kje odpreti trgovino v Novem mestu?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem naredil kratko anketo na vzorcu 10 kandidatk, 20 do 35 let, zaposlene(5), obrtnice(2) ali študentke(3), s prejemki med 800 in 1000€. Vse kupujejo v Lj, če pa že v NM, pa 7 v QL, ena v Bršljinki, ena v BTCju in ena nebi za noben denar kupila cote v NM. Je pa res da so tri ... khm, malce čudne.

Najbolj jih je zanimalo(10) zakaj sprašujem. Evo, 10 firbcev že imaš
cool-1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
To je to, kar sem napisal že v prvem postu. Novomeščani, še posebej ženske, so res ena čudna kasta. Sicer nisem Dolenjc, ampak sem dovolj dolgo tukaj, da sem jih spoznal. Ne bo kupila lokalno nič, če se le da bo šla v LJ.
Resnici na ljubo, pa do sedaj (dokler niso odprli Qlandije) ni bilo nobenih pametnih trgovin in izbire.

Pa tudi v Ljubljani so v trgovinah Novomeščani med "težjimi" strankami.

To je samo moje mnenje, da se ne bo kdo obešal name.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Se pridružujem zadnjim mnenjem. Moja bivša je bila iz NM in so cela familija (nižji srednji razred po prihodkih) hodili po nakupih v Lj.

Kolikor sem spoznal NM, se mi zdi glavni problem, da so šoping centri raztreseni naokrog, kot bi jih nekdo naključno nametal v prostor, prometne povezave med njimi pa slabe, sploh v času prometnih konic skozi center. In tako se folk raje zapelje tiste dobre pol urce do Lj. Če so iz širše okolice NM pa sploh gredo raje v Lj kot NM.

Veliko je tudi družin, v katerih vsaj eden dela ali študira v Lj in to izkoristijo tudi za nakupovanje v Lj.

Nasploh se mi zdi NM beda od kraja (brez zamere tistim, ki živijo tam), brez perspektive, (Krka je v bistvu edina svetla izjema) in z depresivno "družbeno klimo".

Aja, še ena specifika Novega mesta: V trgovini boš rabil tudi varnostnika, razen če boš izgube zaradi tatvin upošteval že pri oblikovanju cen.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Nasploh se mi zdi NM beda od kraja (brez zamere tistim, ki živijo tam), brez perspektive, (Krka je v bistvu edina svetla izjema) in z depresivno "družbeno klimo".

Aja, še ena specifika Novega mesta: V trgovini boš rabil tudi varnostnika, razen če boš izgube zaradi tatvin upošteval že pri oblikovanju cen.

Čeprav težko priznam, da sem rojen žabar, v NM živim že zelo dolgo in ga ne menjam za Ljubljano. Ga ni denarja na tem svetu. Depresivna družbena klima? Verjetno misliš zaradi temnopoltih priseljencev, ki jih tukaj nihče ne mara in razen Mesojedca, nihče ne naredi nič. Vsi samo peezdimo po gostilnah. Da pa bo rabil varnostnika, ali pa vsaj odlično tehnično varovanje, se pa popolnoma strinjam. Naši bodo hitro pogruntali, kje je možno kaj "kupit".

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
odpiraš lahko v kakšni Sl. Bistrici, tam ni receisje, brezposelnosti skoraj ni...