Kje sedeti na letalu?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Zanima me kje je po vašem mnenju najboljše sedeti na letalu, je to pri krilu, zadaj, pred motorji da se čim več vidi in da je za noge čimboljše
smile-1.gif

Lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
V repu je ponavad najmanj mrtvih.....

Po drugi strani če sediš pri zasilnem izhodu (sam sem 1x...) dobiš dekco ker je bolj mrzlo.....prekinjena izolacija in čutš k da bi malenkost pihal notr mrzlo....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Car pravi:
V pilotski kabini, če pa ne gre, pa pri krilu, da lahko greš na balkon!
cool-1.gif

S takimi odgovori mi čist ne koristiš, bedaka pa narediš s samega sebe. Čist lepo sem vprašal in če si že kdaj potoval, bi vedel o čemu govorim, ni vseno če se furaš notri po 12-16 ur
redface-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.619
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Zanima me kje je po vašem mnenju najboljše sedeti na letalu, je to pri krilu, zadaj, pred motorji da se čim več vidi in da je za noge čimboljše
smile-1.gif

Lp
Odvisno kater avion je. ce je sirokotrupen in bos letel v economyju skusaj zasarmirat teto na checkinu in si zrihtaj emergency seat. Pred njim fali ena vrsta sedezev in bos lahko imel popolnoma iztegnjene noge. Se pa tega sedeza anceloma ne da rezervirat tako da zanj zaprosi na check inu. pa ne z izgovorom da te noge bolijo ker potem ga ne bos dobil (poskodovani ne smejo sedeti tam)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.619
113
Sicer odvisno od konfiguracije sedezev (razlicne letalske druzbe imajo razlicno) ampak na netu je obicajna postavitev taka, da sta samo dva taka sedeza (manjka le sedez ob oknu v emergency vrsti).

Ce ne ciljas na to da bi bil na emergencyju pa mogoce cimbolj spredaj zaradi hitrejsega izkrcanja (razen ce je velika verjetnost da avion na ciljnem letaliscu ne bo pripeljal do gatea in se bo praznil tudi zadaj) Ampak moj nasvet je, da po pristanku pocakas da vecina gre in potem v miru gres dol se ti, brez brezveznega guzvanja. Razen ce lovis connecting flight potem pa stevardeso na to opozori in ti bodo pomagali pri hitrejsem izkrcanju.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Za daljše ture obvezno rezerviraj sedeæ ob prehodu!
Saj je res, da te mogoče parkrat dvignejo, ker morajo scat, samo ti si ob prehodu, kjer je največ placa in dvigneš se in sprehodiš, kadar se ti zahoče. Ne rabiš nobenega nadlegovat. Kar se tiče pozicije ob prehodu po avionu gor-dol: težko (!) boš dobil zic ob zasilnem izhodu, zato se je najbolje spakirati nekam v rep. Ker med bordingom (kjer je edina jeba - zadnji greš na zic in zadnji z zica
grin1.gif
) vsi že prej nekam požokajo kramo in imaš verjetno največ placa v paketregarjih nad glavo, da lahko svojo šaro nekam uturiš.
Najslabi je (in to sem 1x doživel), da na čekinu rečeš da ti je vseeno in te potem vtaknejo med dva debeluha med oknom in prehodom... to je slabš, kot če bi ti v kolen lukno zvrtal
crazy1.gif
.
Ko pozovejo na bording, se zagrebi v prve vrste - ker je lažje čakat na odlet v sedečem stanju, kot v stoječem med stotinami šaro v paketregarje žokajočimi čudaki vseh barv in okusov.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.241
2.038
113
Emona / Carnium
Če uspavalna dobro prime, je vseeno kje sediš. V vednost: najprej pejt scat, se po potrebi preobleci v trenirko in udobno naštimaj v sedež. Pokrij se z dek'co, naroči kozarec vode in rukni uspavalko. Nikakor ne delaj v obratnem vrstnem redu. Boš na skretu spal ves poscan.
hysterical-1.gif

Kam potuješ torej?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Če uspavalna dobro prime, je vseeno kje sediš. V vednost: najprej pejt scat, se po potrebi preobleci v trenirko in udobno naštimaj v sedež. Pokrij se z dek'co, naroči kozarec vode in rukni uspavalko. Nikakor ne delaj v obratnem vrstnem redu. Boš na skretu spal ves poscan.
hysterical-1.gif

Kam potuješ torej?

