Kje se dobijo DENSO brisalci?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
v gami vzel NWB brisalec pa ga iz istega razloga nisem mogel nastavit na merivo izistega razloga kot feler ... Mi ga je vzel bp nazaj sedaj pa izbiram drugega primernega (dobrega ugodnega) v dolžini 60cm in s tistim U priključkom.....

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
A poslikaš brisalec? Ker me zanima kakšne brisalce imate, da se ne da zataknit gor ta metlica od nwb-denso. Jaz sem se na svojem dal gor brez večjih težav. Imam pa brisalec na koncu kot črka U pa luknjica je gor.
Sicer sem se matral, ker je čudno, ampak je šlo nekako.
grin1.gif

EDIT: sem prebral od felerja post...
Jah, ni kaj.. Bo proizvajalec moral malo mere brisalcev preštudirati..
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Kot si napisal U črka z luknijico
"Original" bosheveha nataknem s "zavezanimi" očmi tega pa nikakor. Sicer mi ga je uspelo nekako nataknit samo ni bil "fiksen" saj se je krajši del U zataknil nekam drugam kot vbi se moral (na notranjo stran plastike in ne zunanjo.
Je pa prodajalce rekel da imajo nekateri brisalci EU? oznako tako da mogoče tisti pašejo....
Baje pa so ti NWB isti kot Denso?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
NWB je isto kot DENSO.
Jaz sem jih tudi zelo težko namestil pa sem že obupaval, ampak je ratalo. Malo čuden sistem zapenjanja na brisalec imajo te metlice. Sem pa že sam po sebi bolj bukov... Je še to pripomoglo, da sem zraven klel... Pa še sonce je takrat nabijalo, sem bil kar cel moker...
crazy1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Nimam pojma kako točno sem jih zapel gor, sem kar probaval vse možne načine, izgubil malo potrpljenja in živcov, na koncu pa je le šlo. Kateri model sem kupil ne vem, sem povedal samo mere metlic in mi je dal 2 metlici od nwb (=denso), tista s spojlerjem je pa prav denso (piše gor denso), ko jo pa vzameš iz škatlice pa je gor na gumi napisano nwb. Tako, da je denso = nwb. Bom pa poslikal še danes tam pri metlici kako je zapeta, mogoče ti bo pomagalo.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Si motiral samo brisalec s spojlerjem ali tudi brez spojlerja?
"Baje" imajo "različne nastavke" ne bom pa trdil?
Jaz sem natikal brez spojlerja

Pri kakšni vožnji spojler na brisalcu bolj pomaga pri brisnanju

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si motiral samo brisalec s spojlerjem ali tudi brez spojlerja?
"Baje" imajo "različne nastavke" ne bom pa trdil?
Jaz sem natikal brez spojlerja

Pri kakšni vožnji spojler na brisalcu bolj pomaga pri brisnanju

Tole si dobro napisal. Na vozniški strani imam takšnega s spojlerjem in ta ima hude težave (po recimo kakšne pol ure brisanja, ga moram ponovno nasaditi, sicer obstaja nevarnost, da odpade
bonk.gif

Na sopotniški strani pa je tak brez spojlerja in tisti je praktično v redu.

Kot sem že omenil, tudi pri mojem Foresterju Denso ne gre lepo gor in konec. Zaradi tega se bom naslednjič oglasil pri prodajalcu, pa naj jih namontira, če zna
evil.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jah, ni kaj potem. Kateri brisalci oz. metlice so poleg denso še kar v redu? Na črpalkah imajo povsod samo champion in bosch, ki so oboje bolj slabe.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
A zato so men NWB (new world brand?) tko dobr delal na prejšnjem avtu, ker so to DENSO
grin1.gif

Gama center v BTCju jih ma ja.

grin1.gif
Jaz sem jih tudi v gama centru kupil - hala A, za tiste, ki iščejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Sem gledal zgornji link "denso" in je na njem nek PDF (RTFM). Sicer sem hitro gledal zato ne vem točno modela brisalca in "nosilca", ampak nekje je bilo narisano v stilu da se tista plastika na brisalcu "odpre" potem pa v to "odprtino" vtakneš tisti U nosilec na brisalcu. To je drugačen postopek kot pri Championu in Boschu kjer eonstavno samo "natakneš".
Bi šel še enkrat v gama center (saj mi ni daleč) pa bi ga probal kar pred halo nataknit po tem sistemu....Saj prodajalec se mi je zdel prilagodljiv in mi je že ob nakupu omenil da lahko bp vrnem, kar se je potem tudi zgodilo.

edit:
Denso katalog Na 18 strani kataloga je "razloženo" da je U nosilec Hook nosilec
Na 19 strani pa je potem "narisana" montaža po zgoraj opisanem postopku.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ja,ena taka plastična zaponka je. Prav tako čudno se zapenja, sem se sam tudi kar namatral. Lahko ti na svojem avtu pokažem kako so zapeti. Piši PM če te zanima, se lahko zmeniva enkrat pred halo A.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Bom najprej probal sam po "novem" postopku namestiti (zanimivo da tega prodajalec ne pove, ga bom opozoril) potem pa če ne bo šlo se bova pa dobila pred halo A. Problem je v tem da bo najbrž težko uskaldit termin. Ne vem kako si ti s časom, Jaz ga imam sicer dovolj, samo nisem vedno v LJ.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Jaz delam na Leskoškovi do 16h, drugače pa tudi ne stanujem v LJ
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
mah teli novi nosilci so poden od podna
jih je Dovžan moji predragi vse tri narobe namontiral, zadnjega je čisto obrnil
sem pa ugotovil da je spredaj nalegala una "š[censored]"na ročico in velikega kosa stekla sploh pobiral ni (!)
se pa da pritrdit če malo pogledaš kako so si zamislili patent, drugače se stika dol nonstop

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Ravno kupujem nove brisalce. Po vaših nasvetih sem gledal samo za DENSO in jih tudi našel
cheer.gif

Ni mi pa jasno zakaj so pol cenejši od Championovih, če so pa toliko boljši.
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Ne vem kje si ti dobil pol cenejše denso od championa?
jaz sem dal za 60 cm od NWB toliko kot za championa - 12 evrov.

Sem pa ugotovil težavo Merivinega hook nosilca brisalca. NWB brisalec paše na Nissana, na renaulta 5, ne paše pa na merivo. Nosilec Merive je(mislim da) ožji in krajši od nissanovega in renaultovega (obliko imata oba dva ista). Tko da očitno obstaja dve dimeziji hook (U) nosilca. Championov brisalec se je nataknil bp....
Mogoče obstaja tudi od denso ozioroma NWB samo ga v gami centru v btc nima.