Kje sam dočakati novo leto?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Nimam prijateljev in doma se ne razumemo. Rad bi lep pogled na ognjemet in brez pijane mularije.

Kam mi svetujete?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs

Nekam kamor se mulariji ne da hodit. V hribe... pa bivakirat v šotoru.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ojej!
rolleyes-1.gif

Pridi k nam, nas bo okoli 30 in boš morda sled zavohal.
grims-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
A ni tako da se v hribih ne sme bivakirat (razen, če ni ravno mesto za to ali kamp)? Zanima me zato, ker sem se isto spraševal letos avgusta, ko sem šel na en hrib gledat utrinke. Pa sem se takrat spomnil na nekega inšpektorja, ki je delil kazni zaradi bivakiranja v hribih.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
A ni tako da se v hribih ne sme bivakirat (razen, če ni ravno mesto za to ali kamp)? Zanima me zato, ker sem se isto spraševal letos avgusta, ko sem šel na en hrib gledat utrinke. Pa sem se takrat spomnil na nekega inšpektorja, ki je delil kazni zaradi bivakiranja v hribih.
Velja samo za TNP....

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
hvala, nisem vedel. Torej eventuelno bi se lahko spravil bivakirat na en hribček, ki je izven TNP? Al bi me lahko kak lastnik vrha hriba preganjal...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Ne štekam, kaj imaš od tega, da greš sam nekam v hribe bivakirat. Če si sam, si itak sam, kjerkoli, zakaj je treba še dodatno v samoto rinit?
Sebi itak ne boš ušel.....mam sama zlo podobne probleme
frown-1.gif

Je pa kakšna planinska koča res morda dobra rešitev
wink-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
mamca, nisem bil sam
wink-1.gif

bivakirat pa zato, ker je rahlo pihljalo na vrhu in je mal težko izležavat celo noč na prepihu.

Planinska koča za opazovanje utrinkov odpade. To se moraš uležat na tla (v spalni vreči), se zadekati, popiti kako pivičko in gledat v nebo... v celi noči sem naštel slabih 200 utrinkov, tisti proti jutru (okoli 3:30-4:00) so bli najlepši!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Gato objavil jago za silvestrovo?
confused-1.gif

Jaz bi ga skenslal na mestu, če bi bil s teboj!
10.gif
)

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #9334

A ima kdo kako vezo na Veliki planini, za cca. 30 ljudi?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik bozicek pravi:
Nimam prijateljev in doma se ne razumemo. Rad bi lep pogled na ognjemet in brez pijane mularije.

Kam mi svetujete?

Glede na to, da želiš videti ognjemet, je edina možnost v nekem mestu, kjer le ta bo.
Odvisno od kod si in kje si želiš biti. V Sloveniji ali tujini?
Vsekakor pa ti priporočam, da prenočišče poiščeš preko "airbnb", kjer imaš največ potencialnih lokacij.

Pa ne oziraj se na predhodne poste, ker gre že vsem na otročje.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
saj po hribih je nekaj bivakov. pa nekaj koč tudi dežura. res pa je da v hribih ne bo ognjemeta...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Vse odvisno od vremena. Če bo nizka oblačnost ali megla v nižinah, ne boš s hriba videl nič. Pripravi si načrt za par lokacij na različnih koncih države in se glede na napoved šele tik pred zdajci odloči, kam boš šel.

Jaz sem eno leto, ko mi ni bilo za iti v gužvo, še manj pa poslušati petarde pod blokom, ob 22h sedel v avto in naredil krog Lj - Kr. Gora - Trenta (Vršič je bil prevozen) - Log pod Mangrtom - Trbiž - Kr. Gora - Lj. Na radiu Val 202, ker imajo vedno dober novoletni program in je bilo prav uživancija se voziti po praznih cestah.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jao... se bo pa lepo videlo v ognjemet v dolini, a ne mont???

če bo vreme lepo seveda.