Kje narest prepis?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ve kdo za koga v LJ, ki za sitnis opravi to zadevo? Kaksen je postopek sploh? Grem overit pogodbo, dam zavarovalno polico, prometno in overjeno pogodbo kupcu, ta mi vrne fotokopijo nove prometne ter njegove nove police, s tem pa grem na zavarovalnico po ostanek od zavarovanja? Ja, ne?
smile-1.gif

Kolk so sploh stroski oz. kolk je davka pri prodaji?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če se jaz še prav spomnim (kot kupec), je prodajalka overila pogodbo, jaz sem šel s fotokopijo pogodbe in prometne na zavarovalnico (sem moral na novo zavarovat, ker prejšnega avta še nisem prodal), nato pa nazaj do prodajalke, da plačam do konca in prevzamem ključe. Nato sem šel direkt na firmo za tehnične preglede (kar v kraju, kjer sem kupil), kjer sem uredil še registracijo na moje ime (tablice sem pustil iste).
Za koliko je prodajalka overjala pogodbo, ne vem, načeloma pa so to bolj sitne pare, če greš na upravno enoto. Tudi stroški na firmi za tehnične preglede so standardni.
Še najdražje in najdlje trajajoče je verjetno, da vse to urejaš prek posrednikov.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Jaz (kot prodajalec) sem šel do posrednika, je ta napisal pogodbo o komisijski prodaji (to mislim, da je bilo cca 20 EUR), potem pa greš s to pogodbo na upravno enoto ali k notarju, da ti to overi (cca 2 EUR). Pogodbo in prometno pošlješ kupcu vozila, on pa s tem avto prepiše nase. Nazaj ti pošlje le kopijo svoje zavarovalne police (za kopijo nove prometne nevem če jo potrebuješ), da greš ti lahko na svojo zavarovalnico po preostanek premije.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
MAlo te moram popraviti .- ni "upravno enoto ali notarju..." ampak NA UPRAVNO ENOTO!!! Ker pri notarju je 10x dražja overitev kot na upravni enoti, na upravni enoti še 2 evra ne stane, medtem ko te notar opili za najmanj 20 EUR.

Brez zamere
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Po novem se lahko overi tudi na tehničnih pregledih!!! Jest sem dal nekaj malega čez 2 €

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
V blizini doloæenega salona je podjetje ABC Avto. tam naredis prepis, na INTERSERVICE lahko zadevo tudi OVERIS, odjavis avto, nov lastnik pa tudi tam prijavi nov avto.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tako je.

Po lost1-ovem nasvetu sem tudi sam sel v ABC avto (ob Kajuhovi cesti, BTC), placal 20 evrov za prepis (Schumi, nase gajbe so poceni za perpisat, hehe), overil na UE in gasa....

LP,
PIC

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Tako je.

Po lost1-ovem nasvetu sem tudi sam sel v ABC avto (ob Kajuhovi cesti, BTC), placal 20 evrov za prepis (Schumi, nase gajbe so poceni za perpisat, hehe), overil na UE in gasa....

LP,
PIC

Če si plačal 20 evrov za eno naavdno pogodbo avto ap je gajbo potem
bonk.gif
, ker sem ti napisal, d aje na TRžaki ena k dela za 7 evrov prepis, ampak se viša glede na vrednost avta.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tržaka 2
7 evrov
------------------------
Katera firma?
smile-1.gif

To je pa doslej najugodneje