Kje se skrivajo Provide?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sam majo res veliko teh škod octavij. In pomoje so opremljene z kamerami. Zadnjič na obvoznici priletel mimo en espace in za njo octavija (al je bila superb) v policijski obleki.
confused-1.gif
500m naprej sem že videl lučke. Poleg tega se je nekaj dni nazaj trudil z mano in mu na njegovo žalost naš norec in zagovornik hitrosti, norenja ter divjanja imenovani eXHair ni dal dovolj dokazov, da bi me ustavil. Se je pa trudil pol obvoznice. Mogoče mu je padla stara petarda v oči, ampak tudi v takih petardah se da voziti normalno, knede.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Vsaka druga octavia caravan je provida jih vsakodnevno srečujem po celi sloveniji pa jih res ni malo
tongue-1.gif

Zadnjič videl dve na pomurski ac, proti MS rdeča in nato proti MB modra
uf-1.gif
Pa neeeeeeeeeeeee že speeeeeeeeet
rolleyes-1.gif

Na cestah je valda 100 takih oktavij in to niso provide ampak 2.0 FSI z LED napisi zadaj in imajo zgolj en sam napis - STOP POLICIJA in jih uporabljajo Šengenovci. To s provido pa z radarjem nima niti toliko povezave kot sendvič z žejo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Lool. Ti pa si komediant.
Torekj je bolj varno, da tip vsak dan prileti mimo s 60, kot pa da en dan dva in potm nic vec? A gre za 60 na 30 ze izpit?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kar se mene tiče, pri providi gre redko za pravilno uporabo, ker provida ogroža prometno varnost tako kot kršitelj, če ne še bolj. Kar poglej posnetke s policijske strani. Vozniki provide prehitevajo čez polno črto, v križišču, v škarje, ne ustavljajo pred rdečo na semaforju ....
hysterical-1.gif

Sem ti pred kakšne pol leta že napisal, da ti nekateri pojmi niso jasni.
Ko ti bojo, če sploh kdaj, postali se boš pol manj obremenjeval
wink-1.gif

p.s. Dan se je dobro začel, me od smeha že vse trebušne mišice bolijo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torekj je bolj varno, da tip vsak dan prileti mimo s 60, kot pa da en dan dva in potm nic vec? A gre za 60 na 30 ze izpit?

izpit gre, na zalost.
Vendar vsaj meni neke omejitve 30 km/h niso normalne.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Vsaka druga octavia caravan je provida jih vsakodnevno srečujem po celi sloveniji pa jih res ni malo
tongue-1.gif

Zadnjič videl dve na pomurski ac, proti MS rdeča in nato proti MB modra
uf-1.gif
Pa neeeeeeeeeeeee že speeeeeeeeet
rolleyes-1.gif

Na cestah je valda 100 takih oktavij in to niso provide ampak 2.0 FSI z LED napisi zadaj in imajo zgolj en sam napis - STOP POLICIJA in jih uporabljajo Šengenovci. To s provido pa z radarjem nima niti toliko povezave kot sendvič z žejo.

To da niso provide že vem, ampak kaj je sploh njihovo delo ? Ta del pa mi ni čisto jasen.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Temeljne naloge Specializirane enote za nadzor državne meje(GPU) in Enote za izravnalne ukrepe (PU) so:
- poostreni, v naprej načrtovani ciljni nadzori državne meje, in sicer tako na obmejnem območju in notranjosti države;
- odkrivanje čezmejne kriminalitete;
- odkrivanje ilegalnih migrantov in vodičev;
- odkrivanje tihotapstva mamil, orožja, streliva in ukradenih vozil;
- odkrivanje uporabe ponarejenih, prenarejenih tujih listin;
- pomoč policijskim upravam pri nadzoru državne meje, kjer to narekuje varnostna problematika;
- policijske naloge pri nadzoru državne meje, za katere so poleg splošnih potrebne tudi posebne veščine in znanja ter specialna oprema;
- sodelovanje pri izvedbi usposabljanj za posebne veščine ali znanja, ki spadajo v njeno neposredno delovno področje.