Potuje se Turčija(Antalya), sicer ne vem katero letalska družba bo, a agenciji so rekli Adria Airways, sem pogledal na njihovo stran pa ni leta do Antalya. Potem sem pa pregledal Turkish Airlains tam pa sem našel ta let, vendar vidim da gre preko Istanbula, kdo kaj več ve; ker leti se razlikujejo od 6 ur do 10 ur....??

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Verjetno gre za čarter. A karto že maš? Tam ti piše vse: od št. leta, do ure bordanja in št. sedeža.
Daj sken karte, ti bomo vse obrazložili.
Pa do Antalye ni 10 ur leta. To je trajanje potovanja vse skup, s presedanji in vsem. 10 ur leta je npr iz Frankfurta do Bangkoka (kar je zemljepisno za četrt zemeljske kugle - Antalija je kuj tm za oglom).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Verjetno gre za čarter. A karto že maš? Tam ti piše vse: od št. leta, do ure bordanja in št. sedeža.
Pa do Antalye ni 10 ur leta. To je trajanje potovanja vse skup, s presedanji in vsem. 10 ur leta je npr iz Frankfurta do Bangkoka (kar je zemljepisno za četrt zemeljske kugle - Antalija je kuj tm za oglom).

Neup karte prevzamem šele na dan odleta in jih dobim tam na letališču, rekla je 2 uri naj bom prej tam
smile-1.gif
Sigurno je rekla Airways, tko dan ne vem, ker nič ne najdem na netu da bi šlo Ljubljana - Antalya, recimo 18.7 ...

malincek

Zelenc'
1. jan 2008
12
0
1
tržiæ
tako kot je nekdo pred menoj napisal seatguru.com na tej strani imaš opise letal-sedežev,pomankljivosti+ leteh... glede nadoločeno družbo...
načeloma so zici pri prehodih "rezervirani" do zadnjega kot rezerva konkretrnega prevoznika in jih skoraj ne dobiš na daljši rok. na "trg" jih dajo dokaj pozno (par ur pred vzletom) oz jih ponudijo nosečnicam...potnikom z majhnimi otroki...če se ne motim na teh zicih tudi selijo osebje..
Jaz osebno se grebem ponavadi za zadnjo vrsto v repu letala... na enem od bokov pri prehodu.
če si vsaj malce omare kot sem jaz ni šans,da spiš več kot par uric...potem začnejo kolena "žgati" tako, d ase ponavadi odpravim na šetnjo po repu letala(WC-zic,zic-WC).....kakšno rečem s stevardeso....ruknem par "viski kol"po uspavalih pa ne posegam....-)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Saj sem napisal seatgutu.com Ljubljana-Antalya, 18.7.2011, Turkish airlaines; samo ni ničesar našlo... ??

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Neup karte prevzamem šele na dan odleta in jih dobim tam na letališču, rekla je 2 uri naj bom prej tam
smile-1.gif
Sigurno je rekla Airways, tko dan ne vem, ker nič ne najdem na netu da bi šlo Ljubljana - Antalya, recimo 18.7 ...
Torej je čarter. Tega na netu ni. Adria ima samo Airbuse, nima Boeingov. Tko da niso trije zici od okna proti prehudu, temveč le dva. Pri oknu je sedež brezveze jemat, ker itak ne vidiš nič, razen dve minuti po vzletu in pred pristankom. Bodi res dve uri prej na letališču, ker se sedeži na čarterjih delijo po vrsti in kdor prej pride, prej melje.