Kje kupujete na spletu? Tujina, SLO,...

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Kupil ene svetleče zadeve iz ebaya, poslano iz ZDA prek USPS, v paketu pa listek s kuponi pri naslednjem nakupu na strani www.muchbuy.com.
Če sem dal za stvar 20 eur s poštnino iz ebaya, bi dal iz te strani okoli 15 eur.
Mi smo v qrcu, ti nas bodo zyebali totalno,...
smile-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
KSZ

No, p temu, ko sem 10.1 naročil paket na DX, so mi včeraj poslali mail:

Dear,

We're glad to inform you that your order has just been fulfilled and shipped on [Thursday, 16 February 2012 10:46].It's now on the way to your destination.

Moram rečt, da so hitri =)! Bomo vidl a bo stvar sploh pršla... Itak sm pa po pravici obupal, da bom karkoli dobil...

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Meni so poslali 2.2., pa še ni prišla..imeli pa so praznike novo leto zdaj skoraj en mesec in niso delali nič...
mislim frajeri grejo kar vsi skup domov, pa ko jebe celi svet
hysterical-1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Da izkoristim temo, če smo že pri rižarjih.Kupuje kdo mogoče na tej strani
http://www.wholesale-dress.net/
Hčerka mi že celi teden teži, da ji plačam neko obleko, katera je baje 500% cenejša, kot tu.
Kolko je kaj varno plačevanje s kreditno kartico na tej strani?

Plačaj preko PP, izberi najcenejšo poštnino. Sicer so pa zanesljivi.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Da izkoristim temo, če smo že pri rižarjih.Kupuje kdo mogoče na tej strani
http://www.wholesale-dress.net/
Hčerka mi že celi teden teži, da ji plačam neko obleko, katera je baje 500% cenejša, kot tu.
Kolko je kaj varno plačevanje s kreditno kartico na tej strani?

Tole ji pokaži: amiclubwear.com

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jaz sem eno stvar narocil novembra, ampak do sedaj se ni prispela. Pisal sem jim tudi, ampak odgovora ni. Jbg.. tiste 10€ bom ze pogresal, je pa dejstvo, da bo treba najti boljso alternativo.

Če si plačal preko PayPala, odpreš še pravi čas dispute in denar boš dobil nazaj. Dobro pa je imeti tudi kake dokaze o poskusih komunikacije s trgovcem. Če ne odgovarjajo, toliko slabše za njih. Načeloma se pa PP sankcij bojijo kot hudič križa in hitro reagirajo.

DX se izogibam, ker imajo očitne probleme zadnje mesece.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Kitajci so od 23. januarja imeli svoje novo leto, nekatere trgovine so delale, nekatere pa ne (DX ni, zato zamude).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jaz sem eno stvar narocil novembra, ampak do sedaj se ni prispela. Pisal sem jim tudi, ampak odgovora ni. Jbg.. tiste 10€ bom ze pogresal, je pa dejstvo, da bo treba najti boljso alternativo.

Če si plačal preko PayPala, odpreš še pravi čas dispute in denar boš dobil nazaj. Dobro pa je imeti tudi kake dokaze o poskusih komunikacije s trgovcem. Če ne odgovarjajo, toliko slabše za njih. Načeloma se pa PP sankcij bojijo kot hudič križa in hitro reagirajo.

DX se izogibam, ker imajo očitne probleme zadnje mesece.

Ravno dobil:
smile-1.gif

Dear customer

We’d like to tell you that the item you ordered have been already shipped on 11/26/2011 4:15:10 AM.

Sorry for keeping you wait so long. Please check with your local post office first. Meanwhile, we'll contact the courier to find out what’s happened to your package and resend the items to you if it turns out to be lost .We'll be in touch with you when we have further information. Also, please confirm your address here

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
In kako so mi spodaj pomenljivo napisali (vem, da je generičen mail):

How long it will take the package to reach me ?
The estimated shipping time provided by the shipping company is 15 to 20 days,it varies from different post services in different countries. Should you package hasn't reached you after 20 days, please feel free to contact us.

Nimam se časa ukvarjat z vami, bom šou pa drugam, če ste vi nesposobni, konkurenca me bo povsod vesela, vi si pa utaknte nekam svojo plastiko in 10 evričev, bebci kinezerski!

B81

22. jul 2007
37.000
10.532
113
Drugače pa ko neka naša bolha, www.ioffer.com
Enkrat kupil neko malo zadevico za 10 eur, pa je kar hitro prišlo, si pa v stiku s privat prodajalci.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Drugače pa ko neka naša bolha, www.ioffer.com
Enkrat kupil neko malo zadevico za 10 eur, pa je kar hitro prišlo, si pa v stiku s privat prodajalci.

Kupil oz. plačal 2x in bil 2x nategnjen
rolleyes-1.gif
paypal potem vrnil po 2 mesecih skoraj

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Pri iofferju je problem, da gre plačilo direktno prodajalcu, ki v večini niso trgovine ampak pozamezniki, ki kupijo pri njih neko količino izdelkov po veleprodajnih cenah potam pa prodajajo po dosti višjih cenah, ponavadi pa niti ne rpeverijo stroškov pošiljanja, ki pa znajo bit kar visoki če nisi firma in tako je odvisno od njegove dobre volje če izdelek pošlje ali ne.