vir: www.policija.si

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Temeljne naloge Specializirane enote za nadzor državne meje(GPU) in Enote za izravnalne ukrepe (PU) so:
- poostreni, v naprej načrtovani ciljni nadzori državne meje, in sicer tako na obmejnem območju in notranjosti države;
- odkrivanje čezmejne kriminalitete;
- odkrivanje ilegalnih migrantov in vodičev;
- odkrivanje tihotapstva mamil, orožja, streliva in ukradenih vozil;
- odkrivanje uporabe ponarejenih, prenarejenih tujih listin;
- pomoč policijskim upravam pri nadzoru državne meje, kjer to narekuje varnostna problematika;
- policijske naloge pri nadzoru državne meje, za katere so poleg splošnih potrebne tudi posebne veščine in znanja ter specialna oprema;
- sodelovanje pri izvedbi usposabljanj za posebne veščine ali znanja, ki spadajo v njeno neposredno delovno področje.

vir: www.policija.si

thx

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:Vendar vsaj meni neke omejitve 30 km/h niso normalne.
Mnjah. Ne vem no. Jaz si kar tempomat naštimam, sem pa opazil, da so se tele ulice s 30 km/h namnožile kot gobe po dežju.
Tudi v moji ulici so tole postavili, tam je tabla za merjenje hitrosti, pa večina gre cca. 50 km/h, ni jih pa ravno tako malo, kateri gredo 60 km/h. Toliko o vozniški kulturi pri nas. Upravičeno je postavljeno, ker je stanovanjska soseska in precej otrok, vrtec, dom za ostarele. Bo treba kaj policiste pobarat, da malce pomerijo...
grin1.gif

Aja, najbolj žešč je pa tipson (sin lokalnega slaščičarja (da ne bom nacionalist
evil.gif
)) v Golf IV V5, kateri tišči tisto kantico, da se sliši V-power. Saj ni slab zvok, ampak po 30 coni bi morda vseeno lahko šlo manj kot 70 km/h.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sam bemumast, res bi lahko tam mal pomerli. Jaz sem jih začuda srečal popoldne v Logatcu. Jih je treba prov pohvalt. Še malo prej nej se postavjo po Logatcu in bo namen taprav.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sem napisal, da pred vrtec spada stacionarni radar. In ti misliš, če te stacionarni ali laserski ujame, da boš še naprej vsak dan tam peljal 60, če te pa provida pa nikoli več? A si mislil da bo provida vsak dan tm vozila s 60???

LOL, če bi vozniki po prvi kazni prenehali delat prekrške bi policaji že zdavnaj zaprli štacuno.

Še vedno trdim, da je vožnja s 60km/h mimo šole nevarna, pa če pelješ ti ali provida. In bolje da pelje prehitro en, kot pa dva.

Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ali si videl vectro? Saj so jo upokojili.
Razen če so jo spet aktivirali, ker z uniformiranim superbom in provido v njem niso imeli toliko uspeha.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Videl v firmi na dvorišču s tablicami. Upokojili? Potem bi bila pravtako pri nas samo na drugi strani dvorišča brez tablic.....beri: avti za odpis
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sem napisal, da pred vrtec spada stacionarni radar. In ti misliš, če te stacionarni ali laserski ujame, da boš še naprej vsak dan tam peljal 60, če te pa provida pa nikoli več?
Sem prepričan, da bi si to prekleto zapomnil, ko bi mu sodišče pobralo izpit.
grims-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Na dvorišču si ti videl vectro, v kateri ni montirane provide. Tista provida je sedaj prestavljena v škodo superb v barvah uniformirane policije!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Je tako, videl sem Vectro samo nisem bil pozoren ali je notri sistem Povida ali ne, mi je bilo samouvemno da je notri
redface-1.gif