ga ponavlja že 4tič. In ko se ozrem na njihove plače me srat prime, uporabnik Jernej (ki ste ga uspešno pregnali budale) je nekje zapisal da je bil plačan okol 4e na uro, povprečje računano z nočnimi, ampak on ni bil kirurg ampak
splošen (bodoč) dohtar če se ne motim.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem

zakaj se za patrije najde denar BP za bolnice morajo pa "civili" zbirati, čeravno vsak mesec od plače nakazujemo zavarovanja...

Provizije.

Lažje krasti od enega velikega posla kot od zdravstva.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Malo gledam novice itd.! Katastrofa na hematoloskem oddelku! Nov motor za resevalce se potrebuje! Pa verjetno kup naprav! Kaj spila tistim polnih cekinov? Razumem, da en sam ne bo resil problemov in da bi jih morala drzava, ampak Mejduš ce bi imel 100 mil dam takoj tistih 10 za nov oddelek! Res ne vem kje je kaksno socutje, je denar taka skusnjava? Vem, da je verjetno potreb vec kot smo zmozni shendlat, ampak kako hudica se nekateri ne zganejo in povezejo?

Zelo preprosto - če se en slovenski miljonar spravi prostovoljno financirat nek projekt, bi zaradi foušije dobil toliko sovražnikov, da se mu ne splača. Samo za primer - Pečečnik je želel sam poštimat Plečnikov stadion, z lastnimi financami. So mu dovolili?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V zdravstvu se toliko denarja pokrade, da jaz tudi če bi bil milijarder nebi nič daroval. Mogoče bi daroval tistim ki si res zaslužijo, takim k vem da jih država nateguje.

Po katerih kanalih in do koga pa se priteče nakraden denar?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.440
3.826
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
bonk.gif

Češka ima tako pomankanje kirurgov, da je joj. Doma so plačani 800-1200, v nemčiji pa 3500-13.500, odvisno koliko let delaš
in koliko si priznan. En kirurg, recimo na plastiki, dela mesečno tut 15k
smirk-1.gif
Da ne govorim o privatni plastiki, naredi letno tolko
kot delavec v 50ih letih. Ampak to pa so študiji in prakse do 30-35 leta.

Vir?

BTW: A se počutiš kaj boljšega, ko napišeš v temo "črnuh" in "zamorec"?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tisti, ki imajo miljone na računih sami odločajo, kaj bodo s tem denarjem in ni naša stvar kje in kako ga trošijo.

Prepričan sem, da veliko njih naredi veliko dobrega. Seveda pa ni nujno, da to javno razglašajo. Sem pa prepričan, da bi dali še več, če bi za to obstajale tudi davčne spodbude kot je to urejeno ponekod. Pri nas sem pa prepričan, da bi se našel kakšen pameten inšpektor, ki bi glede na kako novico za donacijo takoj obiskal podjetje ali sedaj tudi osebo, ki je doniralo (mora seveda raziskat od kje jim denar). Za včasih se je vedelo, da so se ljudje dnevno na teren odpravljali tako, da so naprej prelistali časopise in, če se je o kakem podjetju pisalo...

Drugače mi je pa prav zanimivo, koliko napačnih informacij popate sem gor.
...Zdravniki brez meja ... navajate napačne procente, še enkrat preverite poročilo
...Jernejeva plača ... ni šans, da bi imel samo 4€ na uro
...Očitno ne poznate nobenega zdravnika, saj ga žurajo tako kot drugi študenti, če ne še bolj.