Pa saj ravno to je običajno nategovanje, ko državne inštitucije zbirajo dobrodelna sredstva ... razumeš, da fizična oseba rabi pomoč, recimo če je kdo gledal TV Tednik, družina iz Haloz, živijo sredi jebenih bregov, psihično in fizično stanje je takšno, da težko kakšno službo dobijo, takšnim pomagam z veseljem, ne pa jebeni državi, ki mi itak mesečno trga brez kakšnega vprašanja, če mi bo ostalo dovolj za položnice in lačno družino nahranit.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem
zakaj se za patrije najde denar BP za bolnice morajo pa "civili" zbirati, čeravno vsak mesec od plače nakazujemo zavarovanja...
Ze prekomerna uporaba locil kaze, da das vec na pozornost kot na vsebino ampak vseeno... Da razcistiva - izrezovalci slepicev resujejo zivljenja. Pa ne govoriva na splosno, ampak z operacijo slepica se resuje zivljenja. Kot drugo, zdravniki, ki si jih poimenoval z "izrezovalci slepicev", so za razliko od tebe in mene, studiju posvetili najmanj 10 let. Marsikdaj, ko sva ti in jaz bila s prijatelji zunaj, je bodoci "izrezovalec slepica" pil ze cetrto kavo in si rekel da ce je 12 ur za knjigo zdrzal bo pa se dve uri da dokonca neko poglavje. In izrezovalci slepicev, kot jih imenujes ti, imajo reciva 42+ PR v JU. Ce gre za specializanta se nekoliko manj. zadeva se zdalec ne doseze 2000 neto mesecno. marsikater ITjevec je bolje placan. Izrezovalci slepicev imajo dobre place le na racun dezurstev in nadur. Ampak to te ne gane. Me pa zanima ali bi te ganilo, ko bi ti zena rekla da razmislja o locitvi ker te vcasih tudi po 3 dni ni iz sluzbe.Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???
Finančno poročilo pravi, da gre v stroške 18%, 82% pa na teren.Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa upam da veš, da če daruješ mesečno 20, pride kak jeben evro do črnuha, ostalih 19 pa se lepo potala od veze do veze.
Meni zgleda kot kakšna piramidna igra.Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Do 100 miljonov mi jih manjka natanko 100, pa vseeno redno dajem v dobrodelne namene, pač zneske, ki jih zmorem in zaradi katerih ne bodo nikoli poimenovali bolnišničnega oddelka po meniNe darujem v Sloveniji, tu darujem davke vsak mesec, so kraji, kjer so ljudje bolj v stiski kot smo mi.![]()
Pa upam da veš, da če daruješ mesečno 20, pride kak jeben evro do črnuha, ostalih 19 pa se lepo potala od veze do veze.
Medecins sans frontieres
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Dobri zdravniki odhajajo v tujino, ker so plačni razredi smešni, pa se še najde nekdo, ki se mu zdi, da so preveč plačani za tako nepomembno delo (vsaj tako slabšalno sem razumel te "izrezovalce slepičev")![]()
Pa ravno ti splošni oz. abdominalni kirurgi, ki to delajo, so med najbolj hebenimi strankami, poleg travmatologov. Cele dneve in noči na nogah.......
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Uporabnik malcomX pravi:
Medecins sans frontieres
Edit: odstranjena ena etaža piramide![]()
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ze prekomerna uporaba locil kaze, da das vec na pozornost kot na vsebino ampak vseeno... Da razcistiva - izrezovalci slepicev resujejo zivljenja. Pa ne govoriva na splosno, ampak z operacijo slepica se resuje zivljenja. Kot drugo, zdravniki, ki si jih poimenoval z "izrezovalci slepicev", so za razliko od tebe in mene, studiju posvetili najmanj 10 let. Marsikdaj, ko sva ti in jaz bila s prijatelji zunaj, je bodoci "izrezovalec slepica" pil ze cetrto kavo in si rekel da ce je 12 ur za knjigo zdrzal bo pa se dve uri da dokonca neko poglavje. In izrezovalci slepicev, kot jih imenujes ti, imajo reciva 42+ PR v JU. Ce gre za specializanta se nekoliko manj. zadeva se zdalec ne doseze 2000 neto mesecno. marsikater ITjevec je bolje placan. Izrezovalci slepicev imajo dobre place le na racun dezurstev in nadur. Ampak to te ne gane. Me pa zanima ali bi te ganilo, ko bi ti zena rekla da razmislja o locitvi ker te vcasih tudi po 3 dni ni iz sluzbe.Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???
Toliko o placah izrezovalcev slepicev. Aja pa da ne bos zivel v zablodi - cena take operacije vkljucuje se placilo za anesteziologa, anesteziolosko sestro, instrumentarko ali dve ter za osebje ki operacijsko pripravi in pospravi.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
khem
zakaj se za patrije najde denar BP za bolnice morajo pa "civili" zbirati, čeravno vsak mesec od plače nakazujemo zavarovanja...
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Malo gledam novice itd.! Katastrofa na hematoloskem oddelku! Nov motor za resevalce se potrebuje! Pa verjetno kup naprav! Kaj spila tistim polnih cekinov? Razumem, da en sam ne bo resil problemov in da bi jih morala drzava, ampak Mejduš ce bi imel 100 mil dam takoj tistih 10 za nov oddelek! Res ne vem kje je kaksno socutje, je denar taka skusnjava? Vem, da je verjetno potreb vec kot smo zmozni shendlat, ampak kako hudica se nekateri ne zganejo in povezejo?
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V zdravstvu se toliko denarja pokrade, da jaz tudi če bi bil milijarder nebi nič daroval. Mogoče bi daroval tistim ki si res zaslužijo, takim k vem da jih država nateguje.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Dobri zdravniki odhajajo v tujino, ker so plačni razredi smešni, pa se še najde nekdo, ki se mu zdi, da so preveč plačani za tako nepomembno delo (vsaj tako slabšalno sem razumel te "izrezovalce slepičev")![]()
Pa ravno ti splošni oz. abdominalni kirurgi, ki to delajo, so med najbolj hebenimi strankami, poleg travmatologov. Cele dneve in noči na nogah.......
Češka ima tako pomankanje kirurgov, da je joj. Doma so plačani 800-1200, v nemčiji pa 3500-13.500, odvisno koliko let delaš
in koliko si priznan. En kirurg, recimo na plastiki, dela mesečno tut 15kDa ne govorim o privatni plastiki, naredi letno tolko![]()
kot delavec v 50ih letih. Ampak to pa so študiji in prakse do 30-35 leta.