Kje so ljudje z milijoni na racunih?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Malo gledam novice itd.! Katastrofa na hematoloskem oddelku! Nov motor za resevalce se potrebuje! Pa verjetno kup naprav! Kaj spila tistim polnih cekinov? Razumem, da en sam ne bo resil problemov in da bi jih morala drzava, ampak Mejduš ce bi imel 100 mil dam takoj tistih 10 za nov oddelek! Res ne vem kje je kaksno socutje, je denar taka skusnjava? Vem, da je verjetno potreb vec kot smo zmozni shendlat, ampak kako hudica se nekateri ne zganejo in povezejo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Kje pa je sočutje države, ki ima vedno denar za vojsko in nikoli za zdravstvo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Malo gledam novice itd.! Katastrofa na hematoloskem oddelku! Nov motor za resevalce se potrebuje! Pa verjetno kup naprav! Kaj spila tistim polnih cekinov? Razumem, da en sam ne bo resil problemov in da bi jih morala drzava, ampak Mejduš ce bi imel 100 mil dam takoj tistih 10 za nov oddelek! Res ne vem kje je kaksno socutje, je denar taka skusnjava? Vem, da je verjetno potreb vec kot smo zmozni shendlat, ampak kako hudica se nekateri ne zganejo in povezejo?

A je to po novem kaka obveznost, da morajo tisti, ki slučajno imajo denar le tega talati naokoli?
confused-1.gif

Vsak se naj sam odloči, kaj bo počel s svojim denarjem. Pa če ga ima 1€, ali pa nekaj miljardic. Nimaš ti kaj za jamrat "un je pa prasec, ker nič ne da"

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Nobena obveznost, ampak ce bi imel bi dal! Denar folk ne kupi zdravja in se cesa! Zlajnano ampak resnicno! Mah, mi je ze zal za ofnano temo!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Čisto te razumem, kaj bi rad povedal. Vendar razumi tudi ti tole: nihče ni obogatel tako, da je dajal drugim...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.514
5.709
113
Men se pa zdi neumno da bi naprimer mel 100mio.......pa da bi dal prostovoljno 10mio kr tko nekam kamor jih je že najmanj 30mio zginl......res bi se neumno počutu...pa če bi dal še stko plemenitimi nameni
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Čisto te razumem, kaj bi rad povedal. Vendar razumi tudi ti tole: nihče ni obogatel tako, da je dajal drugim...
ta je dobra, marsikater miljonar je obogatel tudi na racun zdrabvstva. In to na sumljive nacine, nesramno hitro, samo prave ljudi je poznal in jim nekaj % obljubil.

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Vaski mehanik potrebuje novo dvigalo,pek potrebuje novo pec,postar novo kolo,frizer nove skarje...a komu kaj kupimo ???
Ko gremo k zdravniku in na preglede je to v zlatu placano,kam potem ta denar potalajo vedo samo oni...
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Vaski mehanik potrebuje novo dvigalo,pek potrebuje novo pec,postar novo kolo,frizer nove skarje...a komu kaj kupimo ???
Ko gremo k zdravniku in na preglede je to v zlatu placano,kam potem ta denar potalajo vedo samo oni...
Da nimajo tile izrezovalci slepicev mogoce takih plac da za amortizacijo opreme zmanjka ???
467716-post_slo.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
No razumel bi, če bi kak bogataš kupil npr. nek drag stroj, ki ga bolnišnica potrebuje....ali pa da bi npr. družini, katere hišo je požrl požar, postavil novo...kar tako nekam, ko sam ne veš, kam je šel denar, pa ne vem, če bi dal...

Saj pravi bogataši kar dajejo, npr. Bono in podobni, tisti, ki pa ne dajejo ničesar, pa jim je edini cilj imeti še več.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
V dobrodelne namene gre veliko denarja.

Je pa občasno kar mučno na dobrodelnih dražbah, ko tam sedijo mnogi pomembneži, vendar nihče ne ponudi niti izklicne cene. In za marketing dogodka, povezovalca in pogostitev porabijo nekajkrat več denarja, kot se ga pridobi.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Do 100 miljonov mi jih manjka natanko 100, pa vseeno redno dajem v dobrodelne namene, pač zneske, ki jih zmorem in zaradi katerih ne bodo nikoli poimenovali bolnišničnega oddelka po meni
smile-1.gif
Ne darujem v Sloveniji, tu darujem davke vsak mesec, so kraji, kjer so ljudje bolj v stiski kot smo mi.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če bi mel 10 miljard, nebi dal niti jebenega evra, kaj pa je meni država kdaj dala. Vse kok se je zaslužlo je bilo z davki plačano, tako
da nisem nikomur nič dolžen. Pa 4 real, če bi ti mel 100mio, bi živel v sloveniji, cmon, Na Samoi bi srkal pina kolade iz kokusa,
blontna bi ti čohala levo, rdečelasa pa desno jajco, in vrhunec skrbi bi bil, kdaj bo končno dostavljen tisti Ducati 999. Moj qrac se bi ti ubadal z zdravstvom.

Pa jaz bi še dal kak miljon, samo kaj qrac, če bi pa od tega miljona prišlo 400k na svoje mesto ostalih 600k pa bi splavalo neznano kam,
samo zato nebi dal jebenega evra. Naj si država sama pomaga, tako sem jaz mogo sam sebi pomagat, ker mi na vrata ni prišo noben
agent; zdravo, pridi boš zaslužil in dobro živel, sem z urada za....

Kapiraš?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Do 100 miljonov mi jih manjka natanko 100, pa vseeno redno dajem v dobrodelne namene, pač zneske, ki jih zmorem in zaradi katerih ne bodo nikoli poimenovali bolnišničnega oddelka po meni
smile-1.gif
Ne darujem v Sloveniji, tu darujem davke vsak mesec, so kraji, kjer so ljudje bolj v stiski kot smo mi.

Pa upam da veš, da če daruješ mesečno 20, pride kak jeben evro do črnuha, ostalih 19 pa se lepo potala od veze do veze.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V zdravstvu se toliko denarja pokrade, da jaz tudi če bi bil milijarder nebi nič daroval. Mogoče bi daroval tistim ki si res zaslužijo, takim k vem da jih država nateguje.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ko boš ležal na enem jebenem oddelku, kjer vse razpada in boš imel privilegij zamenjati svoj ducati za posteljo na hodniku se spomni na tale topic. Pa nimam jaz nobenega tam, niti nisem bil. Upam, da nikol ne bom. Premisli kako ti gre vse na [censored], ko imaš samo mal vročine in moraš doma ležat, predstavljal si težko bolezen in da ležiš v ZOO-ju.

Sej je bil podoben topic v podjetnistvu. Imas polno rit, rezerve na racunih, ti pa bi se naprej grabil. Ne razumem oz. jih samo se meni zdi filozofija zgrešena. Life is too short, to samo govorimo, zavedamo se pa ne, ko vsak dan šiba vse mimo.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.862
396
83
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Je pa občasno kar mučno na dobrodelnih dražbah, ko tam sedijo mnogi pomembneži, vendar nihče ne ponudi niti izklicne cene. In za marketing dogodka, povezovalca in pogostitev porabijo nekajkrat več denarja, kot se ga pridobi.

Ja, moja sorodnica je tako prišla do hladilnika Gorenje Swarovski, po izklicni ceni (ful ugodno). 2 sta ostala neprodana. Pa sami bogataši tam. Očitno več kot imaš, več ti pomeni zastonj hrana in pijača.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Schumi: +1

Bogati ljudje rabijo zdravljenje to je dejstvo...namesto, da bi vsi imeli dovolj, mora biti svet deljen na 1-5%, ki imajo ogromno (100x preveč), morda 5-10%, ki imajo zadosti, in pa 80%, ki imajo komaj in manj. 1 miliarda podhranjenih je lep prikaz, kako se svet vrti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.261
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Pa še to pridejo le zato, ker jim je nekdo roko zvijal. Po drugi strani pa mnogi izmed njih (poznam par primerov) čisto potihe "sponzorirajo" socilano ogroženo družino, dve ... Kar na koncu ni malo denarja. Ampak neposredno, brez parazitov vmes in si predvsem ne želijo, da bi se to vedelo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Schumi: +1

Bogati ljudje rabijo zdravljenje to je dejstvo...namesto, da bi vsi imeli dovolj, mora biti svet deljen na 1-5%, ki imajo ogromno (100x preveč) , morda 5-10%, ki imajo zadosti, in pa 80%, ki imajo komaj in manj. 1 miliarda podhranjenih je lep prikaz, kako se svet vrti.
Če so ta denar zaslužili... Zakaj naj bi bilo po tvoje preveč? Foušija?
smirk-1.gif